Top Local Places

Pomurski dnevi

Cesta prvih borcev 36, Brezice, Slovenia
Organization
advertisement

Description

ad

Študentski Svet Fakultete za turizem UM je zasnoval projekt Pomurski dnevi, ki bodo potekali 9. in 10. novembra 2016 v Brežicah.  Študentski Svet Fakultete za turizem, Univerza v Mariboru bo 9. in 10. novembra 2016 v Posavje pripeljal Pomurje!

Posavci, Dolenjci, Štajerci in Hrvati pozor!

Za vas pripravljamo dva nepozabna dneva, obarvana z dobro hrano, pijačo, čudovitim narečjem, novimi kontakti, dobrimi ljudmi, odlično glasbo, zanimivo kulturo in raznoliko turistično ponudbo Pomurske regije. Že danes si v svoje beležke, telefone, tablice zabeležite oba termina, saj ne morete nikakor izpustiti tega dogodka.
V sklopu dogodka Pomurski dnevi bomo pripravili turistično konferenco, ki smo jo poimenovali »POMURJE – SANJAVA DEŽELA OB REKI MURI«, kjer se bodo predstavili odlični predavatelji iz Pomurja, ki bodo skozi neformalno izobraževanje ponesli nov pogled Pomurja na vse nas. Glavna nit in beseda bo tekla o pomurskem turizmu. Turistično konferenco smo razdelili na dva panela: »Mozaik lokalnih ponudnikov, ki ustvarjajo destinacijo prihodnosti« in »Zdraviliški turizem, prihodnost slovenskega turizma«.
V sklopu Pomurskih dneh pripravljamo tudi turistično tržnico, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki iz Pomurja in kjer boste lahko poizkusili ter kupili domače, pristne izdelke iz Pomurja. Zraven turistične tržnice bomo poskrbeli tudi za razstavo fotografij Pomurskih krajev in podeželja, kjer si boste lahko ogledali kaj vse vam lahko ta sanjava regija ponudi. Fotografije so avtorsko delo gospoda Željka Matulica.

Po zaključku prvega dneva Pomurskih dni vas bomo povabili na Gala kulinarični dogodek, kjer se bodo predstavila odlična pomurska vina, ki jih je hvalil sam veliki Napoleon, poskrbeli bomo tudi za odlično pomursko kulinariko, nežno glasbeno spremljavo in za veliko dobre volje. Namen gala kulinaričnega dogodka je, da se bo pomurska kulinarika predstavila v drugi luči, kot vrhunske specialitete za katere je turist pripravljen dobro seči v žep. Naš glavni namen pa je, da se študentje Fakultete za turizem UM, predavatelji in lokalni prebivalci povežejo, družijo in morda sklenejo kakšno sodelovanje v prihodnosti. Vsekakor bo gala kulinarični dogodek zanimiv prav za vse.
Za velik zaključek Pomurskih dni bomo študentje poskrbeli s pravo Pomursko zabavo, kjer vam bomo ponudili Prekmurski in Prleški špricar, preprosto kmečko kulinariko in veliko animacijskega programa ter dobre volje. Zabavali se bomo vse do jutranjih ur. Za zabavo bo skrbelo več študentov, za dobro glasbo pa bo poskrbela živa glasba iz Pomurja in DJ. Tako, da se bo našlo nekaj prav za vsakogar.

VIZIJA:
Dolgoročni projekt, ki bi nas mlade bodoče kreatorje turizma postavil na zemljevid postavljal cev Slovenije kot svetovne turistične destinacije.
Slovenijo pa z njimi svetu predstavi kot mozaik kulturne in naravne raznolikosti, ki si jo lahko bodoči turisti v trendu trajnosti ogledajo kot makro destinacijo.
gre za vsakoletni dogodek, ki na daljši rok predstavi vse mikro slovenske destinacije.  

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Abba - Happy New Year

facebook.com

Pomurski dnevi's cover photo

Pomurski dnevi's cover photo
facebook.com

Pomurski dnevi's cover photo

Pomurski dnevi's cover photo
facebook.com

Timeline Photos

Štirje člani Pomurske ekipe so letos prejeli priznanje za najboljše študente za prejšnje študijsko leto 2015/2016. Ponosni in veseli smo! Bravo ekipa! #pomurskidnevi #visitpomurje #pomurje #pomurci #najboljsi #studentlife #fakultetazaturizem

Timeline Photos
facebook.com

Še ena o Muri

#pomurje #visitpomurje #ifeelslovenia #rekamura #rivermura #simonacizar

facebook.com

Pomurje je prišlo v Posavje

Prlekija-on.net o naši konferenci in dogajanju v Brežicah. :)

facebook.com

FOTO: Pomurski študenti v Brežice pripeljali košček Pomurja - Pomurec.com

Pomurec.com o naši konferenci in dogajanju v Brežicah.

facebook.com

2. dan konference "Pomurje - Sanjava dežela ob reki Muri"

2. dan konference "Pomurje - Sanjava dežela ob reki Muri"
facebook.com

Kulinarični večer Kürja glava

Kulinarični večer Kürja glava
facebook.com

Pomurski dnevi's cover photo

Pomurski dnevi's cover photo
facebook.com

Timeline Photos

Pomurski dnevi in turistična konferenca "Pomurje - Sanjava dežela ob reki Muri" so za nami. Velika zahvala gre celotni ekipi, ki so poskrbeli, da smo lahko predstavili naše Pomurje v Brežicah, kjer se nahaja Fakulteta za turizem, Univerza v Mariboru. HVALA ekipa: Marko Blue Lenarcic, Matic Jelenovec, Maja Bot, Tomi Špindler, Katja Murkovič, Mojca Fras, Kaja Španbauer, Katja Kokot inTimi Šiftar. Hvala tudi vsem prostovoljcem za pomoč: Mateja Jerković, Iva Urekar, Eva Dornik, Katja Pirc, Dominik Jona, Patricija Šadl, Žan Jančar in Špela Casar. Največja zahvala pa gre vsem sponzorjem in donatorjem, ki so nas podprli in omogočili izvedbo našega projekta Pomurski dnevi. NAJLEPŠA HVALA IZ SRCA! Ste košček mozaika, ki skupaj sestavlja naše Pomurje. Fakulteta za turizem, Univerza v Mariboru, Univerza v Mariboru, Linea Studio, PilarINN Bar, Hotel Diana Murska Sobota, Zdravilišče Radenci, Radgonske gorice, Zvezda Turizem, Šunkarna Kodila, Markišavci, Prekmurje, Občina Beltinci, Občina Brežice, TERME 3000 - Moravske Toplice, Občina Ljutomer, Hostel Kozmus, Vinogradniško, turistično društvo Gaj - Filovci, Zavod za turizem in kulturo Beltinci, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, Posavski muzej Brežice, Bubka Bar, Zavod za turizem in razvoj Lendava - Turisztikai és Fejlesztési Közintézet, Posestvo Passero, Študentski servis Maribor, Glasbena Šola Beltinci,Terme Lendava, Kmetija Kolar, Body Em, Hiša trt, vina in čokolade Kunej, puklavec & friends, LAČEN, Pomurec.com, SOBOTAINFO.com - največji pomurski spletni medij in Prlekija-on.net Več fotografij v prihodnjih dneh!

Timeline Photos
facebook.com

1. dan konference "Pomurje - Sanjava dežela ob reki Muri"

Simona Cizar o razvijanju turistične ponudbe v Občini Beltinci

1. dan konference "Pomurje - Sanjava dežela ob reki Muri"
facebook.com