Top Local Places

Evangelijska krščanska cerkev Ljubljana

Rakovniška ulica 6, Ljubljana, Slovenia
Religious Organization

Description

ad

Evangelijska krščanska cerkev Ljubljana je kraj slavljenja, učenja, duhovne rasti, prijateljevanja in služenja. Kristusova beseda naj bogato prebiva med va Evangelijska krščanska cerkev ima svoje začetke in korenine v biblijskem nasledstvu Jezusa Kristusa in apostolov ter cerkva, ki so nastajale na podlagi in v skladu z njihovim delovanjem. Kasneje najde svoje korenine in nasledstvo v cerkvah, nastalih v času reformacije in protestantizma, posebej iz gibanja, ki je izšlo iz Anglikanske cerkve, in iz katerega je na Nizozemskem leta 1609 nastala prva Baptistična cerkev. V Sloveniji imamo svoje korenine in nasledstvo v anabaptističnem gibanju 16. stoletja, v učenju in praksi Primoža Trubarja, v Baptističnih cerkvah, ki imajo pri nas začetke svojega delovanja pred 1. svetovno vojno in prvo uradno registrirano cerkev v letu 1923 v Hrastniku, ter v Binkoštnih cerkvah, Cerkvah svobodnih bratov in drugih svobodnih evangelijskih cerkvah. Smo del Evropske zveze baptistov in smo vključeni v slovensko Evangelijsko partnerstvo, ki povezuje različne evangelijske cerkve in skupnosti.

Naša cerkev je:

Kraj slavljenja
Prvi razlog, zaradi katerega se zbiramo, je, da bi skupaj prisluhnili Božji besedi. Želimo ga slaviti, se mu zahvaliti, sprejeti blagoslov in nov navdih za življenje. Vsaka teh priložnosti je poseben čas za nove duhovne osvežitve. Verjamemo, da se lahko uresničijo tudi vaši upi in pričakovanja.

Kraj učenja
Posebno pozornost namenjamo preučevanju Svetega pisma, ki ni samo zgodovinska knjiga, temveč knjiga, ki nas vodi skozi naše duhovno življenje. Verujemo, da v njej najdemo Božje sporočilo, namenjeno vsakemu človeku. Sveto pismo je namenjeno poučevanju, svarjenju, poboljševanju in vzgoji v pravičnosti. Preučevanja Svetega pisma je lahko prava dogodivščina tudi za vas.


Kraj duhovne rasti
V naši skupnosti potekajo srečanja vseh starostnih skupin in interesov, v katerih se lahko najde čisto vsak. Prepričani smo, da lahko tudi vi najdete nekaj zase, kjer bi se dobro počutili, duhovno napredovali in obogatili svojega duha.

Kraj prijateljevanja
Nič se ne da primerjati z veseljem, ki ga doživi človek v prijateljevanju z iskrenim kristjanom. V naši skupnosti želimo graditi iskrene prijateljske odnose drug z drugim in ljudmi, ki bi se nam radi pridružili. Tako se naša ljubezen izkazuje navzven in navznoter. Veselilo bi nas, če bi se nam pridružili tudi vi.

Kraj služenja
Naš vzor je Jezus Kristus, ki je rekel: »Nisem prišel, da mi služite, temveč da jaz služim vam.« Počutimo se odgovorne za ljudi, ki so v stiski in potrebujejo našo pomoč v naši skupnosti ali izven nje. Veselimo se, da bomo lahko služili tudi vam, in upamo, da se bomo videli.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Zakonca Eggerichs v živo

facebook.com

facebook.com

Vabljeni!

facebook.com

facebook.com

Vredno ogleda!

facebook.com

Prisrčno vabljeni na glasbeno-dramsko predstavo in povabite svoje sorodnike in prijatelje!

facebook.com

Reformacija srca, vredno ogleda!

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Vsi lepo vabljeni!

facebook.com

Quiz

BLIZU Evangelijska krščanska cerkev Ljubljana