Top Local Places

Talum

Tovarniška 10, Kidricevo, Slovenia
Industrial Company

Description

ad

Smo sodobno proizvodno podjetje in sodimo med največja izvozna podjetja v Sloveniji. Proizvajamo primarni aluminij in aluminijske proizvode najvišje kakovosti. www.talum.si Vizija Skupine Talum: za obdobje do leta 2015 smo si z vizijo zastavili zelo ambiciozne cilje. Naša skupna realizacija bo znaša 295 mio EUR. Uvedli bomo vsaj en novi proizvodni program - podjetje, ki v skupni strukturi realizacije skupine ne predstavlja manj kot 5 % in nadpovprečno prispeva k ustvarjanju skupne dodane vrednosti.

Vrednote Skupine Talum: vrednote se zrcalijo v naši klimi, zadovoljstvu, zavzetosti zaposlenih, v naši organizacijski kulturi, nas motivirajo za nove dosežke, so gorivo, ki nas žene naprej. Vrednote povezujejo zaposlene na temelju skupnih ciljev – dajejo odgovore na vprašanja, kdo smo, kam gremo, kaj hočemo. Naše vrednote uresničujemo tudi skupaj z našimi lastniki, partnerji (kupci, dobavitelji), ožjim in širšim okoljem; se kažejo v naši družbeni odgovornosti.  

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

OBISK GOSTOV IZ STEKLARNE HRASTNIK V četrtek, 26. oktobra 2017 so Talum obiskali gostje iz podjetja Steklarna Hrastnik. Po uvodni predstavitvi Taluma so si ogledali proizvodnjo primarnega aluminija, ulitkov in PE Rondelice.

facebook.com

V Talumu smo predani trajnostnemu razvoju in kot industrijski porabnik energentov se zavedamo pomena energetske učinkovitosti. Neprestano si prizadevamo za čim bolj varčno porabo - pri elektroliznem postopku za proizvodnjo aluminija, ki je v naših proizvodnih procesih energetsko najintenzivnejši, smo po tokovnem izkoristku po tehnologiji AP18 najučinkovitejši na svetu, po porabi električne energije na tono proizvedenega aluminija pa drugi najučinkovitejši na svetu. V zadnjih 20 letih, od 1995 do 2016, smo porabo električne energije zmanjšali za 49 odstotkov, porabo tehnološke vode pa z uvedbo zaprtih hladilnih sistemov iz 6.600.000 m3 na 390.000 m3 letno. V istem obdobju smo zmanjšali porabo toplotne energije za ogrevanje (pare) za 85 odstotkov in porabo zemeljskega plina za 15 odstotkov. Veliko pa lahko za energetsko učinkovitost in posledično za manjše stroške naredimo tudi na ravni gospodinjstev. Vse sodelavce, ki živijo na območju razdelilne transformacijske postaje Breg (v občinah Starše, MO Ptuj – Četrtna skupnost Breg – Turnišče, Cirkulane, Videm, Podlehnik, Žetale, Hajdina, Majšperk, Makole in Kidričevo) in so že prejeli uradno pisno povabilo, vabimo k sodelovanju pri projektu PREMAKNI PORABO. Projekt poteka v sodelovanju med ELESOM in japonsko agencije za napredne energetske in industrijske tehnologije NEDO, ključno vlogo pri izvajanju pa ima Elektro Maribor. Projekt bo uporabnikom elektro omrežja omogočal vključitev v aktivno upravljanje pri porabi električne energije. Na lastno željo bodo lahko prejeli naprave za boljši nadzor nad porabo, s čimer bodo lahko prihranili pri stroških za električno energijo. Število mest za sodelujoče je omejeno, projekt se bo izvajal od letošnjega decembra do novembra prihodnje leto, zadnji rok za prijavo pa je 25. oktober. Sodelovanje je neodvisno od tega, s katerim dobaviteljem ima uporabnik sklenjeno pogodbo o dobavi električne energije. Več informacij: www.premakni-porabo.si

facebook.com

TALUM NA SEJMU EMOVE 360 Skupina TALUM se je med 17. in 19. oktobrom predstavila na sejmu eMove 360° v Münchnu v okviru skupinskega nastopa sedmih slovenskih podjetij na tej prireditvi pod okriljem javne agencije SPIRIT. Sejem je bil posvečen mobilnosti 4.0, ki vidi prihodnost transportne tehnologije v vozilih na električni pogon.

