Top Local Places

Gledališče Mozirsko

Hribernikova ulica 1, Mozirje, Slovenia
Nonprofit Organization

Description

ad

Gledališče Mozirsko smo ljubiteljska gledališka skupina, ki deluje v okviru Kulturnega društva Mozirje. Gledališče Mozirsko smo ljubiteljska gledališka skupina, ki deluje v okviru Kulturnega društva Mozirje. Predstavljamo jo nadobudni posamezniki, ki si želimo z vsako uprizoritvijo preseči svoje zmogljivosti, saj nas druži ljubezen do igre in strast do gledališča.

E: gledalisce.mozirsko@gmail.com

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Gledališče Mozirsko's cover photo

Gledališče Mozirsko predstavlja socialno ljubezensko komedijo enega najpomembnejših in največjih nemških dramatikov in reformatorjev gledališča 20. stoletja: MALOMEŠČANSKA SVATBA Bertolt Brecht / režija: Miha Golob VEČ INFORMACIJ: www.facebook.com/events/2297637756947309/

Gledališče Mozirsko's cover photo
facebook.com

UP N' DOWNS (U.N.D.) - Pozdrav iz Mozirja

[NOVO] Domača zasedba Up N' downs - UND, ki je nedavno predstavila drugi del trilogije z naslovom 𝗩𝘀𝗲, 𝗸𝗮𝗿 𝘀𝗲𝗺 𝗽𝗼𝘇𝗮𝗯𝗶𝗹 𝗜𝗜, z njihovim najnovejšim singlom pošilja 𝗣𝗼𝘇𝗱𝗿𝗮𝘃 𝗶𝘇 𝗠𝗼𝘇𝗶𝗿𝗷𝗮. Z bendom smo združili moči in na odru mozirskega kulturnega doma ovekovečili prizore iz Tolstojeve drame 𝗠𝗼𝗰̌ 𝘁𝗲𝗺𝗲, s katero smo bili v prejšnji sezoni uspešni na Linhartovem srečanju, najpomembnejšem festivalu ljubiteljskega gledališča v Sloveniji. Za gledališki del so poskrbeli Vesna Skornšek, Aleš Podrižnik in Matej Koren, pod režijo celotnega videospota pa se je podpisal Dejan Babosek. Da je videospot takšen, kot je, so poleg Leva Nikolajeviča Tolstoja zaslužni gledališki igralci Jasna Skornšek, Ana Skornšek, Luka Paulič, Stane Kranjc, Matej Koren, Nina Goričnik, Matjaž Pevnik, Liza Ledinek, Viktorija Glušič, Marjeta Medič, Matej Zidarn, Marija Vodlan; s tehnično ekipo: Simon Ermenc, Vesna Skornšek, Ana Čretnik, Martina Marolt, Mojca Prislan in režiserjem Aleš Podrižnik. Za glasbo so poskrbeli "downsi" Erik Zavolovšek, David Zavolovšek, Martin Oblak, Andraž Stropnik, Lucija Hrastnik, Robert Likar, Akord Records, Kulturni Center Maribor, Dušan Hedl, za celoten videospot pa je kriv režiser Dejan Babosek. "Le prst mu pokaži, pa te za vso roko zagrabi." 𝗟𝗲𝘃 𝗡𝗶𝗸𝗼𝗹𝗮𝗷𝗲𝘃𝗶𝗰̌ 𝗧𝗼𝗹𝘀𝘁𝗼𝗷, 𝗠𝗼𝗰̌ 𝘁𝗲𝗺𝗲, 𝟭𝟴𝟴𝟲 𝑆𝑡𝑎𝑛𝑒, 𝑧𝑎 𝑣𝑒𝑑𝑛𝑜 𝑏𝑜𝑠̌ 𝑜𝑠𝑡𝑎𝑙 𝑙𝑢𝑐̌ 𝑛𝑎 𝑛𝑎𝑠̌𝑒𝑚 𝑜𝑑𝑟𝑢. Gledališče Mozirsko https://youtu.be/QsVKbJbRrOM

facebook.com

[VABILO] V soboto, 8. junija 2019, ob 19. uri bo Mešani pevski zbor Društva upokojencev in invalidov Mozirje obeležil svojo 15-letnico delovanja. Na koncertu se jim bomo, poleg Moškega pevskega zbora iz Kulturnega društva Mozirje, pridružili tudi člani Gledališča Mozirskega. S kratkim zabavnim skečem bomo popestrili jubilejni dogodek. Vljudno vabljeni v Kulturni dom Mozirje.

