Top Local Places

Swesom Community

Marketenterivägen 1, Gothenburg, Sweden
Organization

Description

ad

Swesom är ett nav för alla somalier i Göteborg. En fysisk och webbaserad mötesplats för somalier i Göteborg och omnejd.  Swesom är en ny sorts somalisk Community och mediaplatfom för somalier i Sverige. Vårt syfte är att arbeta för integration genom film, bild och media. Vi vill motverka segration och utanförskap genom att sprida information och kultur, både inom och utanför den somaliska gruppen.

Vi är en mediaplattform och informationskälla för nyanlända i Sverige, och för de som redan är bosatta i Sverige. Med hjälp av vår medialabb kommer vi att sända olika tv-pgrogram via nätet, webbtv, öppna kanalen, youtube och framtiden via satelit. På så vis kan vi förmedla samhällsorientering, kultur, debatt och idéutbyten på ett sätt som är effektivt, levande och nära, vare sig tittaren finns i vår studio eller i sitt hem.


Vi som grundat föreringen är både svenskar och somalier. Flera av oss har gedigen erfarenhet inom media, journalistik och film. Vi är aktiva inom sociella media exempelvis youtube, facebook och twitter m.m.

Vi delar en vision om ett Sverige där alla är delaktiva, och där vi är nyfikna på varandras olikheter och öppna för att lära av de.


Swesom vill ge alla somalier i Göteborg möjligheter att ta del av den samhällsinformation, den gemenskap, de råd och det stöd de behöver för att kunna delta fullt ut i samhället.Så vill vi bidra
Swesom fokuserar på den starka muntliga tradition som finns bland somalier, och det stora engagemang som finns när tillfällen till möten erbjuds.En fysisk mötesplats...
Vi anordnar en fysisk mötesplats i Göteborg, där vi kan hålla arrangemang med fokus på•samhällsinformation
•debatt
•kultur


Vi vill hålla arrangemang både i egen regi och i samarbete med föreningar, myndigheter, experter och kulturutövare. Framför allt vill vi erbjuda en scen för personer med egna, viktiga erfarenheter som de vill dela med sig av.


...och en webbaserad
Swesom har sitt eget medialabb, som gör det möjligt för oss att spela in alla arrangemang och lägga upp dem på webben - på så vis kan alla ta del avarrangemangen i sina egna hem.


läs mer på vår hemsida

www.swesom.com   E-post: swesom@live.se

CONTACT

Quiz

NEAR Swesom Community