Bohus Cup

Ytterbyvägen 18, Kungälv, Sweden
Event

Välkomna till den 37:e upplagan av Bohus cup. Vi inbjuder juniorlag-minihandbollslag att deltaga.

Handbollssäsongen har redan börjat och nu är det snart dags att öppna anmälningar igen till en av de största inomhus-turneringarna i handboll i Europa. Bohus cup 2020 kommer att spelas 8-10 maj. Anmälningarna öppnar 1:a september 2019 Missa inte chansen att anmäla er och att vara med att fira vårt tioårsjubileum för nya Bohus cup 2020!

Handbollssäsongen har redan börjat och nu är det snart dags att öppna anmälningar igen till en av de största inomhus-turneringarna i handboll i Europa.
Bohus cup 2020 kommer att spelas 8-10 maj. Anmälningarna öppnar 1:a september 2019
Missa inte chansen att anmäla er och att vara med att fira vårt tioårsjubileum för nya Bohus cup 2020!

Bohus Cup's cover photo

Tioårs jubileum för nya Bohus cup 2020! Bohus cup 2020 kommer att spelas 8-10 maj. Anmälningarna öppnar 1:a september, då vi också lanserar vår nya hemsida. Vi kommer då att komma med flera fina erbjudanden för dem som anmäler sig tidigt.

Tioårs jubileum för nya Bohus cup 2020!

Bohus cup 2020 kommer att spelas 8-10 maj.

Anmälningarna öppnar 1:a september, då vi också lanserar vår nya hemsida.

Vi kommer då att komma med flera fina erbjudanden för dem som anmäler sig tidigt.

Bohus Cup 2019

10.11.2019

Bohus Cup 2019: tre dagar i Lillekärrshallen

Bohus Cup 2019. Fotograf Marek Hom. @Handbollpafilmochbild

Bohus Cup

Här har vi vinnarna av biljetterna till Handbolls EM 2020. Sanja Veselinovic Kuksa Carin Karlsson Vi har lottat ut 2 vinnare som får 2 biljetter var till gruppspelsmatcherna den 14 januari. Vi kommer att skicka ett mail till vinnarna med instruktioner för att få sina biljetter. Tack så mycket till alla som deltog i tävlingen och grattis till Sanja och Carin 🤾‍♀️

Bohus Cup

10.05.2019 Fotograf Marek Hom

Photos from Bohus Cup's post

Bohus Cup 2019 års sista A-finaler är flickor och pojkar 12. I flickklassen möttes Tyresö Handboll och IK Sävehof. Matchen startar i ett högt tempo där Partilles stolthet gick fram till ledning 3-6. Sävehof höll sedan avståndet och kunde öka till 6-11 i halvtid. Sävehof trummar på och går fram till 7-14 och har sedan god kontroll på matchen och vinner med 9-17 och blir Bohus Cup mästare F12 2019, stort grattis. I pojkklassen ställdes Kragerø Håndball mot Backa HK Vit. Två lag med sikte på att vinna Bohus Cup. Våra norska vänner tog kommandot och gick fram till 4-1 och hade sedan bra koll på tillställningen och gick till halvtidsvila i ledning 9-2. Backa ändrar lite i sitt försvarsspel får lite bättre träff och kryper lite närmare, andra halvlek blir jämn, men Kragerø Håndball är starka och blir Bohus Cup mästare P12 2019, slutresultat 14-8 stort grattis.

Pojkar 16 blev en ren föreningskamp då två lag från Kungsbackas stolthet HK Aranäs möttes i finalen av pojkar 16. Riktigt starkt att ha med 2 lag i finalen i en klass som ändå bestod utav 36 lag. HK Aranäs 1 tog ledningen i en vänskaplig tillställning och gick fram till ledning 3-1. Killarna ville också bjuda publiken på lite skönspel så vi fick se både japaner och knorrar. Aranäs 2 jobbade sig in och reducerade till 6-4. Första halvlek slutade 13-11 till HK Aranäs 1. HK Aranäs 1 vinner till sist en avslappnad tillställning med 26-21 och blir Bohus Cup mästare P16 2019. Grattis! I flickor 16 fick vi också se ett lag ifrån HK Aranäs, de ställdes dock mot RP IF Linköping som satt i förarsätet under första delen av halvleken och gick fram till 2-5. Aranäs ville dock mer och kämpade sig ikapp till 6-7. Halvleken slutade i ledning för RP 7-8. Tjejerna visar hur en final ska se ut och några minuter in i andra halvlek är matchen helt jämn 10-10. En jämn och tuff kamp slutar till sist med seger för RP IF Linköping med uddamålet 13-14 och blir Bohus Cup mästare 2019 för F16, stort Grattis RP!

I klassen flickor 13 ställdes Alingsås HK mot H43 Lund i finalen. Alingsås var fast beslutna och började i ett högt tempo och gick fram till ledning 4-1. H43 kämpade sig in i matchen och efter 10 minuters spel var ställningen 5-5. När halvtidssignalen ljöd hade H43 tagit kommandot och ledningen 7-9, mycket tack vare Ebba Fossum som gjorde 3 raka mål. Alingsås vägrade att ge sig och anförda av Tuva Ljungqvist och Maja Hermansson höll de jämna steg. H43 malde dock på och sakteligen drog de ifrån och kunde vinna med 14-21. Därför säger vi stort grattis till H43 Lund till segern i Bohus Cup F13 2019. Pojkar 13 blev en finalmatch mellan Partilles stolthet IK Sävehof och HK Aranäs från Kungsbacka under ledning av legenden Fredrik Borge (!). Aranäs började bäst och gick snabbt fram till en ledning 1-7, en ledning de utökade till halvtidssiffrorna 3-10. Aranäs Agust Svensson stod för inte mindre än 6 utav deras bollar i första halvan. Sävehof kämpade väl men Aranäs släppte aldrig in dem i matchen och kunde till slut stå som Bohus Cup segrare i Pojkar 13 2019 med segersiffrorna 7-19, stort grattis HK Aranäs.