Top Local Places

Gledališka šola Talia

Čevljarska ulica 32, Koper, Slovenia
Nonprofit Organization
advertisement

Description

ad

www.gledalisce-talia.org

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Študente in odrasle vpisujemo v intenzivni tečaj GLEDALIŠKEGA IZRAZA KDAJ? od 15.11. do 25.4. ob sredah od 19h do 21h KJE? Gajbla, Lazaretska 7, 6000 Koper Vabljeni! www.gledalisce-talia.org VEČ O TEČAJU: Gledališče Talia razpisuje intenzivni tečaj gledališkega izraza: gledališka igra, spoznavanje gledališkega jezika, odra, krepitev samozavesti skozi jasno in učinkovito izražanje ter obvladovanje telesne mimike in gestike. Znanja, ki jih boste osvojili na 13 srečanjih, vam bodo v pomoč ter v izziv pri vašem vsakodnevnem strokovnem delu, služila bodo kot samospoznavni element in nenazadnje kot družabno - ustvarjalni tedenski trenutki, kjer si lahko privoščiš, da si nekdo drug, da si sproščen, da si v dveh urah tako kralj kot berač. Intenzivni tečaj je namenjen vsem tistim, ki bi radi pokukali v svet gledališča in se v njem aktivno izražali. Namenjen je vsem tistim, ki si želite spoznati osnovne zakonitosti besedne in nebesedne komunikacije. Namenjen je vsem tistim, ki imate ali nimate izkušenj z gledališko igro. Namenjen je vsem tistim, ki bi si radi izpopolnili veščine nastopanja in izražanja. Predvsem pa je namenjen vsem tistim, ki jih žene želja po odkrivanju novih znanj in spoznanj. - Intenzivni tečaj zajema 13 srečanj po dve uri (120 minut) - Tečaj bo potekal od 15. novembra 2017 do vključno 25. aprila 2018. Tečaj ne bo potekal v času božično - novoletnih praznikov, srednješolskih in osnovnošolskih zimskih počitnic in študijskih počitnic. - Zadnje srečanje bo namenjeno javnemu prikazu - udeleženci bodo zaigrali nekaj krajših prizorov. - Cena intenzivnega tečaja je 360 eur. Znesek je mogoče poravnati v celotnem znesku ali v treh obrokih. (prvi obrok pred začetkom tečaja, drugi obrok do konca decembra in tretji obrok do konca januarja) Intenzivni tečaj bova vodili dipl. dramaturginja, režiserka in gledališka pedagoginja Samanta Kobal ter igralka in gledališka pedagoginja, univ. dipl. sociologinja Urška Bradaškja. Vaje bodo potekale v prostorih Gajble, Lazaretska 7, Koper (vhod z Vojkovega nabrežja). Za vse informacije sva vam na voljo na telefonskih številkah 051 301 074 (Samanta), 041 991 936 (Urška) ali na info@gledalisce-talia.org.

facebook.com

Vabimo te v našo družbo. Začnemo prvi teden v oktobru. Vpišeš se preko spletne prijavnice na naši spletni strani www.gledalisce-talia.org Urniki in informacije o skupinah in vse letošnje novosti na spletni strani.

facebook.com

facebook.com

DIJAKI! V sezoni 2017/18 vas vabimo k VPISU v NOVO DIJAŠKO FILMSKO SKUPINO. Ko se gledališče poveže s filmom in nastane odlična gledališko – filmska zmes, ki kar kliče po igranju, izražanju v filmskih podobah. Vpis preko spletnega obrazca na www.gledalisce-talia.org

facebook.com

facebook.com

Otroški film Gavardova sled, snemanje oktober in november 2016, foto: Mario Ritoša

facebook.com

Zaključne predstave otrških in mladinskih skupin: Melting pot, Butalci, Hišni ljubljenčki, Stičišča

facebook.com

Vabljeni na predstavitev programa Gledališke šole Talia - www.gledalisce-talia.org - za šolsko leto 2017/18. V letošnji sezoni pripravljamo kar nekaj novosti. Predstavitev bomo popestrili s projekcijo otroškega kratkega filma Gavardova sled, ki smo ga posneli lansko leto. Vpisi v Gledališko šolo Talia potekajo preko spletne prijavnice na naši spletni strani. Vabljeni!

