Top Local Places

Apiarium

Alecsandru Mocioni 3, Apt. 3, Timisoara, Romania
Health/beauty

Description

ad

Nascut dintr-un vis si crescut din pasiunea pentru natura... Apicultura organica si naturala – elemente cheie si diferentieri

Conventional.

Apicultura conventionala foloseste tratamente din substante chimice de sinteza, din categoria insecticidelor, acaricidelor, pesticidelor.
Prin efectuarea deplasarilor la pastoral (la culturi de plante care in marea majoritate sunt culturi modificate genetic), albinele se hranesc cu siropuri invertite si suplimente proteice, inlocuitori de polen, vitamine, etc.
Cu alte cuvinte, majoritatea apicultorilor practica o apicultura de exploatare, cu unic scop cresterea productivitatii, fara a se tine cont de starea de echilibru si de stres a familiei de albine.
Produsele apicole obtinute pe aceasta cale sunt la urma clasamentului din punct de vedere calitativ - bioactiv.

Ecologic.

Apicultura practicata in acest sistem, presupune aplicarea ei intr-o zona nepoluata, certificata ecologic.

Arealul respectiv nu trebuie:
- sa contina surse de poluare industriala,
- sa se cultive culturi care necesita stropiri cu pesticide/insecticide,
- sursele de apa nu trebuie sa fie poluate

Ecologic nu inseamna natural.

- Mierea ecologica poate proveni de la colonii care nu au fost tratate cu antibiotice.
- Mierea ecologica poate contine substante chimice utilizate la tratamentul coloniilor de albine sau substante utilizate la hrana coloniilor.
- Stupinele ecologice pot fi deplasate la culturi conventionale de rapita, floarea soarelui, etc.

- Mierea ecologica poate deci contine pesticide datorate stropirilor intensive asupra culturilor.
- Mierea ecologica nu trebuie sa contina coloranti alimentari, substante aromatice de sinteza, indulcitori.

Conditia de baza cand vorbim de miere ecologica este ca ea nu trebuie sa contina antibiotice sau indulcitori.

Ecologic = Conventional – Antibiotice.

Bio si organic.

O mare confuzie: eco = bio

In realitate bio = organic ≠ eco

- Mierea (bio) organica este obtinuta de la colonii care nu sunt tratate cu substante chimice de sinteza, antibiotice, entimicotice.
- Mierea organica este obtinuta de la colonii care sunt deplasate doar la culesuri de salcam, tei sau flora spontana: munte, faneata, menta, etc
- Mierea organica este obtinuta de la colonii care au matci din rase nemodificate genetic.
- Mierea organica nu provine de la plante de cultura sau modificate genetic
- Mierea organica poate fi obtinuta de la culturi de plante Bio, dar nu si Eco.

Natural.

- Stuparit fara interventii cu substante organice sau de sinteza.
- Singurele substante agreate in tratament sunt cele pe baza de plante, argila sau remedii homeopate.
- Coloniile nu vor fi deplasate la culturi, singura sursa de nectar fiind flora spontana.
- Nu se foloseste fagure artificial, mierea se axtrage prin presare sau centrifugare
- Se lasa albinele sa faca ce stiu mai bine, cu interventii minime.

APIARIUM = natural.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Produsele stupului, alimente medicament. Produsele apicole intervin inclusiv în cancere. Am avut markeri tumorali negativaţi prin apiterapie. Mierea şi derivatele au capacităţi antitumorale, antivirale, combat toate tipurile de anemie şi, în anumite dozări, ajută imens în leucemii. Hepatitele virale sau autoimune, cele toxice, cirozele pot fi vindecate apiterapeutic. Avem cazuri unice în lume în care hepatita virală C a fost negativată. Este un caz care, de altfel, a fost prezentat într-o conferinţă internaţională de apiterapie. Efecte foarte importante s-au dovedit şi în tratarea bolilor autoimune. Apiterapia, prin corticosteroizii pe care îi conţine, înlocuieşte perfect corticoterapia de sinteză, însă fără dezavantajele şi efectele secundare ale acesteia. Produsele apicole ajută la fixarea calciului, care nu are nevoie doar devitamina D2, ci de încă 22 de elemente, minerale, vitamine, enzime şi hormoni pentru a deveni bioactiv. Multe fete tinere care au ovare polichistice sunt de fapt hipocalcemice. Multe mămici hipocalcemice dau naştere unor copii ce fac bronşite astmatiforme de mici. Bolile autoimune nu se vindecă până ce calciul nu ajunge la valori normale or corticoterapiile de sinteză spală calciul. Apiterapia vindecă infertilitatea, fibroamele, chisturile ovariene, dar şi endometrioza. http://www.terraapis.ro/shop/?v=f5b15f58caba Binete din natura!

