Top Local Places

Srčen psihoterapija

Osp 51, Crni Kal, Slovenia
Medical & Health

Description

ad

Individualna, partnerska in družinska psihoterapija POMAGAM


Ko ne vidite izhoda iz trenutne življenjske situacije

Pomagam vam ga poiskati. Skupaj z vami pogledam na problem s širšega zornega kota, z druge perspektive ter obudim vaše notranje vire in moči za njegovo rešitev. Problem postane lažji, kar vam bo omogočalo, da energije ne boste več trošili za ukvarjanje s tem, kako težak je problem, ampak jo boste namenili njegovi rešitvi.


Ko vas težki dogodki iz preteklosti ovirajo pri uživanju v sedanjosti in ko težko živite s samim seboj

Pomagam vam videti, da niste vredni le drobtinic v življenju, ampak da si zaslužite slastno pogačo. Morda vam tega do sedaj nihče ni povedal ali pokazal. Morda do vas v življenju še nihče ni bil prijazen in ljubeč. Niste imeli možnosti naučiti se, kako biti prijazni in ljubeči do samih sebe. Čas je, da se tega naučite, pa čeprav v tem trenutku morda niti ne verjamete, da si slastno pogačo resnično zaslužite.


Ko ste nezadovoljni v partnerskem odnosu

Ali z nekaterimi stvarmi v odnosu težko živite, vendar imate partnerja še vedno radi? Skupaj z vami raziščem, kaj je možno spremeniti v odnosu in kaj pri sebi, da bi bilo skupno življenje bolj zadovoljujoče. Morda pa to ni več možno, saj vam odnos prinaša več trpljenja kot zadovoljstva? Potem vam pomagam zbrati moči za odhod, tako da bo ta za vas (in morda za otroke) čim manj boleč. Morda pa ne veste, ali si še želite vztrajati ali ne? Pomagam vam začutiti, kaj je za vas bolje in vas okrepiti za nadaljnjo pot. Lahko pridete sami ali s partnerjem.Ko imate težave z otroki

Pomagam poiskati rešitev za boljšo komunikacijo z otroki, pomagam raziskati, kje je potrebno postavljati meje in zahteve do otrok ter na kakšen način, kdaj in na kakšen način jim je potrebno naložiti neko posledico ter kje jim je potrebno pustiti proste roke. Starši lahko pridete na pogovor sami ali skupaj z otrokom oziroma mladostnikom.Individualna psihoterapija

Posamezno srečanje traja 50 minut. Za pogostost srečanj se dogovorimo.


Partnerska ali družinska psihoterapija

Posamezno srečanje za pare in za družine traja 60 – 75 minut. Srečanja so naravnana k rešitvi, zato je terapija kratkotrajna in obsega 10 do 15 srečanj. Za pogostost srečanj se dogovorimo.


Psihoterapevtska skupina

Psihoterapevtska skupina omogoča zdravljenje duše v okviru skupine. Kot individualna psihoterapija je tudi ta namenjena vsakemu, ki želi zase narediti nekaj dobrega. V skupini se člani medsebojno podpirajo, kar omogoča večji občutek sprejetosti, hkrati pa drug drugemu odpirajo teme, ki bi jih sami v individualnem kontekstu težje odprli.


Psihoterapija je, povedano enostavno, zdravljenje duše. Pomaga nam, da bolje začutimo same sebe, svoje potrebe in čustva, svoje moči in vire, tako da najdemo najboljše možne rešitve za svoje težave. Poteka v obliki pogovora med psihoterapevtom in posameznikom ali parom oziroma družino. Ob tem psihoterapevt pogostokrat uporablja različne tehnike in medije, kot je npr. risanje, delo z lutkami in vrvmi, igra vlog, delo s telesom ipd.

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Na našem zadnjem srečanju smo se pogovarjali o načinih, s katerimi izražamo ljubezen, tako otroci kot starši. Na koncu srečanja smo se dotaknili tudi jeze, čustva, ki ga pri otrocih običajno najtežje sprejemamo in ga tudi pri sebi najtežje obvladamo. Iztočnica prihajajočega srečanja bo tako jeza, ki jo pogostokrat interpretiramo napačno, v smislu, da je nekaj slabega in da je nasprotje ljubezni. Toda, ali je res, da otroka ali partnerja nimamo radi, če smo jezni na njega? Srečanje bo sestavljeno iz nekaj kratkih vaj, s pomočjo katerih bomo prišli bolj v stik, kako ravnamo s svojo jezo in kako nam je z jezo pri otrocih. Kot vedno bo prostor za deljenje izkušenj in vprašanja. Vodja delavnice: Špela Šoštarič, univ. dipl. psih., sistemska psihoterapevtka Prijave: Prijave zbiramo do petka, 24.03., na spela@srcen.si ali na 051 211 673. Informacije: Za dodatne informacije lahko pokličete na 051 211 673 ali pošljete elektronsko pošto na spela@srcen.si.