facebook.com

Sklop javnih gledaliških vaj

URNIK JAVNIH VAJ V CMK (oder): Ponedeljek, 13.02. od 17:30 do 19:00 Torek, 14.02. od 17:00 do 19:30 Četrtek, 16.02. od 17:00 do 19:00 Pridružite se nam v Centru mladih Koper, kjer vam bomo člani celoletne Gledališke šole Talia (www.gledalisce-talia.org) predstavili, kako potekajo naše vaje. Predstavili se vam bomo z različnimi interaktivnimi improvizacijami. Ure bosta vodili pedagoginji Gledališle šole Talia: igralka Urška Bradaškja in dramaturginja ter klovnesa Samanta Kobal. Vabljeni!

Sklop javnih gledaliških vaj
facebook.com

Gavardova sled: otroški film

Samanta Kobal GAVARDOVA SLED otroški film v produkciji Društva Talia - gledališki kalejdoskop Gavardova sled je miniaturna detektivka, ki se zaplete, preplete in odplete v enem dnevu, na ulicah Kopra. Film v ospredje postavi figuro koprskega plemiča iz 18. stoletja, Gavarda de Gavarda. Glavni protagonisti filma so osnovnošolci, ki zgodovino Kopra raziskujejo na malce drugačen način. V njihovo raziskovanje pa se čisto nepričakovano vključi tolpa nepridipravov, ki otroke preseneti, prestraši ter zgodbo zapelje nepričakovanim dogodivščinam naproti. Ustvarjalci filma so: scenarij in režija Samanta Kobal, snemalec in montažer Teotim Logar, asistentka Urška Bradaškja, avtorska glasba Laurylin. Igrajo: Jakob Novak, Ajka Poljanšek Zorn, Tija Dvojmoč, Maj Brlek, Maja Volčič, Nika Abondanca, Tinkara Šepec, Maruša Bažec, Špela Peterlin – Nayeli, , Ana Zupan, Marjanca Tomažič, Žan Podogornik, Damjan Dolinšek in Luka Mezek. Sošolci se pripravljajo na test zgodovine. Tadej je navdušeni zgodovinar in še bolj navdušeni raziskovalec krajevnih legend. Med učenjem zgodovine za šolski test, naleti na zgodbo koprskega plemiča Gavarda Gavarda. Tadejeva sošolka Ema je pa njegovo pravo nasprotje, ki ji je zgodovina prava španska vas. Zgodba se začne razpletati v trenutku, ko Ema in Tadej, na poti do knjižnice naletita na ciganko, ki jima iz kart prerokuje nadvse zanimiv in nenavaden pripetljaj, povezan s plemičem Gavardom Gavardom. Tadej in Ema prepričana v cigankino šarlatanstvo nadaljujeta pot do knjižnice, ampak dogodki se pričnejo bliskovito odvijati in Ema in Tadej pričneta verjeti v cigankino zgodbo. Vstopnina 5 Eur. Vstopnice si lahko priskrbite preko spletni strani Gledališča Koper in na blagajni Gledališča Koper. Vabljeni!

Gavardova sled: otroški film
facebook.com

OKNO V SVET - gledališki omnibus

Vabimo vas na naše prve produkcije. Ogledali si boste štiri krajše otroške predstave, ki smo jih ustvarli v naši Gledališki šoli Talia www.gledalisce-talia.org. Vabljeni! Simbolična vstopnina 2 Eur

OKNO V SVET - gledališki omnibus
facebook.com

Zaključne Produkcije Gledališke Šole Talia

16.06. ob 19 h vabljeni na ogled dveh zaključnih predstav Gledališke šole Talia. Kot prvi bodo nastopili starejši osnovnošolci s predstavo "Najstniške zgodbe", takoj za njimi pa bodo nastopili člani udeleženci mladinske skupine s predstavo "Ni vse ista pašta" 21.06. ob 19h vabljeni na ogled predstave "Resnica za sedmimi gorami", ki so jo ustvarili mlajši osnovnošolci. Vstopnina 5 Eur - vstopnica velja za ogled vseh treh predstav

Zaključne Produkcije Gledališke Šole Talia
facebook.com

Recommended Before and After transformation