Top Local Places

Zavod za turizem Preddvor

Dvorski trg 3, Preddvor, Slovenia
Public & Government Service
advertisement

Description

ad


Opening Hours

petek
13:00 - 17:00
sobota
09:00 - 12:00, 14:00 - 17:00
nedelja
09:00 - 12:00, 14:00 - 17:00

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

... za sončno nedeljo :)

facebook.com

Iskrenim čestitkam ob kulturnem prazniku pritiče vabilo na nocojšnjo predstavo, komedijo Antona Tomaža Linharta, Županova Micka. Predstavo sta podprla Občina Preddvor in župan Miran Zadnikar, režiral pa jo je domačin Konrad Kondi Pižorn. Želimo vam lep praznični dan in prijeten praznični večer :)

facebook.com

Občinska predstava ob slovenskem kulturnem prazniku v režiji Konrada Pižorna – Kondija. Linhart je že v svojem času rekel: »Eden drugmu ognja dajmo!« In kako bi ta vzklik prišel prav danes. Sploh ob slovenskem kulturnem prazniku. In ob vaši prisotnosti ga bomo tudi delili in prejemali. »Županova Micka«, tekst v domači govorici in maternem jeziku je poznan vsem in vsakomur. Dogajanje se vrši na Gorenjskem. Tulpenheimovo dvorjenje je tipično gosposko – same obljube brez daril. Anžetovo pa kmečko, naravnost trdo in res smešno. »Ti si lepa kakor roža, dolga kakor smreka, brhka kakor hrast, v tvojih tatinskih očeh en fant notri sedi, kateri v mene venkaj strelja. No, kako ti to dopade?« No, a ni res. Komedija se ponorčuje iz 'unih tam doli v Lublani', kmeteške pokaže trdno na tleh in delovne, ljubezen se deli na koristoljubno in srčno, plemstvo prikaže kot predrzno, državni uradniki so podkupljivi in zapiti… Pa vse ni tako: med plemstvom so tudi poštenjaki, tokrat poštena ženska, stara vdova Šternfeldovka. Zdrava kmečka pamet pa sem in tja nasede praznemu videzu in lažnivim obetom. Anton Tomaž Linhart je »Županovo Micko«, povzeto po takrat popularni Richterjevi dunajski veseloigri »Die Feldmühle« (Vaški mlin), 'vkup spravil' v l. 1789. Ponovili pa so jo šele leta 1848 v Vipavi. Okrog leta 1958 so jo odigrali tudi preddvorski ljudski igralci, a se žal od takrat kaj več ni ohranilo. Po slovenskih 170-tih letih ali po preddvorskih 60-tih pa se vrača nazaj na odrske deske. Režija in priredba: Konrad Pižorn – Kondi Igrajo: s'niški gledališčniki Predstava polna zdravega gledališkega humorja traja 1 uro in 15 minut. Vstopnice: 041 916 768 Cena vstopnice v predprodaji – odrasli: 7 EUR Cena vstopnice v predprodaji – otroci (OŠ): 3 EUR Cena vstopnice v predprodaji za skupine nad 10 gledalcev: 5 EUR

facebook.com

Z ljudmi življenje lahko živite, množite srečo vsakdana ali razpolovite njihovo in svojo bol. Ljudi, ki bi lahko preživeli že z nekaj kapljami Vaše krvi, je vsak dan več. Pomagajte jim ohraniti življenje. Delite in darujte ❤️

facebook.com

Kaj ste zamudili, če ste v nedeljo ostali v dolini :)

facebook.com

facebook.com

Če pogrešate sneg, se boste morali malce navkreber potruditi ;)

facebook.com

Vremenska napoved: sobota delno, v nedeljo pa popolnoma jasno. Smučanje, hribi ali sprehod po nižini? Kam jo boste mahnili? :)

facebook.com

... na kavico in malo miru :) Foto: Hotel Alma • Grad Hrib • Preddvor

facebook.com

Vila Bella za srce in dušo. In brbončice, seveda :)

facebook.com

Če vam januarsko vreme briše nasmešek z obraza, si ga lahko povrnete ob ogledu odličnih komedij v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika Cerklje ;)

facebook.com

facebook.com

Recommended Before and After transformation