Top Local Places

Medgeneracijsko društvo Z ROKO V ROKI

Huje 23a, Kranj, Slovenia
Non-Governmental Organization (NGO)

Description

ad

Smo društvo za sožitje generacij in medgeneracijsko povezovanje. Spodbujamo prostovoljstvo ter skrbimo za polno, aktivno in kakovostno življenje starejših.

Opening Hours

ponedeljek
09:00 - 15:00
torek
09:00 - 15:00
sreda
09:00 - 15:00
četrtek
09:00 - 15:00
petek
09:00 - 15:00

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Danes nas obiščite na vseslovenskem festivalu nevladnih organizacij LUPA, v Centru Ljubljane. Naša stojnica je na poti od Tromostovja proti Robbovemu vodnjaku. Vas že veselo pričakujemo! 🙂

facebook.com

[NOVA SKUPINA V STRAŽIŠČU] V ponedeljek se je v Stražišču prvič sestala nova skupina za samopomoč - poimenovali so se TORKLA - po hribu, pod Šmarjetno goro, kjer so mladi že od nekdaj sankali, smučali in uživali na snegu. Skupino vodita Marija Jakopin in Olivera Kogovšek, šteje 9 članov. Sestajali se bodo ob ponedeljkih, ob 9.30 uri, v prostorih KS Stražišče. Skupini želimo uspešen začetek. Srečno, Torkla!

facebook.com

[OBISKI] Danes sta nas na društvu obiskala predsednica krovne zveze ZDSGS Zorica Škorc, ter Župan Kranja Boštjan Trilar. Dotaknili smo se aktualne problematike v zvezi z nematerialno pomočjo starejšim, prevetrili ideje ter možnosti za še boljše sodelovanje in optimizacijo obstoječih programov. Vse skupaj smo zaključili s prijetnim klepetom ob kavi. Najlepša hvala za obisk - veselimo se nadaljnjega sodelovanja!

facebook.com

[SKUPINA CVETKE UŽIVALA V KRANJSKI GORI] Svež zrak, čudovit razgled s pogledom na Jezero Jasna, miza obložena s samimi dobrotami - izpod prstov Tatjana Steiner, čas za kofetkanje, klepet, sprehod, Kneippovo pot, igre ter smeh :) Čudovit dan! 😎⛰️🌞 Hvala, Mirko Steiner za povabilo - res smo uživali!

facebook.com

Skupina 'Bodeče neže' iz Stražišča vam maha z njihove poletne kavice :)

facebook.com

[SKEČ FINA GOSPA] Eden izmed zabavnejših momentov na našem letošnjem Medgeneracijskem taboru. Skeč Fina gospa (priredba po britanski humoristični seriji Keeping Up Appearances). Igrajo: Fina gospa - Hyacinth : Zora Martinc Richard: Jani Martinc soseda: Sonja Kržišnik Mi smo se nasmejali :)

facebook.com

Letos je Medgeneracijski Tabor potekal v Biotermah v Mali Nedelji. Kot nam že sama "rdeča nit" tabora (Poišči otroka v sebi) pove, smo bili kot se za to spodobi zelo ustvarjalni in igrivi. Tako smo se igrali razne igrice (VEM!, tombola, Iskanje skritega zaklada), ustvarjali (izdelava plakatov, barvanje mandal), zabavali smo se ob dobrih skečih in plesali na "disko" večeru. Najpomembnejše pa je, da smo se veliko družili in še bolj spoznali ostale člane našega društva. Vabljeni k ogledu, všečkanju in deljenju slikic v albumu.

facebook.com

[Pred-poletno druženje BODEČIH NEŽ] Na zadnje srečanje pred počitnicami so se s Kranjvajem peljale na ledeno kavo in si ogledale razstavo krpank v Kranju. Na koncu so obiskale še Mestna knjižnica Kranj. Bodečim nežam želimo lepe poletne dni!

facebook.com

[PROSTOVOLJEC LETA 2016] Včeraj smo se udeležili slavnostne prireditve 'Prostovoljec leta 2016', ki jo je MSS - Mladinski svet Slovenije letos organiziral že 15. leto. Veseli smo, da se prostovoljstvo širi, da je dovolj zanimanja zanj tako med starejšimi, kot tudi med mladimi. Naš predsednik društva Mirko Steiner pa je bil letošnji prejemnik priznanja. Čestitamo!

facebook.com

[PROTI STARIZMU] »Danes, pri 65 letih, po letih raziskav, da sem lahko napisala knjigo Lepota let – manifest proti starizmu (Založba Eno, prevod Vera Čertalič), vem, da je degradiranje starejših ljudi v drugorazredne državljane navaden starizem. Podobno kot rasizem in seksizem je tudi starizem družbeno ustvarjena zamisel, ki se s časom spreminja ter služi družbenemu in ekonomskemu namenu." Mi se strinjamo!

facebook.com

Sobotno druženje na prireditvi POZDRAV POLETJU 2017. Lepo je bilo. Hvala vsem, ki ste se ustavili pri naši stojnici :)

facebook.com

[POZDRAV POLETJU 2017] V soboto, 17.6.2017 vas vabimo, da nas dopoldan poiščete na tradicionalni prireditvi "Pozdrav poletju", v centru Kranja. Pridite, da skupaj poklepetamo ob naši stojnici :)

facebook.com

Quiz

BLIZU Medgeneracijsko društvo Z ROKO V ROKI