facebook.com

Srečanje staršev v knjižnici

facebook.com

Ste se že znašli v situaciji s svojim otrokom, ko ste imeli občutek, da vas nima rad, ko se je npr. vedel do vas nespoštljivo ali bil do vas nasilen? Ste že bili v situaciji, ko se vam je otrok poskušal približati, vendar tega njegovega poskusa niste razumeli ali sprejeli? Ali pa vam je poskušal nekaj povedati, pa ga niste čisto razumeli? Na prihajajoči delavnici si bomo ogledali, na kakšne načine otroci pokažejo naklonjenost in ljubezen do nas staršev. Pogledali si bomo tudi, kaj lahko naredimo kot starši, da tudi otroci bolje razumejo našo ljubezen. V kontekstu govorice ljubezni bomo spregovorili tudi o otrokovi jezi, ki starše pogosto postavi pred zid in pred vprašanje, kako sami kot starši ravnamo s svojo jezo. Dotaknili pa se bomo tudi teme, kako nam govorica ljubezni lahko pomaga pri vzgoji. Kot običajno bomo predavanje popestrili s kakšno izkustveno vajo. Vodja delavnice: Špela Šoštarič, univ. dipl. psih., sistemska psihoterapevtka Število udeležencev: najmanj 5. Ob premajhnem številu prijavljenih bomo predavanje in delavnico izvedli v drugem terminu. Prijave: Prijave zbiramo do petka, 27.01., na spela@srcen.si ali na 051 211 673. Informacije: Za dodatne informacije lahko pokličete na 051 211 673 ali pošljete elektronsko pošto na spela@srcen.si.

facebook.com

Tokratno naše srečanje se bo nekoliko razlikovalo od prejšnjih, Tokrat ne bomo toliko usmerjeni v to, kako ravnati z našimi otroki, ampak kako ravnati z našim otrokom v sebi. Ne glede na to, koliko smo stari, v sebi nosimo tudi otroka, ki potrebuje ljubezen in sprejetje. Na žalost dostikrat tega notranjega otroka ali uspešno ne vidimo in ne slišimo ali pa ga uspešno kritiziramo in obsojamo. Na tokratnem srečanju vas bom povabila, da se srečate z otrokom v sebi na topel ljubeč način. Ko smo ljubeči do sebe, smo ljubeči tudi do ljudi okoli nas. Prijave: Prijave zbiramo do petka, 16.12., na spela@srcen.si ali na 051 211 673. Informacije: Za dodatne informacije lahko pokličete na 051 211 673 ali pošljete elektronsko pošto na spela@srcen.si. Ker bo naše srečanje tik pred božično novoletnimi prazniki, boste deležni majhnega presenečenja :-)

facebook.com

Šola predstavlja čedalje večji problem in obremenitev za otroke. Vzporedno ob tem pa postaja čedalje večji problem in obremenitev tudi za starše. Na srečanju se bomo pogovarjali o dilemah, ki se nam postavljajo, ko naš otrok ne želi iti v šolo ali ko mu je težko učiti se ali ko v šoli dobiva slabe oziroma nezadostne ocene ali ko neopravičeno izostaja od pouka… Pogovarjali se bomo o tem, kakšne možnosti imamo starši in kaj lahko naredimo v takšnih primerih. Število udeležencev: najmanj 5. Ob premajhnem številu prijavljenih bomo predavanje in delavnico izvedli v drugem terminu. Prijave: Prijave zbiramo do petka, 18.11., na spela@srcen.si ali na 051 211 673. Informacije: Za dodatne informacije lahko pokličete na 051 211 673 ali pošljete elektronsko pošto na spela@srcen.si.

