Top Local Places

Trafikplats Eskilstuna

Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna, Sweden
Public Service

Description

ad

Eskilstuna kommuns sida för trafikfrågor. Vi svarar på inlägg och frågor så fort vi hinner, vardagar 08.00-16.30. Ni kan även hitta oss på: http://www.eskilstuna.se/trafik Målet med Trafikplats Eskilstuna på facebook är att öka förståelsen för Eskilstuna kommuns arbete med trafikfrågor. Vi planerar och bygger för dig! Vi hoppas även kunna utmana och inspirera andra kommuner att utveckla dialogen med invånarna.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Vi kör liten sväng under eftermiddagen och kvällen. Det blir också mera grus på vägar och gång- och cykelbanor. Kul att det finns snö under sportlovet 

facebook.com

Tisdag 20 februari stänger vi av del av Intagsgatan för all motorfordonstrafik. Andelningen är att vi ska beskära träd. Det är sträckan mellan Carlavägen – Lasarettsgatan som stängs av. De som går eller cyklar kan passera platsen.

facebook.com

I samband med arbetet längs Tegelbruksgata stänger vi in och utfart till Båtsmansgatan mellan 16-23 februari Anledningen är att vi ska byta en vattenledning. För att komma till Båtsmansgatan med motorfordon får du ta dig via Zetterbergsgatan – Lindtorpsgatan . För att göra gatan tillgänglig kommer Båtmansgatan att dubbelriktas under den perioden. Du så går eller cyklar kan passera platsen gående.

facebook.com

I morgon torsdag öppnar vi avstängningen för motorfordonstrafik på Tegelbruksgatan. Tack för ditt tålamod :-)

facebook.com

Tack för att ni cyklar! <3

facebook.com

Glad alla hjärtans dag önskar vi på Trafikplats Eskilstuna <3

facebook.com

Under den här veckan har vi haft förstärkt parkeringsövervakning vid några av skolorna. Parkeringsvakterna har varit på Slottsskolan, Lundbyskolan, Gökstensskolan och Skiftingehus skola. I det stora hela fungerar det bra men det finns några ganska enkla saker att tänka på. Om du behöver skjutsa barnen med bil till skolan så åk gärna tio minuter tidigare, det kan göra stor skillnad i trafikmiljön. Vid skolorna är det oftast föräldrar, barn och skolpersonal som är varandras trafikmiljö, med andra ord finns stor möjlighet att påverka. Tänk också på att använda reflex - på både barn och vuxna!

facebook.com

Hyr elcykel! Nu hyr Centrum1 på Fristadstorget ut elcyklar för dig som vill testa. Kanske inför ett köp till våren? Vintertid är cyklarna utrustade med dubbdäck. Du kan hyra elcykel i mån av tillgång måndag-fredag klockan 10.00-16.00. Det kostar 100 kronor/dag att hyra en elcykel (+ 100 kronor i deposition). Välkommen!

facebook.com

Avstängningen på Tegelbruksgatan förlängs till 15 februari! Anledningen att tillkommit arbeten som vi inte kunde förutse. Vi måste bland annat byta en brunn och en ventil. Vi hoppas kunna släppa på trafiken igen den 15 februari. Håll dig uppdaterad här.

facebook.com

Det är många som har sökt de två tjänsterna som parkeringsvakt på trafikavdelningen men det finns fortfarande en chans att söka! Vill du ha ett varierat utomhusjobb, där du träffar många människor och gillar trafik- och parkeringsfrågor? Sök senast på söndag den 11 februari - eller tagga en person som du tror skulle passa som vår blivande kollega! http://www.offentligajobb.se/Public/AssignmentView.aspx?RemoteId=B00C65C2-DAB9-4865-83AE-7B45DF2093BB&PublisherGuid=eda3e6d2-4583-40d4-a51c-c1cfcbc01b3a

facebook.com

Nu är Eskilstuna Energi och Miljö klara på Nygatan :-) så vi har släppt på trafiken :-)

facebook.com

Varning Vid järnvägsöverfarten vid Stålforsbron har det bildats stora hål i vägbanan på båda sidor om överfarten samt spår. Vi har lagat hålen men de har körts upp igen. Vädrets inverkan gör att det inte går att asfaltera då det är för mycket vatten i körbanan. Så sänk hastigheten, kör försiktigt och följ skyltning!

facebook.com

Quiz

NEAR Trafikplats Eskilstuna