[VABILO]
V soboto, 8. junija 2019, ob 19. uri bo Mešani pevski zbor Društva upokojencev in invalidov Mozirje obeležil svojo 15-letnico delovanja. 

Na koncertu se jim bomo, poleg Moškega pevskega zbora iz Kulturnega društva Mozirje, pridružili tudi člani Gledališča Mozirskega. S kratkim zabavnim skečem bomo popestrili jubilejni dogodek.

Vljudno vabljeni v Kulturni dom Mozirje.
facebook.com

Gledališče Mozirsko

Te zanima oblikovanje svetlobe in zvoka? Pridruži se nam in pojdi z nami na dogodek, kjer bo potekala delavnica za oblikovanje luči in zvoka pod strokovnim mentorstvom. Let there be light!

Gledališče Mozirsko
facebook.com

"Človeški odnosi, ki jih stkejo ustvarjalci v skupnem snovanju predstave, so živa snov, živa so tudi sporočila, ki jih prenašajo na občinstvo. To je neprecenljiva energija, ki je ne more nadomestiti noben drug medij," je zapisala predsednica ZDUS Saša Pavček. Ob svetovnem dnevu gledališča čestitamo vsem gledališkim ustvarjalcem! Na svetovni dan gledališča obkroži svet mednarodna poslanica, ki jo v ta namen spiše izbrana gledališka ustvarjalka ali ustvarjalec. Preberite si letošnjo mednarodno in slovensko poslanico na spletni strani Združenja dramskih umetnikov Slovenije: https://zdus.si/

"Človeški odnosi, ki jih stkejo ustvarjalci v skupnem snovanju predstave, so živa snov, živa so tudi sporočila, ki jih prenašajo na občinstvo. To je neprecenljiva energija, ki je ne more nadomestiti noben drug medij," je zapisala predsednica ZDUS Saša Pavček.

Ob svetovnem dnevu gledališča čestitamo vsem gledališkim ustvarjalcem!

Na svetovni dan gledališča obkroži svet mednarodna poslanica, ki jo v ta namen spiše izbrana gledališka ustvarjalka ali ustvarjalec. Preberite si letošnjo mednarodno in slovensko poslanico na spletni strani Združenja dramskih umetnikov Slovenije: https://zdus.si/
facebook.com

IŠČEMO POMOČ V TEHNIKI Kot gledališki tehnik boš skrbel(a) za pravilno delovanje osvetlitve, upravljal pa boš tudi z audio mešalno mizo. Vloga gledališkega tehnika je zelo pomembna in vsebuje odrski adrenalin, ki povezuje celotno ekipo gledališke skupine. PREMALO PREDZNANJA? Ni problema, dovolj je veselje in zanimanje za vlogo, mi pa te bomo usposobili na tak način, da boš v svoji vlogi užival(a). Skupaj bomo obiskali gledališki dogodek, kjer bo potekala delavnica za oblikovanje luči in zvoka pod strokovnim mentorstvom. Piši nam na gledalisce.mozirsko@gmail.com ali pa nas pokliči na telefonsko številko 031 738 552. Pričakujemo te!

IŠČEMO POMOČ V TEHNIKI
Kot gledališki tehnik boš skrbel(a) za pravilno delovanje osvetlitve, upravljal pa boš tudi z audio mešalno mizo. Vloga gledališkega tehnika je zelo pomembna in vsebuje odrski adrenalin, ki povezuje celotno ekipo gledališke skupine.

PREMALO PREDZNANJA? Ni problema, dovolj je veselje in zanimanje za vlogo, mi pa te bomo usposobili na tak način, da boš v svoji vlogi užival(a). Skupaj bomo obiskali gledališki dogodek, kjer bo potekala delavnica za oblikovanje luči in zvoka pod strokovnim mentorstvom.