facebook.com

Starši smo neprestano izpostavljeni izzivom, kako po eni strani zadovoljevati svoje potrebe in želje na eni strani in kako zadovoljevati potrebe in želje otrok na drugi strani. Na predavanju in delavnici bomo spregovorili o razliki med potrebami in željami in kako jih kot starši zadovoljujemo. Pri potrebah bomo v ospredje postavili predvsem otrokove čustvene potrebe in kakšno vlogo igramo starši pri njih, v povezavi z željami pa se bomo ustavili pri večni temi postavljanja mej in razvajenosti. Da bo predavanje bolj privlačno in zanimivo, ga bomo popestrili z vajami in konkretnimi primeri. Predavanje z vajami je namenjeno vsem staršem, ki si želijo čim bolj kvalitetnega družinskega življenja. Vodji delavnice: Saša Ribič Guglielmino, univ.dipl.ped., sistemska psihoterapevtka Špela Šoštarič, univ. dipl. psih., sistemska psihoterapevtka Prijave: Zaradi delavniške oblike z vajami, je potrebna prijava. Prijave zbiramo do torka, 8.11., na 040 552 797 ali ribic.sasa@gmail.com. Prosimo, da ob prijavi navedete starost svojih otrok, tako da vemo, kateri starostni skupini bomo namenili več prostora. Informacije: Saša Ribič Guglielmino na 040 552 797 ali ribic.sasa@gmail.com Špela Šoštarič na 051 211 673 ali spela@srcen.si

facebook.com

V okviru predavanja in delavnice se bomo ukvarjali s tem, kako drug drugemu postavljamo meje. Zakaj? Ker so jasno začrtane meje pogoj za dobre odnose, bližino in spoštovanje med nami. V družini je to še posebej pomembno, saj je bližina temelj družinskega življenja. Nekaterih svojih mej se bolje zavedamo, nekaterih manj, sigurno pa se jih zavemo, ko nekdo hoče iti preko njih. Odnos med starši in otroki je tako močan in ranljiv, da obe strani tvegata vzajemno kršenje mej… Tako kot je sožitje nujen del družinskega življenja, so nujni del tudi spori. Kako lahko lažje shajamo z njimi? To je nekaj tem, ki se jih bomo lotili. Da bo vse skupaj čim bolj zanimivo, bomo predavanje in delavnico popestrili z vajami in konkretnimi primeri. Vodja delavnice: Špela Šoštarič, univ. dipl. psih., sistemska psihoterapevtka Število udeležencev: najmanj 5. Ob premajhnem številu prijavljenih bomo predavanje in delavnico izvedli v drugem terminu. Prijave: Prijave zbiramo do petka, 21.10., na spela@srcen.si ali na 051 211 673. Informacije: Za dodatne informacije lahko pokličete na 051 211 673 ali pošljete elektronsko pošto na spela@srcen.si.

facebook.com

Starši smo neprestano izpostavljeni izzivom, kako po eni strani zadovoljevati svoje potrebe in želje na eni strani in kako zadovoljevati potrebe in želje otrok na drugi strani. Na predavanju in delavnici bomo spregovorili o razliki med potrebami in željami in kako jih kot starši zadovoljujemo. Pri potrebah bomo v ospredje postavili predvsem otrokove čustvene potrebe in kakšno vlogo igramo starši pri njih, v povezavi z željami pa se bomo ustavili pri večni temi postavljanja mej in razvajenosti. Da bo predavanje bolj privlačno in zanimivo, ga bomo popestrili z vajami in konkretnimi primeri. Vodji delavnice: Saša Ribič, univ.dipl.ped., sistemska psihoterapevtka Špela Šoštarič, univ. dipl. psih., sistemska psihoterapevtka Prijave zbiramo do petka, 23.09., na 051 211 673 ali na spela@srcen.si. Prosimo, da ob prijavi navedete starost svojih otrok, tako da vemo, kateri starostni skupini bomo namenili več prostora. Po predavanju oziroma delavnici bo zakuska, ob kateri bo možen še neformalen pogovor.

facebook.com

PSIHOTERAPEVTSKA SKUPINA Vabljeni na psihoterapevtsko skupino, ki je namenjena vsakemu, ki želi izvedeti še kaj več o sebi in ki želi narediti še kaj več zase v okviru skupine. Pogoj za vključitev v skupino je delo na sebi tudi v okviru individualne psihoterapije. Skupina bo psihoterapevtsko naravnana, po želji članov pa lahko vanjo vključimo tudi meditacijo in druge vaje, ki pripomorejo k večjemu zavedanju sebe in notranjemu zadovoljstvu. Kdaj: Enkrat mesečno po tri ure, in sicer ob ponedeljkih s pričetkom ob 17.00 (lahko tudi ob 17.30 ali 18.00 - se bomo uskladili v skupini). Skupina bo trajala od septembra do junija. Datum prvega srečanja bom sporočila naknadno, bo najverjetneje v drugi polovici septembra. Kje: v prostorih Srčen psihoterapija, Osp 51, 6275 Črni Kal Cena: 300 evrov (30 evrov na srečanje). Plačate lahko v dveh obrokih po 150 evrov. Prvi obrok do 10.09.2016. Število udeležencev: 6. Ko se bo skupina zapolnila, bo skupina zaprtega tipa, kar omogoča razvoj in oblikovanje zaupanja v skupini. Za kakršnekoli dodatne informacije sem vam na voljo na individualnih urah ali po telefonu 051 211 673. Prijave pošljite na e-mail na spela@srcen.si. Topel objem, Špela

