Top Local Places

Glasbena šola Slovenske Konjice

Tattenbachova ulica 1A, Slovenske Konjice, Slovenia
School
advertisement

Description

ad

Glasbena šola Slovenske Konjice - javni zavod, članica Zveze slovenskih glasbenih šol GLASBENA ŠOLA SLOVENSKE KONJICE
Občina Slovenske Konjice ni samo mesto cvetja in vina, ampak tudi mesto glasbe.

Dolgoletna tradicija dela z mladimi glasbeniki sega v daljno leto 1950.
Na samem začetku je šolo vodil g. Franc Rozman z dvajsetimi učenci, za njim  ga. Nada Vrhovšek Šelih, Fanika Medven, nato zopet Nada Šelih, Adela Pečovnik, Alojz Krajnčan in Olgica Zbičajnik.
Šola se je sprva selila iz Mladinskega doma v Dom kulture in nazaj,  sčasoma je pridobila svoje prostore v konjiški graščini od KZ Slovenske Konjice. Tam je delovala do leta 1977, v mesecu decembru pa se je preselila v samo mestno jedro, kjer je vzgajala in izobraževala mlade glasbenike vse do leta 2002.

Na začetku drugega desetletja samostojne Slovenije (leta 2002) so učenci in pedagogi Glasbene šole Slovenske Konjice pridobili težko pričakovane nove prostore nad Osnovno šolo Pod goro.
V novi, moderni glasbeni šoli se vsako leto izobražuje več kot 300 otrok vseh treh občin ustanoviteljic – Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje.

V času pred samostojno Slovenijo je šolo uspešno vodil Alojz Kranjčan, za njim je vodenja zavoda prevzela ga. Olgica Zbičajnik, vse do leta 2013.  V njenem obdobju ravnateljevanja je šola pridobila nove prostore. Od šolskega leta 2013/2014 naprej je ravnatelj konjičan Branimir Klevže.

Glasbena šola Slovenske Konjice z dolgoletno tradicijo izobraževanja mladih glasbenikov se lahko pohvali z velikim številom glasbenikov, ki so glasbeno izobraževanje nadaljevali na srednji in visoki stopnji glasbenega izobraževanja. Nekaj se jih je vrnilo in danes poučujejo novo mlado generacijo glasbenih navdušencev.

Večje število naših bivših in sedanjih učencev uspešno sodeluje v različnih glasbenih skupinah, pihalnih godbah, pevskih zborih in svojo ljubezen do glasbe  uspešno prenaša na naslednje rodove. Ponosni smo na vse, ki so del naše zgodovine in sedanjosti.

Z glasbo je svet lepši in prijaznejši!

Glasbena šola Slovenske Konjice, Tattenbachova ulica 1a, 3210 Slovenske Konjice
Telefon: 03 759 39 03, Fax: 03 759 39 04
E-mail: gs.slovenske-konjice@guest.arnes.si
Spletni naslov. www.gsslovenskekonjice.si
Davčna številka. 70401268, Transakcijski račun. SI56 013146030713123, Matična številka: 5087767
Šifra proračunskega uporabnika: 71315, Šifra dejavnosti: 85.520


RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Danes 17.25 Ob 200-letnici javnega glasbenega šolstva v Sloveniji na RTV SLO 2. Vabljeni k ogledu.

Timeline Photos
facebook.com

Nastop pod smrečko

Še malo iz drugačne perspektive . . .

Nastop pod smrečko
facebook.com

Pod novoletno smrečko

Za nami je še zadnji nastop v tem koledarskem letu. V koncertni dvorani so nastopili učenci petkovega urnika in nam pričarali prijetno božično - novoletno vzdušje. Vsem skupaj želimo lepe praznike in vse dobro v 2017!

Pod novoletno smrečko
facebook.com

Timeline Photos

Timeline Photos
facebook.com

Novoletni nastop učencev plesa, komornih skupin in solistov

V četrtek, 22.12.2016 so se nam v Kulturnem domu Slovenske Konjice predstavili plesalci, komorne skupine in solisti. Iskrene čestitke vsem nastopajočim za odličen nastop. Vse čestitke tudi njihovim mentorjem, še posebej velja izpostaviti trud in delo učiteljice baleta, Elene Cioata. Bravo! Iskrena hvala tudi vsem, ki ste prispevali donacije za šolski sklad. Branimir Klevže, ravnatelj

Novoletni nastop učencev plesa, komornih skupin in solistov
facebook.com

Novoletni koncert šolski orkestrov

V ponedeljek, 19.12.2016 so se v kulturnem domu Slovenske Konjice predstavili šolski orkestri Glasbene šole Slovenske Konjice. Na tradicionalnem božično-novoletnem koncertu so zazvenele znane melodije primerne temu času, v izvedbi kitarskega, harmonikarskega, godalnega in pihalnega orkestra. Občasno so se jim pridružili instrumentalni solisti, vokalni solisti in pevski zborček. Čudoviti večer so zaključili z znanim Straussovim Radetzkym marschom in nas tako popeljali v praznične dni, ki so pred nami. Vesel božič in srečno leto 2017! Branimir Klevže, ravnatelj

Novoletni koncert šolski orkestrov
facebook.com

Timeline Photos

. . . . še nekaj iz prejšnjega vikenda, članek v Novicah!

Timeline Photos
facebook.com

Razredni nastop učencev harmonike in klavirja

V sredo, 14.12.2016 so se nam v koncertni dvorani predstavili učenci harmonike in klavirja mentoric Bojane Matavž in Sare Slatinek. Nastop so popestrili bratje, sestrice ali prijatelji nastopajočih, ki so skupaj z njimi odigrali kakšno glasbeno točko. Na nastopu nam jo je zagodel škrat projektor, zaradi tega vam prilagamo tudi slikice projekcij, ki so bile skrbno pripravljene za ta nastop. Iskrene čestitke vsem!

Razredni nastop učencev harmonike in klavirja
facebook.com

Mojstrski tečaj za violino - Nadežda Tokareva

Slikice petka in sobote. Super, pridni in pohvaljeni!

Mojstrski tečaj za violino - Nadežda Tokareva
facebook.com