Piši nam na gledalisce.mozirsko@gmail.com ali pa nas pokliči na telefonsko številko 031 738 552. Pričakujemo te!
facebook.com

Photos from Gledališče Mozirsko's post

[GOSTOVANJE] sobota / 9. marec / 19.00 Kulturni dom Gornji Grad Pred nami je prvo gostovanje. Malomeščanska svatba se bo zgodila v Gornjem Gradu, kjer gostujemo v tamkajšnjem gledališkem abonmaju. Na voljo so tudi vstopnice izven abonmaja. Vljudno vabljeni!

Photos from Gledališče Mozirsko's post
facebook.com

Hvala vam, dragi gosti naše Malomeščanske svatbe, in hvala vsem donatorjem, prijateljem ter vsem, ki ste nam pomagali pri postavitvi nove gledališke predstave! Premiera je za nami in kot pravi gospod Mildner: "... potem je na vrsti življenje." Veseli nas, da smo lahko skupaj z vami preučevali različne vloge malomeščanske družbe. Brecht je nekoč dejal, da občuduje Čehova, vendar se noče vračati domov, skomigniti z rameni in reči »Takšno je življenje!«, pač pa hoče ugotoviti, kaj je prav in kaj narobe, in kaj je potrebno, da se bodo stvari uredile, izboljšale. Gledališče Mozirsko REPRIZA: nedelja, 17. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje PONOVITEV: četrtek, 21. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje [Vstopnice] bodo na voljo 1 uro pred predstavo.

Hvala vam, dragi gosti naše Malomeščanske svatbe, in hvala vsem donatorjem, prijateljem ter vsem, ki ste nam pomagali pri postavitvi nove gledališke predstave! Premiera je za nami in kot pravi gospod Mildner: "... potem je na vrsti življenje."

Veseli nas, da smo lahko skupaj z vami preučevali različne vloge malomeščanske družbe. Brecht je nekoč dejal, da občuduje Čehova, vendar se noče vračati domov, skomigniti z rameni in reči »Takšno je življenje!«, pač pa hoče ugotoviti, kaj je prav in kaj narobe, in kaj je potrebno, da se bodo stvari uredile, izboljšale.

Gledališče Mozirsko

REPRIZA: nedelja, 17. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje
PONOVITEV: četrtek, 21. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje
[Vstopnice] bodo na voljo 1 uro pred predstavo.
facebook.com

[PREMIERA] NOCOJ, 16. 2. 2019 ob 19.30 Malomeščanska svatba (Bertolt Brecht), socialna ljubezenska komedija Enodejanka, napisana po prvi svetovni vojni, se obregne ob zgledno malomeščansko družbo in pokaže plodna razrahljana tla, v katera se lahko poseje seme novega, nekaj, za kar je vredno živeti, pardon - umreti. In tla so pripravljena tudi danes. Bomo izbrali pravo seme? REPRIZA: nedelja, 17. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje PONOVITEV: četrtek, 21. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje [Vstopnice] bodo na voljo 1 uro pred predstavo. foto: TomazP - Poročna in družinska fotografija

[PREMIERA] NOCOJ, 16. 2. 2019 ob 19.30
Malomeščanska svatba (Bertolt Brecht), socialna ljubezenska komedija

Enodejanka, napisana po prvi svetovni vojni, se obregne ob zgledno malomeščansko družbo in pokaže plodna razrahljana tla, v katera se lahko poseje seme novega, nekaj, za kar je vredno živeti, pardon - umreti. In tla so pripravljena tudi danes. Bomo izbrali pravo seme?    

REPRIZA: nedelja, 17. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje
PONOVITEV: četrtek, 21. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje
[Vstopnice] bodo na voljo 1 uro pred predstavo.

foto: TomazP - Poročna in družinska fotografija
facebook.com

[PREMIERA] NOCOJ, 16. 2. 2019 ob 19.30 Malomeščanska svatba (Bertolt Brecht), socialna ljubezenska komedija Če nimaš zgodbe, te ni, pravi režiser Miha Golob ob raziskavi tokratnega dela Gledališča Mozirskega. Bertolt Brecht je v Malomeščanski svatbi nima. Ima pa cel kup zgodb lik očeta, ki ošvrkne "prefrigane" Žide ter predrzne umetnike, ker rušijo najboljše, kar Nemci v tej zgodbi še imajo: zgledno družinsko življenje. REPRIZA: nedelja, 17. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje PONOVITEV: četrtek, 21. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje [Vstopnice] bodo na voljo 1 uro pred predstavo. foto: TomazP - Poročna in družinska fotografija

