Top Local Places

Fyrklöverns Montessori Förskola och grundskola

Kungsljusgatan, Helsingborg, Sweden
Middle School

Description

ad

Fyrklöverns Montessori AB driver i dagsläget två förskolor och en grundskola.  Förskolan på Stattena blir då vår tredje förskola. Den 1 augusti 2014 öppnade vårt nya Skolhus på Gustavslund. Huset hyser en förskola med totalt 50 barn och vår grundskola och fritidshem med ca 70 elever. Vi har dock valt medvetet att bibehålla en småskalighet i våra verksamheter. Förskolan på Gustavslund är bara något större än vår förskola i Ramlösa och skolan med 70 elever är fortfarande småskalig. Vi tror på att småskaligheten ger trygga värden som skapar bra förutsättningar för de yngre skoleleverna (låg- och mellanstadie) att ta till sig viktiga kunskaper och att utvecklas som sociala individer. Efter tiden hos oss skall de kunskapsmässigt och socialt vara redo för utmaningarna (positiva) som väntar i en större skolmiljö med fler kontaktytor.

Förskolan innehåller 3 avdelningar varav två stycken för barn 1-3 år med ca 12 barn per avdelning samt en avdelning för barn 3-5 år med ca 26 barn. Lokalerna är öppna och ljusa och anpassade efter vårt sätt att arbeta med montessoripedagogiken som vårt pedagogiska redskap för att nå målen i läroplanen för förskolan. Fyrklöverns övriga profil M utöver Montessoripedagogiken är Motorik, Musik och Miljö. Även dessa andra tre M finns med på ett levande sätt både inne på förskolan och i vår utemiljö.


Förskolan i Ramlösa öppnade den 8 januari 2007.. Denna förskola finns i anrika Ramlösa Brunnshotell mitt i Ramlösa Brunnspark där de inbjudande omgivningarna lockar till rörelse och upplevelser i parken. Förskolan i Ramlösa har stora fina lokaler med en speciell karaktär som präglas av byggnadens historia. I lokalernas rum har vi byggt en miljö som lockar barnen och som ger dem möjlighet till upptäckter, lärande, skapande och lek. Förskolan erbjuder ca 40 barn plats uppdelade i två avdelningar som båda har en egen entré, avdelningen Eken för barn 1-3 år och avdelningen Kastanjen för barn 3-5 år.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Barnen på Fyrklöverns fritids har haft Melodifestivalen-tema där alla har fått rösta på sin favorit, pärlat mellosymbolen och gjort startflaggor😊 Ska vi tro på våra fritidsbarn så vinner Samir och Viktor kvällens final⭐️

facebook.com

Alla Hjärtans dag på skolan❤️ Långbord, godishjärta och barnens favorit mat, spagetti med köttfärssås👌

facebook.com

Vi önskar er en god fortsättning och ett gott nytt 2018! Skolval 2018 – skolvalsperioden är öppen 1/12-31/1. Nyhet för 2018 är att förskoleklassen blir obligatorisk vilket gör att alla med barn födda 2012 måste göra ett skolval. Vid frågor eller önskemål om besök på vår lågstadieskola så kontakta rektor Stellan Hagström, stellan.h@fyrklovern.net eller 0734-445575.

facebook.com

Vi vill önska alla våra barn och föräldrar en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År🎅🏼 (Detta fina mästerverk byggde barnen på fritids idag med Clicks.)

facebook.com

Idag dukades det upp långbord i matsalen på skolan. Det bjöds på julbord till lunch på alla våra enheter🎅🏼 Ikväll är det disco för eleverna på skolan kl. 18.00-19.30. Något som alla våra elever sett fram emot . Det är våra äldsta elever som håller i det.💃💃💃

facebook.com

Lite bilder från nobelfirandet i veckan på Förskola Ramlösa. Barnen fick rösta (demokrati) fram deras Nobelpristagare i litteratur. Självaste Alfred Nobel kom och besökte barnen!

facebook.com

Denna bild är en ny väggmålning på Avd Kastanjen i Ramlösa som skall inspirera barnen att arbeta med världsdelarna på olika sätt.

facebook.com

Roligt att se så många vuxna och barn som besökte vår förskola och grundskola på Gustavslund idag när vi hade öppet hus🍀 Många talangfulla barn i olika åldrar besökte bl.a. vår grundskola och många av dom visade ett stort intresse för vår fina scen inne i matsalen med alla instument därtill. Det slutade med ett fint uppträde där flera av våra yngre besökare klev upp på scenen och framförde ”en sockerbagare” på trummor, keyboard och en kör. Riktigt härligt att se!

facebook.com

Idag har våra förskolor och vår grundskola öppet hus kl. 10.00-12.00 Välkomna🍀

facebook.com

Idag den 10/11 firar vi på Örnarna Grön flagg. Vi kopplar det till vårt Tema- Hav, med ett läckert fruktfat som föreställer olika djur som bor i havet🍀

facebook.com

Våra tre förskolor och vår grundskola har öppet hus lördagen den 25 november mellan kl. 10,00-12,00. Detta är ett tillfälle för er som står i begrepp att göra ett skolval t.ex. inför förskoleklassen med start augusti 2018 men också för er som snart skall göra ett val av förskola. Hjärtligt Välkomna🍀

facebook.com

Sista skoldagen innan höstlovet👻🎃

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Sommarlov!!!

Sommarlov!!!
@, instagram.com

Ansiktsmålning på fsk!

Ansiktsmålning på fsk!
@, instagram.com

Leias första skoldag idag och Liams första dag på Örnarna #fyrklövernsmontessori Dita e pare e shkolles per Leia dhe per Liam dita e pare ne grupin e ri Örnarna #shqiponjat (dielli po ju vran syt 😔)

Leias första skoldag idag och Liams första dag på Örnarna #fyrklövernsmontessori  Dita e pare e shkolles per Leia dhe per Liam dita e pare ne grupin e ri Örnarna #shqiponjat (dielli po ju vran syt 😔)
@, instagram.com

Gullig lapp på förskolan 💕#guldklimpar #fyrklövernsmontessori

Gullig lapp på förskolan 💕#guldklimpar #fyrklövernsmontessori
@, instagram.com

Avslutning för barnen på världens bästa förskola. Snacka om att jag fick hålla tillbaka tårarna när de tackade av barnen som skulle sluta #wilda6år #dixie4år #förskola #minstoratjej

Avslutning för barnen på världens bästa förskola. Snacka om att jag fick hålla tillbaka tårarna när de tackade av barnen som skulle sluta

#wilda6år #dixie4år #förskola #minstoratjej
@, instagram.com

Frukost med kidsen på dagis imorse. Nu hämta hem febrig tjej #wilda6år #dixie4år

Frukost med kidsen på dagis imorse. 
Nu hämta hem febrig tjej 
#wilda6år #dixie4år
@, instagram.com

Quiz

NEAR Fyrklöverns Montessori Förskola och grundskola