Top Local Places

Distriktsveterinärerna Halmstad - Laholm

Reparatörgatan 4, Halmstad, Sweden
Veterinarian

Description

ad

Välkommen till Distriktsveterinärerna Halmstad! Vi behandlar små och stora djur, hemma hos dig eller på vår nyrenoverade klinik på ryttarvägen. Vi bedriver jourverksamhet och Du kan därmed nå oss dygnet runt vid akut sjukdomstillfälle! Öppettider för för kliniken i Halmstad är måndag-fredag kl 8-12, men vi arbetar normaltid 08.00-17.00 samtliga vardagar, men kom ihåg att veterinär kan nås DYGNET RUNT vid tillfälle av akuta frågor!

Vi vill gärna hjälpa dig med ditt djur, stort som litet!

Du vet väl att förutom vår klinik i Halmstad, där vi kan ta emot smådjur i våra nya fina lokaler och utgår ifrån med våra utrustade bilar till distriktets alla hörn, även har en smådjursfilial i Torup med operationsrum, flera behandlingsrum, tandröntgen och vanlig röntgen.

Alla veterinärer har olika bakgrund och inriktningar så vi kan erbjuda en bred kompetens, och vi kan hjälpa dig med det ditt djur behöver på dag-som jourtid så att du alltid kan känna dig trygg.

Exempel på vad vi gör:
kastrationer samtliga djur, vaccinationer, besiktningar, munhåleundersökningar, kirurgiska ingrepp, sårskador och sårvård, avlivningar, medicinska utredningar, hältundersökningar, nöthälsovård, kalvning/fölningshjälp, fölsjukvård, behandlar akuta skador och sjukdomar på samtliga djur och mycket, mycket mer.


Vi som arbetar på Distriktsveterinärerna i Halmstad är:
(djupare presentation och bilder kommer inom kort!)

Marie Baaz, leg.vet
Linnea Rääf, leg.vet
Anders Liedstrand, leg.vet
Allan Hägg Grönborg, leg.vet
Ulrika Linderoth, leg.vet (föräldraledig)
Liselotte Madsen, leg.vet (föräldraledig)

Våra två vikarier:
Thea Manley, leg.vet
Fredrika Haux Ahlbom, leg.vet

Peter Jacobsson, leg.vet och klinikchef
Eva Simonsson, veterinärassistent Torup
Ida Eliasson Fryksäter, veterinärassistent i Halmstad

Vi har telefontid mellan 8-9 vardagar. Då är det enklast att nå oss, men du kan försöka ringa hela dagen. Du ringer 010 - 122 95 00. Vid akut sjukdomstillfälle är vi alltid tillgängliga på 010-122 95 01.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

🐱 En av våra veterinärer har pratat med Hallandsposten på anledning av de många fall av salmonella på katt i början på året. Salmonella på katt är en allvarlig sjukdom. Inte bara för katten men även då den kan smitta till människor. Om din katt får sämre aptit, feber, ont i buken och evt. diarré bör du kontakta veterinär snarast. Läs mer om salmonella på katt på SVA's hemsida: http://www.sva.se/djurhalsa/katt/infektionssjukdomar-katt/salmonella-katt

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Till alla er med utekatter: Hjälp SVA att kartlägga utbredningen av kattens lungmask.

facebook.com

Hej alla fina djurägare <3 På bilden ser ni Mara som sett snön och genast kommer på att nyår närmar sig - och då är det bäst att vara förberedd! Veckans tips handlar därför om hur vi bär oss åt för ett glatt nyår utan ångest (eller ja.. våra hundar i alla fall) Som bild nummer 2 följer därför en liten checklista fylld med sköna tips!! Har ni funderingar finns vi som vanligt bara ett telefon-samtal bort!

facebook.com

Måndag och ny vecka🙌 Vackra vintern har nått hela vägen ned till bäst...eh västkusten❄️❄️☀️😊 Bilden nedan är från den krispiga måndags-morgonen när jourhavande veterinär var ute på tur🚘🚑 Vi finns här året runt, dygnet runt - för dig och ditt djur! Stora som små, förebyggande eller akut, sällskap eller produktion... Ni når oss på 010-1229500 - råden finns bara ett telefonsamtal bort☝️ PS. Bjuder på ett tips redan nu - var extra noggranna att hästarna dricker tillräckligt när det snabbt blir kallt och frost. Servera ljummet vatten eller blanda i lite av något de tycker är gott🐎 Tyvärr många stackare som fått kolik i veckan! 😥🤐 /team Halmstad och Torup #distriktsveterinärernahalmstad #distriktsveterinärernatorup #distriktsveterinärerna #halmstad #torup #veterinär

facebook.com

Antibiotikan är hotad, men du kan göra skillnad!

facebook.com

Vi har loppfrö till försäljning. 7 kg kostar 385 kr inkl moms. Vi har öppet måndag till fredag kl 8-12 😊

facebook.com

facebook.com

Även tre av våra veterinärer var på plats för att få en uppdatering på det senaste nya om kvarka.

facebook.com

Nu ska ni få träffa guldklimpen: Shiba! Hon är 6 månader och älskar alla hon träffar - inklusive veterinär Kajsa trots att Shiba inte alltid förstår vad veterinären håller på med. Tyvärr har Shiba kliat sig, så mycket att huden gått sönder! På hund är klåda ett av de vanligaste problemen vi möter. Eftersom klåda kan bero på många olika saker men presenteras med väldigt liknande symtom är det viktigt att följa en viss utredningsgång för att hitta orsaken - lite av ett detektivarbete! Kort sammanfattat har klåda tre huvudkategorier som orsak, vilka utesluts i följande turordning; 1) Parasitangrepp 2) Hudinfektion 3) Överkänslighetsreaktioner/allergi - mot foder, omgivning eller både och Denna ordning används för att 1) utesluta det vanligaste först 2) inte missa "enkla" problem som ett parasitangrepp innan mer utförliga utredningar görs som kostar tid, engagemang och pengar - och inte minst förlänger den tråkiga klådan 3) den sista kategorin, dvs allergi/överkänslighet, är helt beroende av att de två ovanstående är uteslutna och/eller avläkta för både diagnos och behandling Mikroskopet är ofta vårt främsta redskap för att leta orsaker efter att ha tagit prover från hudens problemområden. Det visade sig att Shiba hade en infektion med hårsäckskvalster - den luriga cigarrformade parasiten på bilden. När hunden då kliar sig försämras hudens naturliga försvar och ofta får sådant som normalt finns på huden chans att växa till så mycket att det skapar problem. På Shiba hade både bakterier och jästsvamp tagit tillfället i akt och fanns i alldeles för hög mängd på huden! Hon får nu behandling och var idag på återbesök, glad och nästan helt klådfri! #distriktsveterinärerna #halmstad

facebook.com

Tandborstning är det absolut bästa sätt att förebygga tandsten, men räcker oftast inte om hunden redan har mycket tandsten. Om det är så kan hunden behöva komma in och få rensat tändarna ordentligt från början och sen kan man hålla problemen borta med tandborstning.

facebook.com

Quiz

NEAR Distriktsveterinärerna Halmstad - Laholm