Top Local Places

Gens Historia

Večna pot 15, Ljubljana, Slovenia
Local business

Description

ad

Rodoslovne in zgodovinske raziskave Gens Historio sva leta 2009 ustanovila zgodovinarja Kornelija Ajlec in Peter Mikša, danes doktorska kandidata iz zgodovinopisja.

Pokazalo se je namreč, da je v Sloveniji in tudi širše potrebna strokovna pomoč pri rodoslovnih raziskavah. Veliko ljudi se ljubiteljsko ukvarja z iskanjem svojih prednikov, svojih korenin. Zaradi potrebnega specifičnega znanja branja nemške gotice in latinščine ter poznavanja celega procesa poteka raziskave, se jim raziskava na določeni točki ustavi. Takrat nastopimo mi…
Gens Historia ponuja naše teoretično in praktično znanje širši javnosti po konkurenčnih cenah za vsak žep.

Ob rodoslovnih raziskavah sva kmalu razširila svoje delo na zagotavljanje dokumentacije za muzejske razstave, knjižne objave in novinarsko delo. Kmalu so se nama pridružili še mlajši kolegi, s katerimi sva se povezala v dinamično celoto, ki predstavlja Gens Historio.

Do danes smo zaključili več kot 60 družinskih dreves in še enkrat toliko drugih raziskav. V namen teh raziskav smo obiskali že vse arhivske ter številne muzejske in knjižnične ustanove po celi Sloveniji. Izkušnje imamo tudi z arhivi v Zagrebu, Splitu in Zadru (Hrvaška), Celovcu, Gradcu in na Dunaju (Avstrija), v Trstu in Gorici (Italija) ter v Arhivu Organizacije Združenih narodov in arhivu Fundacije Ellis Island (ZDA).

Veseli bomo, če bomo v prihodnosti tudi del vaše preteklosti!

Quiz

BLIZU Gens Historia