Top Local Places

Näva Ekotextil

Norra Järnvägsgatan 5, Järna, Sweden
Retail Company

Description

ad

Näva Ekotextil, ekologiska kläder för stora och små!
www.ekotextil.se
Följ oss och var först att ta del av erbjudanden och nyheter! Välkommen till Näva Ekotextil!
www.ekotextil.se


Här hittar du ekologiska kläder av hög kvalitet och i naturmaterialen ull, ull/siden och bomull.

• Här finns det mesta för att klä dig från topp till tå.
• Här hittar du kläder för alla årstider.
• Här finns plagg i alla storlekar, från baby till vuxen.
• Vårt motto är bra kvalitet till rimliga priser!

De flesta av våra plagg kommer från egen impor, En hel del av Näva's utbud finner du därför inte någon annanstans!Varför ekologisk textil?

Materialet i alla kläder kommer nästan uteslutande från odlade växter. Bomullsodling med konventionella metoder förgiftar jord och människor i ökande takt och förstör matjorden för långa tider framåt. Ullfårsuppfödning med konventionella metoder förgiftar jord, vattendrag och människor och är oetisk mot djuren.
När du väljer ekologiskt är du med och skapar ren miljö och hållbar framtid för de som arbetar med odlingarna och produktionen av kläder, oftast i världens fattiga länder.

I våran webbutik hittar du det allra mesta – ännu mer finner du i vår butik i Järna. Butiken ligger helt nära pendeltågstationen på Norra Järnvägsgatan 5.


Vi har öppet alla vardagar kl 13-18 och lördagar kl 11-14.

För mer information gå in på: www.ekotextil.seVarmt välkommen att stiga in både här och där!
Rolf Gunnarsson och Raija Pihlajamaa

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Nu står kylan för dörren! Löven har fallit från träden, luften känns krispig och hösten övergår i vinter. Då vill vi gärna klä oss i varma mysiga plagg, och lagom till det har vi fått påfyllning utav Disana kläder. — Products shown: Stickad babymössa, Stickad heldress and Babyfilt.

facebook.com

Istället för black friday vill vi på Näva slå ett slag för hållbar, ekologisk och genomtänkt konsumtion. Välj produkter med hög kvalitet, köp bara det du verkligen behöver och ta hand om det du har. Vi önskar alla en grön, lugn och shoppinghysteri-befriad fredag!

facebook.com

Möt vinterns kyla med ett par riktigt varma sockor i ull. När temperaturen utomhus sjunker är det ullstrumpor som gäller för att fötterna inte ska frysa. Ull är bäst att bära närmast hela kroppen i kyla. Ull är fukt-transporterande, Våta fötter=kalla fötter, och till skillnad från bomull så stöter ull bort fukt från huden. Ullstrumpor håller dessutom fötterna varma, även om de blir våta. Ull kan hålla upptill 30% av sin egen vikt i vätska utan att kännas kall. Men skulle det gå håll i i dina ullsockor, så släng dem inte utan ta dig tiden att lära dig att laga dem, enkelt och bättre för miljön. nedan följer en enkel video hur du lagar din sockor. https://www.youtube.com/watch?v=NoKzM3uav1M

facebook.com

Näva har nu fått lagerhyllorna fyllda av de fina Toarp-plädarna. Pläderna är tillverkade av svensk ull och märkta med Woolmarksymbolen som är en kvalitetsstämpel och ett bevis på att ullen håller högsta kvalitet. Näva säljer enfärgade Toarp-plädar i olika naturfärger och i ett gammalt mönster ”gåsöga” känt sedan vikingatiden. Toarppläden är maskin-tvättbar på ullprogrammet och storleken är 140x240 cm. Välkommen in i vår butik i Järna och botanisera mellan dessa plädar och mycket annat. Nävas öppettider: Mån-Fre 13-18 Lör 11-14 Vår webbshop är öppen dygnets alla timmar, med frakt för endast 49:-

facebook.com

En härlig kundbild som visar Nävas produkter i sitt rätta element, Disanas filtade jacka i puderrosa och stickade leggings i brunt till. Tack @pomelii för din bild🍁

facebook.com

På söndag är det äntligen dags för Skillebyholms höstmarknad, såklart finns Näva på plats. Betalning kan göras med antingen kontanter eller swish. Hoppas vi ses🍁🍂🌾

facebook.com

Näva är så klart där :)

facebook.com

Sensommar/höst säsongen är igång på Näva, vi har packat upp Disana, Engel, Hocosa, kuddar, täcken och tofflor. Förbereder höstmarknaden på Skillebyholm och drömmar senapsgula och puderrosa drömmar...

facebook.com

Nu är Disanas leverans i lagret. Vi packar upp under veckan som kommer. Det går bra att beställa men allt lär inte finnas i butiken i Järna fören i slutet av nästa vecka. — Products shown: Filtad jacka med luva, Mössa and Leggings.

facebook.com

facebook.com

Idag fick vi leveransbesked från Disana. Så vi lär ha det mesta i lager tills vi öppnar butiken måndag den 7 augusti. Från Disana får vi en del nya färger och modeller — Products shown: Filtad jacka med luva.

facebook.com

Quiz