facebook.com

OBISK DIJAKOV SREDNJE TRGOVSKE ŠOLE MARIBOR Danes so Talum obiskali dijaki Srednje trgovske šole Maribor. Po uvodni predstavitvi Taluma smo si skupaj ogledali elektrolizo in proizvodnjo ulitkov. Dijakom želimo veliko učnih uspehov!

facebook.com

Predstavniki Talumove kadrovske službe so v torek obiskali karierno tržnico na Osnovni šoli Cirkulane. Učenci so se lahko spoznali z našimi izdelki in s poklici s področja strojništva, metalurgije in elektrotehnike, ki jih zaposlujemo. Šolo smo obiskali že v sklopu projekta Raketa v Garaži, karierna tržnica pa je še ena dobra priložnost, da se Talum šolarjem predstavi kot potencialni zaposlovalec.

facebook.com

Skupina TALUM se med 17. in 19. oktobrom predstavlja na sejmu eMove 360° v Münchnu v okviru skupinskega nastopa sedmih slovenskih podjetij na tej prireditvi pod okriljem javne agencije SPIRIT. Sejem je posvečen mobilnosti 4.0, ki vidi prihodnost transportne tehnologije v vozilih na električni pogon. V letu 2016 se je na sejmu predstavilo 356 razstavljavcev iz 28 držav, obiskalo pa ga je več kot 12.000 obiskovalcev. Skupino TALUM zastopajo TALUM Izparilniki d.o.o. z rešitvami Roll-Bond tehnologije za hlajenje baterij električnih vozil in TALUM d.d. PE Ulitki, ki potencialnim partnerjem predstavljajo ulitke za avtomobilsko industrijo. Obiščite nas v hali C3 na razstavnem prostoru številka 403.

facebook.com

V petek 13. oktobra smo se zbrali pred Restavracijo Pan, da izrazimo spoštovanje do dveh pomembnih prelomnic delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Talum Kidričevo. Društvo je ob svoji 70. obletnici delovanja krstilo tudi novo gasilsko vozilo. Svojo zgodovino Talum in gasilsko društvo tvorita skupaj, saj je društvo že ob začetkih vzpostavitve tovarne nosilo pomembno vlogo pri požarni varnosti objektov in varnosti zaposlenih. Stalna prisotnost naših tovarišev gasilcev znotraj območja Taluma je izjemnega pomena. Tovarišem gasilcem čestitamo za 70. obletnico delovanja in za pridobitev novega gasilskega vozila!

facebook.com

OTROKOM PRIJAZNA OBČINA Mestna občina Ptuj in občina Kidričevo sta se 6. oktobra priključili slovenskim mestom in občinam v projektu Otrokom prijazno Unicefovo mesto. Tako na Ptuju kot v Kidričevem so pripravili zanimiv program. V Kidričevem so si ta dan zamislili kot skupek prireditev, ki so jih poimenovali Ujemimo mavrico. Ena izmed prireditev pravkar poteka pod arkadami Talumove upravne stavbe, kjer otroci ustvarjajo mavrično poezijo. Preizkusili se bodo v različnih pesniških zvrsteh (svobodna oblika, haiku, tanka, song, definicija, petvrstična kitica, akrostih, uganke …). Teme njihovega pesnjenja so: mavrica, otroštvo, sreča, mladost, šola, prijaznost, sodelovanje, sočutje, prijateljstvo, mir, ljubezen … Talumovci, jim želimo veliko ustvarjalnosti!

facebook.com

Postanite Talumovec, prijavite se na razpis za delovno mesto: http://www.talum.si/prosta.html

facebook.com

OBISK IZ ZVORNIKA V soboto, 8. oktobra 2017 smo gostili predstavnike sindikata Alumne iz Zvornika. Uvodoma jih je pozdravil dr. Zlatko Čuš, član uprave Taluma, Janez Bedrač, direktor družbe Silkem ter Igor Jeza, predsednik SKEI Kidričevo. Po uvodni predstavitvi so si gosti ogledali proizvodnjo primarnega aluminija in rondelic ter proizvodni proces v podjetju Silkem.

facebook.com

Postanite Talumovec, prijavite se na razpis za delovno mesto: http://www.talum.si/prosta.html

facebook.com

facebook.com

Quiz