Top Local Places

Vinska Klet Metlika

Cesta XV. brigade 2, Metlika, Slovenia
Winery/Vineyard

Description

ad

Vinska klet Metlika, največja vinska klet v Beli krajini, in METLIŠKA ČRNINA, vabita Vas in Vaše prijatelje na kozarec pristnega vina! Dobrodošli!  Mogočna, pod zemljo zgrajena zadružna Vinska klet KZ Metlika vabi v svoja nedrja vse ljubitelje pristnega in žlahtnega belokranjskega vina. Vas in vaše prijatelje pričakujeta ne samo izjemno lepo urejena podzemna vinska klet, ampak tudi popolnoma nov prostor za degustacijo vin. V degustacijski sobi, prijetno in sodobno urejenem ambientu, je prostora za vinsko uživanje skupine do 55 ljudi.
Ob degustaciji postrežemo znamenito belokranjsko pogačo, lahko pa dodamo tudi sir ali domači narezek.

V priročni vinoteki na izhodu iz degustacijske sobe ponujamo najboljša vina KZ Metlika.

Za ogled kleti in degustacijo vin se lahko naročite na:
Tel: 07/363 70 52
Fax: 07/363 70 51
E-naslov: vinotoc@kz-metlika.si
Ob delavnikih med 8. in 15. uro
Ob sobotah od 8. do 12. ure

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Baby it's time for bubbles! 👌😍💪🍾🍾🍾❄❄❄

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Danes smo slavnostno okronali že 21. Slovensko vinsko kraljico Majo Žibert! Iskrene čestitke tudi iz naše strani, kjer smo prisotni kot ponosni sponzor!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Da ne bo kdo rekel, da ni vedel! :D

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Vinska Klet Metlika's post

Sreda je dan za brskanje po arhivu. Poglejte kaj smo našli tokrat, kaj pravite? Katera verzija vam je bolj všeč, stara ali nova? :)

Photos from Vinska Klet Metlika's post
facebook.com

Timeline Photos

ALI STE VEDELI, da je bila leta 1968 prvič v Beli krajini napolnjena steklenica Metliške črnine kot blagovna znamka. Vino z veliko tradicijo pridelave na tem območju je tako prvič dobilo svojo etiketo. na etiketi so upodobljeni belokranjski plesalci folklore, ki so postavljeni v metliški turn. Temu elementu na etiketi smo ostali zvesti vse do današnje modernejše podobe naših vin.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Zapadel je zopet sneg, Pobelil Vidošički breg, Snežinke na nebu nocoj, Svetlikajo se. V vinogradu sam stojim, Vesel sem a s bojim, Da trtje rezal bom sam, A vem da boš me s toplim čajem poiskal. Zdaj dvignimo škarje, delo je, Naj topel čaj ogreje nam srce, Težko je a ni mi žal, Da v trtju sem ostal, Ko še vse za obrezat je! 👍💪🍵❄✂ Vidošiči, 8.1.2017 (Foto: Mirjam Bezek Jakše)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Black & white 🏴🏳🌨❄❄❄ bbrrrrr, nas zebe!!

Timeline Photos
facebook.com

Vinska Klet Metlika

Že kar nekaj časa je minilo, ko smo bili na ˝kolektivnem˝smučanju...v Vinski kleti smo za ponovitev, Gače so blizu :)

Vinska Klet Metlika
facebook.com

Photos from Vinska Klet Metlika's post

Malo sredinega branja, Revija Vino Tenx/Hvala Joze Rozman, Dusan Brejc in Barbi Mocivnik 👍💪😉📰🗞✏✒👌

Photos from Vinska Klet Metlika's post
facebook.com

Naša Portugalka do Lizbone! 😎👌😀😍 Kaj pravi prijatelj Vasco Fernandes iz Lizbone o Portugalki: 😉💪👍

Naša Portugalka do Lizbone! 😎👌😀😍
Kaj pravi prijatelj Vasco Fernandes iz Lizbone o Portugalki: 
😉💪👍
facebook.com

