Top Local Places

Češka koča / The Češka koča hut

Zg. Jezersko 153, Zgornje Jezersko, Slovenia
Lodge

Description

ad

Najstarejša slovenska planinska koča, Jezersko, 1543 m.

The quintessential Mountain hut, Kamnik-Savinja Alps, Jezersko, Slovenia, 5063 ft. Češka koča že dobro stoletje stoji pod severnimi ostenji Grintovcev, ob robu prepadnega pobočja nad dolino Ravenske Kočne na nadmorski višini 1543m. Zgradila jo je Češka podružnica SPD iz Prage, po kateri je koča tudi dobila ime. Uradno odprta je bila 26. julija 1900. V desetletjih odtlej je bila večkrat prenovljena in deloma posodobljena, a je pri tem ohranila prvotno zasnovo.

Dostop: Mimo Planšarskega jezera po asfaltni cesti, ki vodi do turistične kmetije Ancel. Od tam naprej  po makadamski cesti do urejenega parkirišča, kjer parkirate (če niste že v dolini). Nato peš sledite označevalnim tablam in markacijam čez Štularjevo planino: oznake so dobro vidne po celotni poti. Pot je delno zahtevna, čas hoje je približno 1 h 30 min.


KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Za dežjem, sodro in snegom... posije sonce!

facebook.com

Gostji so na poti na Mrzlo goro našli avtomobilske ključe. Če ste jih izgubili vi, nas kontaktirajte.

facebook.com

Že tretje leto tek do Češke koče 😊☺!! Vsi lepo vabljeni k sodelovanju..kot tekači ali kot navijači 😀.

facebook.com

Lepota "prebliskov"... ⛈🙃😊☺

facebook.com

Glasujte za lepo staro damo na Jezerskem 😊🙂

facebook.com

Sončni zahod po popoldanskem dežju 😍. Prisotna tudi mavrica vendar na sliki ni tako opazna. 🤗😍🙃

facebook.com

Ko nam čas dovoljuje imamo za vas v ponudbi zelenjavne ali mesne ajdove palačinke 😋👌

facebook.com

Lepi razgledi na poti do koče 🙂.

facebook.com

Pri nas na terasi imamo že sonček ☉🌞🙂. #ceskakoca #jezersko #kamniksavinjaalps #slovenia #igslovenia #mountains #sunshine #goodmorning #coffeetime

facebook.com

Kdor od udeležencev "Pravljičnega pohoda do Češke koče" najde tri palčke (na sliki) za nagrado dobi palačinko 🙂. Palčki se bodo nahajali v/ob Češki koči 🙂. TIC Jezersko (Tourist Information Centre Jezersko)

facebook.com

Za Planšarskimi vodami, za Medvedovimi tratami stoji 120 letna prijazna, domačna - najlepša med vsemi - Češka koča 🙂. Na poti vas čakajo palčki, v koči pa poslastice 🙂. Se vidimo 🙂. Češka koča team

facebook.com

Ekipa Češke koče se prav lepo zahvaljuje dvema neznanima dekletoma, ki sta v četrtek skupaj z gospodarjem zložili vso hrano in pijačo s tovorne žičnice. Vabimo ju da se oglasita na prisluženo kosilo 🙂.

facebook.com

Quiz

BLIZU Češka koča / The Češka koča hut