Top Local Places

Center domače in umetnostne obrti Rokodelska zadruga

Grajska 13, Slovenska Bistrica, Slovenia
Nonprofit Organization

Description

ad

CDUO Rokodelska zadruga je članica Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, ki se trudi ohranjati tradicionalno lončarstvo in razvijati sodobno keramiko. Center domače in umetnostne obrti (CDUO) deluje od leta 2003, od leta 2014 pa delujemo kot socialno podjetje Rokodelska zadruga. Smo člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, poudarek dajemo keramiki in lončarstvu.

Naša dejavnost temelji na ohranjanju kulturne dediščine, prenašanju tradicionalnih rokodelskih znanj in izročila na mlajše generacije ter na razvoju in promociji sodobnih izdelkov.

Svoje poslanstvo vidimo v razvijanju umetniškega ustvarjanja in izobraževanja ter zagotavljanju aktivnega preživljanja prostega časa in obogatitvi kvalitete življenja vseh generacij, zato organiziramo različne razstave in prireditve ter delavnice in tečaje ustvarjanja z glino za otroke in odrasle.

Pri nas je možen nakup gline in ročno izdelanih keramičnih izdelkov ter replik starih lončarskih izdelkov »Iz babičine kuhinje in dedkove kleti«. Obiščite nas v keramičnem ateljeju in razstavnem prostoru v gradu Slovenska Bistrica od ponedeljka do petka od 9. do 14. ure (ali po dogovoru).

KONTAKT

Opening Hours

ponedeljek
09:00 - 14:00
torek
09:00 - 14:00
sreda
09:00 - 14:00
četrtek
09:00 - 14:00
petek
09:00 - 14:00

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Prijave zbiramo do konca septembra. 😉

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Rokodelski praznik, letos že tretji po vrsti, je potekal v okviru prireditve 21. Podobe bistriških domačij 8. in 9. septembra v Slovenski Bistrici. Na grajskem dvorišču so se predstavljali rokodelke, rokodelci in rokodelski centri, v prostorih CDUO pa smo odprli razstavo Bogata zakladnica rokodelske ustvarjalnosti Škofjeloškega, izvajali različne delavnice in uživali v sproščenem druženju. Bilo je lepo, nasvidenje zopet prihodnje leto!

facebook.com

Dvodnevno dogajanje na grajskem dvorišču se počasi zaključuje ... Sklenila ga je podelitev priznanj za najboljše kruhe in potice. Nagrade za najboljše so delo člana Rokodelskega centra DUO Škofja Loka Janeza Krišlja (košara) in našega CDUO Rokodelska zadruga (potičnice).

facebook.com

Včeraj smo se imeli zelo lepo in prepričani smo, da bo tudi danes tako. Pridružite se nam, najmlajši že veselo ustvarjajo. 😊

facebook.com

Razstava škofjeloških mojstrov rokodelcev je zdaj tudi uradno odprta. Vabljeni na ogled.

facebook.com

Današnje zanimive in poučne delavnice. 😊

facebook.com

Smo že odprli svoja vrata. Pridružite se nam!

facebook.com

Vabljeni jutri od 9.00 ure dalje v Center domače in umetnostne obrti Rokodelska zadruga ( grad Slovenska Bistrica )

facebook.com

Quiz

BLIZU Center domače in umetnostne obrti Rokodelska zadruga