30. OBLETNICA PRVEGA PRIDELANEGA LEDENEGA VINA V JUGOSLAVIJI

Zadnji praznični teden leta 2016 smo v Kmetijski zadrugi Metlika preživeli slavnostno. Praznovali smo prav posebno 30. obletnico prvega pridelanega LEDENEGA VINA na področju nekdanje celotne Jugoslavije. Zgodba sega v leto 1986, ko so na sam Božič, pod vodstvom takratnega vodje kleti in glavnega enologa, dr. Julija Nemaniča, opravili prvo ledeno trgatev. Slavnostni govornik večera, takrat Nemaničev pomočnik in kasneje 18 let vodja kleti, g. Tone Pezdirc, je predstavil zgodbo in zbrane popeljal v daljno leto 1986. Vse se je začelo tako, da so grozdje laškega rizlinga zaradi dobrega zdravstvenega stanja pustili dlje časa na trti in čakali, katero stopnjo predikata bo prinesel čas. Seveda so upali na čim višjo stopnjo, po tihem pa si želeli prav ledene trgatve. Tako pogosto, kot so tisto jesen obiskovali in ogledovali vinograde na Vinomerju, niso še nikoli poprej. Ko so 22. decembra temperature začele padati in so vztrajno kazale negativne vrednosti vse do predbožičnega večera, je padla odločitev. Pripravili so vse potrebno za trgatev in na Božič, celo na Julijev 48. rojstni dan, opravili prvo ledeno trgatev na področju takratne celotne Jugoslavije. Pri minus 7 stopinjah so v eni uri potrgali sorto laški rizling in dosegli za takratni čas zavidljivo sladkorno stopnjo 128 °Oe. Problemi so nastali pri urejanju dokumentacije, saj pravilnika, ki bi dovoljeval prodajo ledenega vina, takrat še ni bilo. Po hudih naporih so šele 19. maja naslednje leto dobili odločbo, da gre zakonsko res za ledeno vino, 22.2.1989 pa je šlo lahko končno v promet. Tudi tukaj ima vino Kolednik laški rizling, Ledeno vino letnik 1986 svojevrsten rekord: od dneva vzorčenja do prejema ustrezne odločbe je minilo natanko 317 dolgih dni. Ker pa so tako dolgo čakali na dovoljenje, je zaradi velikega povpraševanja, v kleti nastala izredno dolga čakalna vrsta za nakup te dragocene stekleničke. Vsi zainteresirani pa se na žalost zaradi omejenih količin, niso mogli vsi uvrstiti na seznam kupcev, kljub temu, da je bilo napolnjenih 1140 stekleničk po 0,35 l. Zbrane so poleg gostitelja večera, direktorja KZ Metlika, g. Jožeta Cajnarja, pozdravili še predsednik in nekdanji direktor zadruge, g. Ivan Kure, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, g. Cvetko Zupančič in Vinska kraljica Slovenije, gdč. Sara Stadler. Prav tako smo ob tem pomembnem jubileju svojim članom in kooperantom, v znak zahvale za dolgoletno sodelovanje in zvestobo podelili zahvale, nekdanjim zaposlenim pa v zahvalo za doprinos k razvoju in ugledu Vinske kleti priznanja. Prejemniki priznanj so postali dr. Julij Nemanič, dolgoletni vodja kleti in glavni enolog, g. Tone Pezdirc, naslednik dr. Julija Nemaniča in ga. Ivanka Badovinac, prav tako dolgoletna glavna enologinja kleti. Večer sta popestrila oktet Vitis in mlada pevka Viviana Kukar.

30. OBLETNICA PRVEGA PRIDELANEGA LEDENEGA VINA V JUGOSLAVIJI
facebook.com

Timeline Photos

Dobro jutro! Končno smo ga dočakali tudi pri nas na jugu! 😀😎👌🌨❄☃⛷

Timeline Photos
facebook.com

Quiz