[PREMIERA] NOCOJ, 16. 2. 2019 ob 19.30
Malomeščanska svatba (Bertolt Brecht), socialna ljubezenska komedija

Če nimaš zgodbe, te ni, pravi režiser Miha Golob ob raziskavi tokratnega dela Gledališča Mozirskega. Bertolt Brecht je v Malomeščanski svatbi nima. Ima pa cel kup zgodb lik očeta, ki ošvrkne "prefrigane" Žide ter predrzne umetnike, ker rušijo najboljše, kar Nemci v tej zgodbi še imajo: zgledno družinsko življenje.

REPRIZA: nedelja, 17. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje
PONOVITEV: četrtek, 21. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje
[Vstopnice] bodo na voljo 1 uro pred predstavo.

foto: TomazP - Poročna in družinska fotografija
facebook.com

[PREMIERA] NOCOJ, 16. 2. 2019 ob 19.30 Malomeščanska svatba (Bertolt Brecht), socialna ljubezenska komedija Enodejanka, napisana po prvi svetovni vojni, se obregne ob zgledno malomeščansko družbo in pokaže plodna razrahljana tla, v katera se lahko poseje seme novega, nekaj, za kar je vredno živeti, pardon - umreti. In tla so pripravljena tudi danes. Bomo izbrali pravo seme? REPRIZA: nedelja, 17. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje PONOVITEV: četrtek, 21. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje [Vstopnice] bodo na voljo 1 uro pred predstavo. foto: TomazP - Poročna in družinska fotografija

[PREMIERA] NOCOJ, 16. 2. 2019 ob 19.30
Malomeščanska svatba (Bertolt Brecht), socialna ljubezenska komedija

Enodejanka, napisana po prvi svetovni vojni, se obregne ob zgledno malomeščansko družbo in pokaže plodna razrahljana tla, v katera se lahko poseje seme novega, nekaj, za kar je vredno živeti, pardon - umreti. In tla so pripravljena tudi danes. Bomo izbrali pravo seme?    

REPRIZA: nedelja, 17. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje
PONOVITEV: četrtek, 21. 2. 2019 ob 19.30 / KD Mozirje
[Vstopnice] bodo na voljo 1 uro pred predstavo.

foto: TomazP - Poročna in družinska fotografija
facebook.com

[PREMIERA] NOCOJ, 16. 2. 2019 ob 19.30 Malomeščanska svatba (Bertolt Brecht), socialna ljubezenska komedija Če nimaš zgodbe, te ni, pravi režiser Miha Golob ob raziskavi tokratnega dela Gledališča Mozirskega. Bertolt Brecht je v Malomeščanski svatbi nima. Ima pa cel kup zgodb lik očeta, ki ošvrkne "prefrigane" Žide ter predrzne umetnike, ker rušijo najboljše, kar Nemci v tej zgodbi še imajo: zgledno družinsko življenje. REPRIZA: nedelja, 17. 2. 2019 ob 19.30 PONOVITEV: četrtek, 21. 2. 2019 ob 19.30 [Vstopnice] bodo na voljo 1 uro pred predstavo. foto: TomazP - Poročna in družinska fotografija

[PREMIERA] NOCOJ, 16. 2. 2019 ob 19.30
Malomeščanska svatba (Bertolt Brecht), socialna ljubezenska komedija

Če nimaš zgodbe, te ni, pravi režiser Miha Golob ob raziskavi tokratnega dela Gledališča Mozirskega. Bertolt Brecht je v Malomeščanski svatbi nima. Ima pa cel kup zgodb lik očeta, ki ošvrkne "prefrigane" Žide ter predrzne umetnike, ker rušijo najboljše, kar Nemci v tej zgodbi še imajo: zgledno družinsko življenje.

REPRIZA: nedelja, 17. 2. 2019 ob 19.30
PONOVITEV: četrtek, 21. 2. 2019 ob 19.30
[Vstopnice] bodo na voljo 1 uro pred predstavo.

foto: TomazP - Poročna in družinska fotografija
facebook.com

Quiz

BLIZU Gledališče Mozirsko