Top Local Places

Modra grenčica - eklektična kmetija Žlender

Pot na Armes 1, Senovo, Slovenia
Local Business

Description

ad

Starodavne izkušnje z uporabo aromatičnih in zdravilnih rastlin, ki so se nadgrajevale iz roda v rod, so zbrane v Modri grenčici. »Modra grenčica®« je skupina namensko sestavljenih grenčic, ki so prilagojene in ciljno naravnane za blaženje zdravstvenih tegob. Uporaba je povsem varna, saj to zagotavljajo sestava in koncentracije uporabljenih rastlinskih učinkovin.

Osnovna nosilna komponenta je vinski destilat (Spiritus vini). Izbor uporabljenih rastlin strogo upošteva načelo D.O.M. (Deo optimo maximo) ter direktivo EU o varni uporabi zelišč, torej je zagotovljen optimalen učinek.

Skupine grenčic so prilagojene specifični rabi glede na mesto in potrebo rabe. Posamezne skupine grenčic so namenjene:
•   Modre grenčice št. 10-19 za prebavni sistem (uporaba po potrebi kot aperitiv pred jedjo ali kurativno);
•   Modre grenčice št. 20-29 za ustno votlino, obzobna tkiva, žrelo in vnetja na prebavnem traktu (uporaba po potrebi in sicer za grgranje ali uživanje dvakrat dnevno po kavno žličko);
•   Modre grenčice št. 30-39 za blaženje moških in ženskih težav v zrelih letih (živčne degeneracije, demenca, težave s potenco in libidom) (uporaba v količini 20 ml dnevno 7 dni, nato se kura prekine za 7 dni in se nadaljuje po potrebi);
•   Modre grenčice št. 4… za uravnavanje presnove z delovanjem na žleze z notranjim izločanjem (jetra, žolč, trebušna slinavka), te grenčice se sestavijo namensko.


Vse grenčice so brez dodanega sladkorja.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Znanje in izkušnje številnih meniških rodov so omogočili širšim množicam lažje in kvalitetnejše življenje. Le-te so delili s pomoči potrebnimi. Posebna skrb Trapistov v Rajhenburgu pa je bila namenjena romarjem, tako obiskovalcem slovenskega Lurda kot tudi romarjem v prehodu proti daljni Španiji v romarsko mesto Santiago de Compostela. Poleg osnovne oskrbe (prenočišče, hrana, pomoč pri zdravstvenih težavah, napotki za pot…) so ob odhodu prejeli poleg kruha in sira tudi steklenico za priročno pomoč, med ljudmi poznano kot Maširgajst. Glede na potrebe popotnika je bila grenčica namenjena blaženju utrujenosti, lajšanju slabosti in drugih težav. Gotovo je bil Maširgajst namenjen tudi kot prva pomoč pri poškodbah. O sestavi lahko zgolj ugibamo. Dolgoletno spoznavanje življenja in dela očetov in bratov Trapistov v Rajhenburgu, njihovo humanitarno poslanstvo in svetovljanstvo ter možnosti, ki jo jim bile na voljo, so me usmerile v oživljanje spomina na nesebičnost in dobroto, ki so jo delili z ljudmi izven samostanskih zidov. Naj bo oživitev Maširgajsta poklon nesebični pomoči in dejavnosti Trapistov iz samostanu Marije rešiteljice v Rajhenburgu ob Savi.

facebook.com

Modre grenčice št. 10-19 so namenjene prebavnemu traktu, kot nalašč za veseli december.

facebook.com

»Modra grenčica®« je skupina namensko sestavljenih grenčic, ki so prilagojene in ciljno naravnane za blaženje zdravstvenih tegob. Uporaba je povsem varna, saj to zagotavljajo sestava in koncentracije uporabljenih rastlinskih učinkovin. Osnovna nosilna komponenta je vinski destilat (Spiritus vini). Izbor uporabljenih rastlin strogo upošteva načelo D.O.M. (Deo optimo maximo) ter direktivo EU o varni uporabi zelišč, torej je zagotovljen optimalen učinek.

facebook.com

se vidimo kmalu :)

facebook.com

Timeline Photos

Vabljeni danes v Krško 😊

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Kot nalašč za mrzle decembrske dni... #modragrenčica11pomiriželodecpoobilempraznovanju #modragrenčica21poskrbizavnetjainprehlade

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

»Modra grenčica®« je skupina namensko sestavljenih grenčic, ki so prilagojene in ciljno naravnane za blaženje zdravstvenih tegob. Uporaba je povsem varna, saj to zagotavljajo sestava in koncentracije uporabljenih rastlinskih učinkovin.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Novosti so pripravljene! Vabljeni jutri na grad Rajhenburg! #modragrencica #popotniskagrencica #masirgajst #rajhenburskidancokoladeinlikerjev

Timeline Photos
facebook.com

Grad Rajhenburg

#dancokoladeinlikerjevsebliza 🍫🍸😄

Grad Rajhenburg
facebook.com

Grad Rajhenburg

bliža se en super dan! #modragrenčica #dančokoladeinlokerjev #pripravljamonekajnovega :)

Grad Rajhenburg
facebook.com

Rajhenburški dan čokolade in likerjev

Vabljeni tudi na našo stojnico!

Rajhenburški dan čokolade in likerjev
facebook.com

Modra grenčica - eklektična kmetija Žlender's cover photo

Modra grenčica - eklektična kmetija Žlender's cover photo
facebook.com

Quiz