Top Local Places

Radio KAOS

, Ljubljana, Slovenia
Radio Station

Description

ad

Radio KAOS ujamete tudi na www.radiokaos.info; www.twitter.com/radio_kaos; audio stream pa na www.toje.to/radio

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Makarovič in Reichman sta praznovali z novimi in prenovljenimi slikanicami

Pri Mladinska knjigaso ob priložnosti jubileja Makarovičeve in Reichmanove predstavili nove slikanice Strašni volk ter Potepuh in nočna lučka Svetlane Makarovič, O začaranem žabcu Andreja Rozmana Roze ter Kje so tiste rožice, glasbeno slikanico s CD-jem, ki jo je uredila Metka Pušenjak

facebook.com

Brockhausova čarovnija z Napitnico nocoj (in jutri) v Ljubljani

Gledališče Teatro Regio iz Torina na Festival Ljubljana predstavlja opero La Traviata.

facebook.com

Genij izpred 500 let. Leonardo. DaVinci

Na predstavitvi monografije v Trubarjevem antikvariatu Mladinska knjiga sta bila poleg Nine Žitko Pucer prisotna prevajalka Irena Trenc – Frelih in doktor Igor Škamperle, ki sta spregovorila o monografiji Leonardo. Trenc Frelihova se je navduševala nad osrednjo zgodbo monografije, medem ko nam je doktor Škamperle zaupal nekaj podrobnosti iz življenja genija – Leonarda da Vincija.

facebook.com

V MGL zgodaj septembra začnejo z »butik« sezono polno Skrivnosti

Barbara Hieng Samobor, direktorica in umetniška vodja MGL - Mestno gledališče ljubljansko: Sezona 19/20 je za MGL večja kot je bilo v navadi doslej; na repertoar namenjen Mali sceni smo dodali predstavo več, to jabolko zlato, v kateri sodelujemo štirje koproducenti; Središče sezone pa se bo strnilo v Buljanovem znanstvenem kabaretu 2020, ki nastaja po motivih Hararijevih pretresljivih delih in ki bo koprodukcija MGL, Drame in Cankarjevega doma. Naša krstna uprizoritev bo prikazana še pred filmom svetovne produkcije, ki se ukvarja z enako snovjo človeške zgodovine in prihodnosti. Naša prihodnost se tokrat začne že sredi septembra, kar je za slovenska gledališča zelo kmalu, zgodaj septembra..

facebook.com

TŕNOVfest so začeli Luna v Mlaju, Hamovi častilci ljubezni in Buržuazija

Iztok Kurnik: V mesecu dni se bo na dvorišču in v dvorani KUDa zvrstilo skoraj sto, zvečine glasbenih dogodkov s približno tristo nastopajočimi in z vsaj še dvajsetimi ljudmi v podpornih dejavnostih. To je ob premišljeno oblikovanem programu nedvomno velik zalogaj. S prvim TŕNOVfestom skušamo pritegniti obiskovalce najrazličnejših glasbenih in performerskih okusov, v poslovnem pogledu pa v celoti pokriti vse obveznosti do nastopajočih, sodelavcev in organizatorjev ter urediti tudi kakšne pretekle obveznosti.

facebook.com

Nova sezona bo ena sama Ljubezen. Delili jo bodo. Sebi, občinstvu, tudi najmlajšim. V Drami in zunaj nje.

Igor Samobor, ravnatelj SNG DRAMA Ljubljana: Poimenovanje sezone izraža zgolj željo, da bi besedila, ki bodo uprizorjena, doživljali s poudarkom na temi, za katero občutimo, da je vredna skupne pozornosti.

facebook.com

A propos: Slovenska umetnost prek meja; Piranski zaliv… Poltični abonma? Kje neki, gledališki, pač!

Helena Grahek, Slovensko mladinsko gledališče: Zamisel o projektu piranski zaliv, ki je prerasel v abonma sprva dveh – Mladinskega in reškega gledališča HNK Ivana pl. Zajca je prerasel v sodelovanje treh - pridružili so se nam še v Slovenskem stalnem gledališču Trst, sta oblikovala nekdanji intendant reškega Oliver Frljić in umetniški vodja SMG Goran Injac. Ana Miljanović, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka: Reška publika visoko ceni, naravnost obožuje predstave Mladinskega gledališča in njegovo avantgardnost. Abonma je dobro obiskan, z nekaj več pojavljanja v medijih in bolj premišljene komunikacije z javnostmi, bi bil odziv v vseh treh gledališčih še večji. Izjemna priložnost za to bo reška EPK 2020. #apropos

facebook.com

Slovenska filharmonija: Sezona 2019/20 bo naklonjena mladim; Vpis abonmajev tudi v juliju.

Klemen Hvala, pomočnik direktorice v Slovenska filharmonija - Academia philharmonicorum za orkester: prihodnja koncertna sezona je premišljeno vsebinsko strukturirana, tako Modri kot Oranžni abonma sta posvečena dvema ključnima skladateljema in njunima obletnicama – 250 letnici Beethovnovega in 120 letnici Škerjančevega rojstva. Sezono bomo zaradi nekih posebnih (ja, tudi obletniških) razlogov sklenili s koncertom naše klavirske virtuozinje Dubravke Tomšič Srebotnjak. Za sodelovanje smo pridobili novega stalnega »šefa« dirigenta, ki ga orkester že dobro pozna, Philippa von Steinaeckerja.

facebook.com

A propos: Slovenska umetnost prek meja; Okno k sosedu – na avstrijskem Koroškem, v Celovcu

Olga Butinar Čeh: Razstave iz cikla Okno k sosedu sodijo v višji rang likovne umetnosti, kar nam priznavajo tudi galerije na Koroškem in drugod v Avstriji. Milan Predan, Slovenski generalni konzulat v Celovcu / Slowenisches Generalkonsulat: Te likovne razstave so se v vseh teh letih izjemno dobro obnesle in so zelo dobro obiskane; Umetniška presoja je naložena ZDSLU, mi poskrbimo za vse ostalo. #apropos

facebook.com

A propos: Slovenska kultura prek meja; Tržaški gledališki umetniki (z) meje.

Danijel Malalan, umetniški koordinator SSG Trst, v Zeller-Jelenovi predstavi Resnica pa tenisač, prijatelj, soprog in ljubimec Paul: Slovenci iz Trsta, ja tudi umetniki, smo rojeni tako rekoč na meji; To nas označuje na nek poseben način; Nas in naše gledališče. Prek 260 dogodkov v 9 mesecih letnega obratovanja gledališča je velik zalogaj. #apropos

facebook.com

Mladost in vitalnost Jazz festivala Ljubljana. Pri šestdesetih?

Bogdan Benigar, eden od dveh (ob Edinu Zubčeviću) umetniških vodij 60. JAZZ FESTIVAL LJUBLJANA : Letošnji program ponuja nekaj za vsakogar, brez estetskih kompromisov ali želje po prepričevanju potencialnega novega in zvestega starega občinstva, temveč z novim izzivom glasbene izkušnje za vsakogar.

facebook.com

Država. Premierno v ponedeljek. V Mladincu.

Kdo je kdo? V Državi: Glavkon – Theresa May, Adejmant – Donald Tusk, Kefal – Stefan Persson, Trazimah – Beatrix von Storch, Klejtofont – Andersnordic, Sokrat – Slavoj Žižek, Polemarh – Janez Janša.

facebook.com

Quiz

BLIZU Radio KAOS

ORIGO Boat

Ljubljana, Slovenia
Outdoor gear/sporting goods