facebook.com

ZAUPANJE Večina člankov, ki jih lahko preberemo v revijah ali na internetu, se osredotoča na zaupanje v partnerskem odnosu. Sama v tem prispevku ne bom govorila o tej vrsti zaupanja, ampak o zaupanju, ki ga razvijemo znotraj sebe, o zaupanju do sebe in o zaupanju do življenja. O zaupanju, da sem v redu, da je vse v redu ter da bom tudi v prihodnosti v redu in da bo moje življenje v redu, kakršnokoli pač že bo. Ni tako lahko razviti zaupanja do sebe niti ne zaupanja v življenje. Kako ga razvijemo? Razvijemo ga preko izkušenj v našem zgodnjem otroštvu, in sicer preko različnih kanalov. Prva izkušnja, ki je najosnovnejša in po mojem mnenju tudi najpomembnejša, je, v kolikšni meri dojenček, otrok razvije občutek, da lahko zaupa svojim staršem, da so tam, ko jih potrebuje. Drugi pomembni dejavnik je, da doživlja, da starši zaupajo sebi. Tretji dejavnik, ki pride nekoliko kasneje, je, da otrok doživlja, da starši zaupajo njemu samemu, da mu bo nekaj, karkoli pač to že je, uspelo. Sedaj sem samo natresla, kaj je tisto, kar vpliva na naš razvoj zaupanja. Poglejmo si še nekaj primerov. Dojenček, otrok razvije zaupanje do staršev, ko se ti odzovejo na njegov jok oziroma ko zadovoljijo njegove osnovne potrebe. Ga nahranijo, ko je lačen, mu zamenjajo mokro plenico, ko mu popihajo udarnino in ga pri tem objamejo ter mu posušijo solze, ko mu pomagajo, ko sam česa ne more narediti... Preko vseh teh odzivov staršev otrok dobi občutek, da so starši tam za njega, da se lahko zanese nanje in da jim lahko zaupa. Izkušnjo postopoma ponotranji. Ali povedano z drugimi besedami: ponotranji svoje starše, v sebi nosi "mamo" in "očeta", ki skrbita za njega. Po drugi strani otrok zaupanje v sebe razvije tudi preko doživljanja, da mu starši zaupajo. Pred kratkim sem opazovala dvoletnika, ki je hodil po stopnicah. Mama mu je pri vsakem koraku navzdol rekla: "Pazi!", pa čeprav je fantek brez kakršnihkoli problemov premagoval stopnico za stopnico. Verjetno že sami čutite, da mamina opozorila niso bila na mestu. Da je sinu v drugih besedah sporočala, da mu ne zaupa. Pa njeno ravnanje ni bilo slabonamerno, ampak jo je spremljal njen strah, da se bo fantku kaj zgodilo. Da starši damo zaupanje otroku, ga moramo pustiti,da gre tudi preko mej, da tudi pade, kar moramo paziti, je, da se mu ne zgodi kaj hujšega. Kot sem že omenila, se naše zaupanje v sebe in v življenje razvija tudi preko tega, koliko naši starši zaupajo v sebe in v življenje. Povezava je logična: večje zaupanje imajo, več se ga prenaša tudi na nas.

facebook.com

Tole pesem delim ne zato, ker želim delati reklamo za film ledeno kraljestvo, ampak ker pesem govori o tem, kako pomembno je, da smo zvesti sebi in da se ne smemo ozirati na to, kar drugi hočejo od nas. Uživajte v poslušanju :-)

facebook.com

Dodatek k povabilu na predstavitveno brezplačno MEDITACIJSKO SKUPINO S PSIHOTERAPEVTSKIM PRIDIHOM Za prijavo in dodatne informacije me lahko kontaktirate preko elektronskega naslova spela@srcen.si ali po telefonu 051 211 673. Obisk brezplačne skupine vas ne obvezuje za nadaljnjo udeležbo v naslednjem šolskem letu.

facebook.com

Quiz