Top Local Places

Turistično društvo Dolsko

Dolsko 55, Dol pri Ljubljani, Slovenia
Nonprofit Organization

Description

ad

Turistično društvo Dolsko trenutno šteje okoli 100 članov, ki so povezani v različne sekcije. Iz osnovnega poslanstva društva smo prerasli v pomemben dejavnik povezovanja turističnega, kulturnega in družabnega življenja v naši občini. Združeni smo v več interesnih sekcij, kulinarike, ročnih del, delo z mladimi, še posebej ponosni pa smo na novo nastalo sekcijo folklore. Prav vsi se trudimo,da bi skozi celo leto pripravili čimveč prijetnih dogodkov.
Veseli smo prav vsakega novega člana, še bolj pa obiskovalcev dežele Jurija Vege.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Pohoda Dolsko - Ajdovščina - Brdo - Vinje - Dolsko, se je 7. 1. 2018 udeležilo 25 odraslih pohodnikov in štirje otroci. Čestitke vsem za dosežen cilj, predvsem pa najmlajšim pohodnikom. Taja, Mark, Alja in komaj 6. letni Aljaž, ki so brez težav prehodili 13 km pot.

facebook.com

Turistično društvo Dolsko organizira 3. Novoletni pohod. V nedeljo 7.1.2018 ob 10. uri se zberemo pred Kulturnim domom Dolsko, kjer nas bo čakal topel čaj. Tokrat se bomo podali na Ajdovščino nad Zajelšami, proti Brdu in v Vinje, kjer bo topla malica, čaj in priboljšek. Po okrepčilu se vrnemo v Dolsko. Pohod bo trajal približno 4.ure. Pot je lahka, višinske razlike je ca. 220 metrov. Kotizacija je 5 evrov. Kontakt: Zlatka, 031-412-057

facebook.com

Naj bo srčno!

facebook.com

Kulturni dom Dolsko

facebook.com

facebook.com

S tem naslovom je dne, 18. 11. 2017 potekalo praznovanje v KD Dolsko v sodelovanju z Občino Dol pri Ljubljani. Začetek »Plamenk« se je začel v jeseni 2007, ko je TD Dolsko na pobudo Željka Saviča pripravilo jesenski sejem, na katerem so se predstavili kmetje in gostilničarji naše občine s svojo ponudbo, ki je značilna za naše kraje. Skupina žensk je pred obiskovalci zamesila in spekla kruh na tradicionalen način in izvedla delavnico v peki krušnega peciva za otroke. Tako se je rodila ideja, da bi bilo takih delavnic še več. V začetku je skupina, štela 10 članov, zaradi velikega zanimanja se je to število povečalo. Cilj delavnic je bil, da v naše domove vrne vonj po domačih dobrotah. V brošuri Dobrote in običaji iz Dežele Jurija Vege so zbrani tradicionalni recepti jedi iz naše okolice. V letu 2008 so sodelovale na razpisu LAS Slovenije in Evropskega sklada za razvoj podeželja s projektom Uporaba kulinarične dediščine pri gradnji identitete Dežele Jurija Vege. Projekt je vseboval ureditev prostorov za izvedbo kulinaričnih delavnic in izdelavo brošure Kulinarični zakladi iz Dežele Jurija Vege-Pecivo. Ob predstavitvi svojega dela so pripravile sladko razstavo s 126 vrstami peciva naših gospodinj. Naslednje leto si izdale tretja knjiga z naslovom Kulinarični zakladi iz Dežele Jurija Vege - zelenjava. Vpisane so register žive kulturne dediščine republike Slovenije za izdelavo poprtnika. Odlično pripravljen koncert z nastopajočimi skupinami Gadi, OFS Dolsko, ŽPS Cintare, ŽPZ Magdalena, Senožeški tamburaški orkester, Pihalna godba Litostroj in FS Dolsko so navdušile občinstvo v dvorani. Ga. Dora Škafar, ki vodi aktiv vseh 10. let in je gonilna sila, je podelila vsem članicam priznanja za aktivno delo in donatorjem. Zahvala vsem nastopajočim, ki so nastopili brezplačno, Občini Dol pri Ljubljani, donatorjem, ki so vseh 10. let pomagali pri delovanju in vsem ki so pomagali pri tehnični izvedbi prireditve in gasilcem PGD Dolsko za izvedbo varovanja.

facebook.com

Sobota se približuje in spet se bomo imeli luštno. VABLJENI!

facebook.com

Brskamo po arhivu in pripravljamo spomine o 10 let Plamenk, da vam jih pokažemo v soboto. Začetki so bili res čarobni... izziv, če bo iz tega testa, pravi kruh, pa menimo, da so Plamenke odlično opravile! In to še koliko ga je.

facebook.com

facebook.com

Letošnja 200 letnica je bila posebna. Slavili so naši člani Erna, Dušan in Tomi. Vsem še enkrat iskrene čestitke.

facebook.com

g. Tone Čič, čestitke tudi z naše strani.

facebook.com

V sredo 18.10.2017 bo v okviru Simbioze giba pohod po Vegovi poti. Zbor ob 9.00. uri pred Kulturnim domov v Dolskem. Pohod bo trajal ca. 2 uri in ga bo vodil g. Željko Savič.

facebook.com

Quiz