Top Local Places

Rdeči križ Grosuplje

Taborska cesta 6, Grosuplje, Slovenia
Charity Organization
advertisement

Description

ad


RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Stojnica Rdečega križa na Aninem sejmu v Višnji Gori - veliko zanimanje za meritve krvnega sladkorja in tlaka.

facebook.com

Spomini na nasmejane otroke, ki so lepo preživeli dneve na morju ob odgovornem in zelo skrbnem spremljanju vzgojiteljev.

facebook.com

Pomoč ob začetku novega šolskega leta Tudi letos smo se v krajevni organizaciji Rdečega križa Ivančna Gorica odločili, da pomagamo socialno ogroženim družinam pri nakupu šolskih potrebščin. Skupen znesek pomoči je 400 evrov v bonih papirnice Praznik in trgovine Kašča in so namenjeni zgolj nakupu šolskih potrebščin. V soboto, 15. julija smo pripravili tudi zbiranje šolskih potrebščin v Tuš marketu in Mercator centru v Ivančni Gorici. Odziv kupcev je bil dober, saj smo zbrali večje število zvezkov, barvic, voščenk itd.. Zahvaljujemo se vsem, ki ste darovali. Za donacijo potrebščin se zahvaljujemo še papirnici Praznik in trgovini Kašča. Hvala tudi Tušu in Mercatorju za prostor. Otrokom in staršem želimo prijeten začetek šolskega leta, ki ste ga s svojo dobrodelnostjo tudi malo polepšali.​ Stanka Pajk KORK Ivančna Gorica

facebook.com

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje je že 21. leto zapored organiziralo zdravstveno, socialno in samoplačniško letovanje otrok. Letos se je iz občin Grosuplje, Ivančne Gorica in Dobrepolje letovanja udeležilo 177 otrok s 16 vzgojitelji, pedagoško vodjo in pomočnico pedagoške vodje. Vroče poletne dni so preživljali v morju in bazenu, raziskovali morsko obalo, se preizkusili v igranju nogometa, odbojke na mivki in košarke ter odkrivali deželo škratov v borovem gozdičku. V petek so odšli na izlet z ladjico v Izolo, kjer so se posladkali z odličnim sladoledom. Popoldneve so si krajšali z različnimi ustvarjalnimi in gibalnimi delavnicami. Pletli so zapestnice, ustvarjali morske slike iz naravnih materialov, izdelovali živali iz papirnatih krožnikov in knjižne kazalke, risali na morske kamne in s kredami okrasili rtiške poti. Spoznali so osnove pilatesa in plesa, se igrali socialne igre ter osvežili osnove prve pomoči. V vsakodnevnih pogovornih delavnicah so dobili odgovore na najstniška vprašanja. Ob večerih so se udeležili miss in mistra Debelega rtiča, pokazali svoje talente, se našemili v najbolj odštekan stil, tekmovali v kvizu Male sive celice, kjer so zasedli prvo mesto in poplesavali ob poletnih ritmih vse do trde teme. Otroci so doživeli nepozabne počitnice, kjer so spoznali veliko novih prijateljev, s katerimi so stkali pristne vezi. Tina Čampa in Urša Koritnik, pedagoški vodji letovanja

facebook.com

Spoštovani starši, če so otroci na letovanju kaj izgubili, imamo v pisarni nekaj najdenih predmetov in vas prosimo, da se čim prej oglasite ponje.

facebook.com

Naši letoviščarji so zdravi in veseli doma in staršem pripovedujejo o svojih doživetjih. Nabrali so si nove izkušnje, poznanstva in prijateljstva - novi koraki na poti odraščanja in osamosvajanja. Imeli so krasno vreme, pravo za morske radosti in danes so zadnji hip ubežali nalivom in ohladitvam. Prijetno spanje spet v svojih posteljah! Hvala staršem, da ste nam zaupali svoje otroke, hvala vzgojiteljem, ki ste zanje odlično poskrbeli in jim pripravili zanimive delavnice in igre. Hvala ZZZS, občinam, Zavodu Drevored in donatorjem, ki ste omogočili izvedbo letovanja.

facebook.com

Vroč dan smo preživeli ob bazenu in morju. Po kosilu pa smo se lotili ustvarjanja iz naravnih materialov.

facebook.com

Današnji dan je bil kot naročen za izlet z ladjico v Izolo. Otroci so neizmerno uživali v vožnji in sladkanjem s sladoledom.

facebook.com

Danes so nas obiskali gospod Tomaž Smole, podžupan Občine Ivančna Gorica; gospa Nevenka Dolgan, podžupanja Občine Dobrepolje; gospod Franc Horvat, predsednik RKS OZ Grosuplje in gospa Anica Smrekar, sekretarka RKS OZ Grosuplje. Ogledali so si novosti v zdravilišču , nato pa so vsi skupaj obiskali otroke. Med obiskom so potekale ustvarjalne delavnice (pilates, risanje s kredami in izdelava zapestnic). Zvečer nas čaka Rtič ima talent v amfiteatru.

facebook.com

Danes smo obiskali 177 otrok in 19 vzgojiteljev na Debelem Rtiču. Imajo krasno vreme, sproščeno in veselo vzdušje in veliko se dogaja. Po kosilu so na delavnici izdelovali zapestnice, drugi so risali s kredami, v senci pod borovci je potekala delavnica pilates, fantje so imeli pogovore z Juretom, nekateri so počivali... Vsem pošiljajo sončne in slane pozdrave.

facebook.com

Gospod iz Šentvida pri Stični, ki se preživlja s socialno pomočjo in pomočjo Rdečega križa in Karitas prosi za najnujnejšo opremo za kuhinjo (štedilnik, hladilnik, lijak) in kakšno omaro. Že vnaprej hvala za pomoč!

facebook.com

Učenje prvih prijemov prve pomoči na lutki in pomoč poškodovancu, ustvarjalne delavnice (poslikava kamnov) in iskaje najbolj odštekanega stila s plesom. Dobro izkoriščen dan 😊

facebook.com

Recommended Before and After transformation