Top Local Places

Mimers Hus

Trollhättevägen 4, Kungälv, Sweden
Education

Description

ad

Upptäck alla våra sidor! Vi har ett brett utbud i tre våningsplan för både nytta och nöje. Cafeteria, bibliotek, utställningar och kultur! Mimers Hus - kulturens och kunskapens hus

Kulturhuset Mimers Hus lockar många besökare. Människor i alla åldrar har upptäckt bibliotekets många möjligheter, de spännande utställningarna i Konsthallen och atmosfären i teatern.

Mängder av aktiviteter

I Konsthallen kan du ta del av flera intressanta konstutställningar per år. Utbudet är varierat, med betoning på samtidskonst av professionella konstnärer. Hallen är 120 kvadratmeter med sju meter i takhöjd och en vacker glasad fasad mot gårdsgatan utanför. Samtliga utställningar har fri entré.

Biblioteket ger dig ett rikt utbud av aktiviteter: sagostunder och verkstäder, bokcirklar och författarmöten, informationsträffar om Internet och e-böcker – för att nämna några.

På scenen

På Mimers Teater ges fullödiga föreställningar och konserter. Repertoaren är bred och brukar rymma såväl laddade relationsdramer som den lokala Kungälvsrevyn. I teatern kan du ofta lyssna till musik av hög kvalitet i olika genrer, klassiskt, pop och rock, med gästande artister eller musiker från regionen. Teatern har 341 sittplatser.

Plats för möten

Mimers Hus är byggt för att vara en mötesplats och erbjuder fina möjligheter för företag och föreningar att konferera. Här finns möteslokaler för 20–340 personer, god miljö och tekniska förutsättningar för en lyckad konferens.

Ett kunskapens hus

I Mimers Hus finns möjlighet till många olika typer av utbildningar från 16 år och uppåt. Här hittar du gymnasieskola och gymnasiesärskola med nationella och individuella program samt vuxenutbildning. Livslångt lärande i en organisation med betoning på den studerande och dennes personlighetsutveckling, studerande - inflytande och inspirerande och trygga miljöer är några viktiga mål i kommunens skolplan.

Böcker och digitala medier

I biblioteket finns böcker och tidningar från världens alla hörn, musik, filmer och spel att låna.
Här finns också gott om läsplatser, datorer för allmänheten, och du kan koppla upp dig trådlöst till Internet.

Här finns gott om digitala medier: e-böcker och ljudböcker, språkkurser och körkortsprogram och ett antal databaser för informationssökning och släktforskning.
I Läs- och Skrivstugan finns särskild hjälp för den som har svårt att läsa. Om du inte kan ta dig till biblioteken då kommer böckerna hem till dig - med en särskild service för funktionsnedsatta.

Quiz

NEAR Mimers Hus

Trafikverket

Kungälv, Sweden
Local business

Troya Horse Arena

Kungälv, Sweden
Stadium, Arena & Sports Venue

Fontinbacken

Kungälv, Sweden
Local Business