Top Local Places

Drevesnica Zakotnik

Dorfarje 32, Zabnica, Slovenia
Agriculture

Description

ad

Mlad zasadi si drevo, da ob njem začutil boš stvarjenje, ko raslo bo iz tal  v nebo, hvaležno ti za trud in za gnojenje. Za vas vzgajamo sadne sadike (jablane, hruške, češnje, slive, marelice, breskve, nektarine, nashi, kutine, nešplje, ribez, josta, maline, robide, asimine,....)

V jesensko - zimskem času imamo tudi plodove odličnih jabolk. Maja oz. junija pa sladke, slastne jagode.

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Jutri, v vsakem vremenu. Da vas ne bo zeblo bodo topli čeveljci in oblačila prav prišla, mi pa bomo poskrbeli za tople in manj tople napitke ;)

facebook.com

Če želimo spodbuditi rast drevesa moramo narediti močno zimsko rez v mirovanju. V primeru da imamo problem s prebujno rastjo dreves, ki imajo tudi malo cvetnega nastavka pa pride v poštev pozna zimska rez. Ta se lahko zavleče do cvetenja in drevo slabi, saj veliko energije, ki se že transportira v rodni les, z rezjo odstranimo.

facebook.com

Zimska rez...opravljamo jo med popolnim mirovanjem, od odpadanja listja do brstenja. Včasih se zimska rez zavleče v cvetenje. Brezplačni prikaz zimske rezi sadnega drevja čez 4 dni. Vabljeni! :)

facebook.com

Čez 12 dni se spet vidimo :)

facebook.com

Še nekaj razlogov zakaj posaditi sadno drevo... :)

facebook.com

Spodaj je okrogla ta muhasta gospa, zgoraj pa je vitka in pecelj dolg ima ;)

facebook.com

Rdeča, rumena, zelena, pisana, kisla, sladka, sočna, presna, kuhana, pečena, posušena, sosedova… JABOLKA. Zakaj ne bi jablane posadili tudi sami? 🍎🍏 Če se ne morete odločiti katero sorto bi posadili, si lahko pri nas ogledate razstavo jabolk, katera lahko poskusite :).

facebook.com

Deževati je nehalo in spet bodo lepi dnevi, primerni tudi za sajenje sadnega drevja :)

facebook.com

facebook.com

Naš izbor sadnih sadik. Na voljo tudi dvoletne sadike.

facebook.com

Kratko predavanje o boleznih in škodljivcih na sadnem drevju ter njihovem zatiranju. Vabljeni v soboto, 4.11.2017 ob 9.00 :)

facebook.com

DOBRO JE VEDETI 1. ...o podlagah! 🍐🍑🍒🍊 ;)

facebook.com

Quiz