Top Local Places

Zeliščna kmetija Rogelja

Vojščica 32, Kostanjevica na Krasu, Slovenia
Farm

Description

ad

Prek fb strani vas informiramo o naši ponudbi izdelkov, novostih in vseh aktualnih aktivnostih na Zeliščni kmetiji. Namenjena je tudi komuniciranju z vami. Smo zeliščna kmetija Rogelja in se nahajamo na Vojšici na Krasu. Ukvarjamo se s pridelavo zeliščnih čajev, eteričnih olj, raznih mazil, hidrolatev, zelišč v žganju, ipd.

Ob predhodni najavi nudimo pripravo čajev, mazil ipd, po naročilu stranke oz. po potrebi - glede njihovih težav, kot dodatek pri zdravljenju.
Za več informacij se obrnite na tel. št. 031- 202 -588.sko dejavnost opravljanja raznih


Naša obstranska dejavnost so tudi masaže, ki jih izvaja Magda Rogelja. Izvaja se sprostitvene masaže, masaže stopal, pedikure, ipd.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

V petek 6.4. ob 18-ih bomo na naši zeliščni kmetiji imeli predstavitev osnov moksanja (teoretično in praktično). Predavala nam bo ga. Darja Mežan. Pred postopkom in po njem, nam bo pregledala naše energetsko stanje. Tako se bomo lahko prepričali o učinku mokse. Zaradi bolezni prijavljenih kandidatov imamo še dve prosti mesti. Če koga zanima se lahko prijavi. Cena 2 h je 25€. O Darji Mežan in njeni terapiji si lahko preberete na spodnji povezavi. http://srediscezdravja.si/o-meni/

facebook.com

Vesele velikonočne praznike želimo vsem!

facebook.com

Nekaj novosti pri ponudbi masaž, artiklov in spletni strani nasploh (dodan cenik). Preveri spodaj. #zelišča #masaže #kmetija #kras #cenik #rogelja #zdravlje http://www.zeliscarogelja.si/index.php/sl/masaze

facebook.com

NASVET TEDNA - ARTROZA Pri artrozi so prisotne bolečine in spremembe na samih sklepih ter težja gibljivost *.Ob hudih bolečinah si na sklep hermetično zavijemo vlažen Aspirin in ga pustimo dve uri (Pozorni moramo biti,da nismo na njega alergični) * Da bi si težave nekoliko olajšali si na boleča mesta za dve uri namestimo kašasto zmes iz gline in korenine Gabeza. Postopek ponovimo vsaki dan deset dni. ( Gabez uporabljamo lahko samo po 10-12 dni dvakrat letno) * V sklepe si utiramo tinkturo Arnike in šentjanževo olje. Ob tem se zmanjša bolečina in izboljša se gibljivost sklepov. *Priporočljivo je pitje analgetičnega čaja v kombinaciji z rastlinami za obnovo hrustanca. SREČNO!

facebook.com

Obveščamo vas,da poleg že izvajajočih masaž ponujamo novo anticelulitno masažo z dobrimi rezultati. Povpraševanje po tej vrsti terapije je namreč zelo veliko..Več o tem si lahko preberete v kratkem opisu.

facebook.com

NASVET TEDNA - TRN V PETI - Na boleč predel pete, kjer se nahaja trn si lahko namažete področje z ognjičevo kremo, nato pa namestite rezino limone, pokrijete z polivinilom, povijete z povojem ter pustite čez noč. Zjutraj si predel pete dobro zmasirajte,tako da se razgrajeni delčki čim prej ščistijo iz telesa. Lahko vzamete tudi leseno kladivce in si narahlo potolčete po bolečem delu . Postopek ponavljajte do izboljšanja. -Lahko naredimo tikturo z 200 mg aspirina in 250 50°% alkohola. Namakamo 3 tedne. Ko je pripravljena vanjo namočimo gazo in namestimo na predel trna. Pred tem namažemo mesto z ognjičevim mazilom. Namestimo polivinil, zavijemo z povojem in pustimo čez noč. Zjutraj zmasiramo in narahlo udarjamo z lesenim kladivcem. Postopek ponavljamo do izboljšanja. SREČNO!

facebook.com

NASVET TEDNA - BOLEČE GRLO -Petim decilitrom korenčkovega sveže iztisnjenega soka dodamo 2dl vode in zavremo, dodamo med in na blagem ognju kuhamo 15min. Na to odstavimo, dodamo 1dl soka limone, noževo konico cimeta in tri klinčke. Jemljemo 3*/dan po eno jušno žlico. Pripravek lahko jemljejo tudi otroci. (v manjši količini) - Okrog grla lahko zavijemo polikan topel list ohrovta, zavijemo še z volnenim šalom in pustimo delovati dokler se ne shladi - Pri bolečem grlu pomaga tudi grgranje grenčice ali timijanove tinkture Lep in zdrav teden vam želim!

facebook.com

NASVET TEDNA Pri hudem kašlju, tako pri otrocih kot pri odraslih pomaga bombažna krpa namočena v rahlo ogreto olivno olje in položena na predel pljuč. Čez obkladek položimo brisačo, da se toplota zadrži čim dlje. Ko se ohladi lahko postopek ponovimo. Za preprečitev infekcije je za odrasle zjutraj priporočljivo grgranje timijanove tinkture. Lep dan!

facebook.com

http://www.zeliscarogelja.si/index.php/sl/novice/323-na-turisticnem-sejmu-natour-alpe-adria-v-ljubljani #NatourAlpeAdria

facebook.com

Nasvet tedna! POMOČ PRI ZAMAŠENEM NOSU IN PREHLADU Pomagamo si tako, da hidrolat kraškega šetraja razredčimo z prekuhano vodo v razmerju 1:1 ter inhaliramo trikrat do štirikrat dnevno. Enako koncentracijo lahko tudi v obliki kapljic dajemo v nos. Deluje proti bakterijsko, odpira dihalne poti in lajša dihanje. Pa še naravno je in brez stranskih učinkov! SREČNO!

facebook.com

Med 31.01.2018 in 03.02.2018 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal največji Slovenski turistični sejem Natour Alpe - Adria, ki bo obiskovalce seznanjal z možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa v zeleni Sloveniji in drugod. V četrtek 01.02 in petek 02.02 boste lahko v hali C, v sklopu destinacije Vipavska dolina našli tudi nas -> Zelišna kmetija Rogelja <-. Vabljeni ! #ifeelslovenia #Vipavskadolina #Kras #zeliščniizdelki #zdravje #alternative #zeliscarogelja #zelenaaktivnazdrava

facebook.com

Nasvet tedna! Sedaj smo v obdobju prehladnih obolenj,viroz in gripe. Naš imunski sistem ima ob tem zelo pomembno vlogo. Čim močnejši je, tem bolj nas ščiti pred sezonskimi obolenji. Da bi to dosegli, vam predlagam naravni pripravek, primeren tako za odrasle, kot za otroke: 200ml prekuhane vode,250g medu, 1jž (jušna žlica) kumine, 1jž kraškega šetraja, 1jž bezga, 1jž trpotca,1jž materine dušice ali timijna, sok ene limone. V 200ml hladne vode damo kumino. Ko voda zavre odstranimo iz ognja,dodamo kraški šetraj,bezeg,trpotec in materino dušico ali timijan.Pustimo 10min, precedimo, dodamo med in limonin sok. Sirup prelijemo v steklenico in shranimo v hladilnik. Uporabljamo ga lahko do 2 meseca. #zdravje #nasvet #zelišča #viroze #prehladnaobolenja

facebook.com

Quiz

BLIZU Zeliščna kmetija Rogelja