Timeline Photos
facebook.com

Apiarium

Parazitozele la copii. Parazitozele constituie un motiv de reală îngrijorare pentru orice mămică, mai ales acum când grădiniţele şi şcolile şi-au deschis din nou porţile. Din acest motiv ne-am propus să ne oprim asupra subiectului şi să le oferim câteva informaţii pe care noi le considerăm utile. Atunci când suspiciunea de parazitoză este tratată şi mai ales tratată repetitiv, fără a avea confirmarea laboratorului, poate fi total contraproductiv deoarece toate medicamentele antiparazitare convenţionale sunt hepatotoxice (în diferite grade). Astfel, administrarea repetată şi nejustificată a antiparazitarelor (practicată de mamele „hiperprotectoare”) poate dăuna mai grav sănătăţii copiilor (hepatite cronice postmedicamentoase) decât ar dăuna parazitul în sine. Atragem atenţia, pe această cale, celor care folosesc antiparazitarele pe post de profilaxie că nu aceasta este soluţia! Manifestările parazitozelor sunt manifestări nespecifice, comune şi altor îmbolnăviri însă un organism sănătos și puternic reușește să mențină un bun echilibru interior iar agenții patogeni fie ei paraziti, fungi, viruși sau bacterii nu vor găsi "teren fertil" pentru a se instala. Atât profilactic cât și pentru cazurile de parazitoza deja instalată vă recomandăm: 2 săptămâni Suspensie de Propolis* (3 picături / kg corp / zi) (miere + tinctură de propolis + lichid), administrată în două prize, urmat de : 1 săptămână cură de Tonic No. 8 (2 linguriţe / zi administrate dimineața și seara). Se recomandă 2 cure alternative după care se repetă analizele de laborator. http://www.terraapis.ro/produs/tonic-no-8/?v=f5b15f58caba Binețe din natură!

facebook.com

Apiarium

1. Stimularea generală a imunitătii la copii cu produse apicole. Cură de Tonic No. 8. - timp de 2 săptămâni Doza recomandată: 2 linguriţe/zi. Se recomandă administrarea în două prize (dimineața și seara), Urmat apoi de 1 săptămână pauză, după care, Se recomandă încă o cură cu Tonic No. 8. timp de 2 săptămâni Doza recomandată: 2 linguriţe/zi. Se recomandă administrarea în două prize (dimineața și seara). În cazul în care există simptomatologie acută, se recomandă: 1 săptămână, suspensie de propolis* (2 picături / kg corp / zi), administrată în doua prize, Urmat de cură de Tonic No. 8. - timp de 2 săptămâni Doza recomandată: 2 linguriţe/zi. Se recomandă administrarea în două prize (dimineața și seara) Apoi se revine la încă o cură de 1 săptămână cu suspensie de propolis* (2 picături / kg corp / zi), administrată în doua prize. *Suspensie de propolis în miere: într-o cană se pun 1-2 linguriţe de miere lichidă, peste care se adaugă 2 picături de tinctură de propolis / kg corp (la 20 kg = 40 de picături propolis). Se amestecă bine până se obţine un amestec omogen: miere propolizată. Peste acest amestec se adaugă un lichid: ceai, lapte, apă, la temperatura camerei sau cel mult uşor călduţ şi se amestecă. Rezultatul este o suspensie lăptoasă, care se înghite cu înghiţituri mici. http://www.terraapis.ro/produs/tonic-no-8/?v=f5b15f58caba Binețe din natură!

facebook.com

Timeline Photos

Care pot fi considerate cele mai vechi dulciuri, dacă le putem numi aşa? În primul rând, fructele coapte şi anumite produse derivate: smochine, curmale, stafide, care încorporau, prin dulceaţa lor, energie. De asemenea, un alt produs dulce, dintre cele mai vechi, este mierea de albine. Aceasta reprezintă şi acum îndulcitorul prin excelenţă, cel mai sănătos, cel mai recomandat şi cel mai lipsit de riscuri. De multe ori, fructele şi mierea erau combinate. Aşa a apărut marmelada, un cuvânt de origine portugheză (marmelo - gutuie). Se pare, însă, că el a apărut în limba portugheză abia prin secolul al XIV-lea şi era, de fapt, un produs din gutuie macerată în mierea de albine. http://www.terraapis.ro/cat/miere/?v=f5b15f58caba Binețe din natură!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Mierea cu scortisoara alunga oboseala. Studii recente au aratat ca continutul de zahar din miere este mai degraba folositor si nicidecum daunator vitalitatii organismului. Persoanele de vârsta a treia care consuma miere si scortisoara în parti egale au mai multa vitalitate si flexibilitate. Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate în acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere într-un pahar cu apa, presarat cu pudra de scortisoara consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam pe dinti, si din nou dupa amiaza în jurul orei 15:00 atunci când vioiciunea organismului este în scadere, duce la îmbunatatirea vitalitatii organismului, în interval de o saptamâna. http://www.terraapis.ro/produs/miere-poliflora/?v=f5b15f58caba Binețe din natură!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Miere cu cătină. Cătina albă, cunoscută în unele părți și sub numele de cătină de rāu sau simplu cătină (nume științific Hippophaë rhamnoides L.), este un arbust foarte ramificat și spinos care crește în România începând din nisipurile și pietrișurile litorale până în regiunile muntoase, alcătuind uneori crânguri și tufișuri destul de întinse. Cătina albă se utilizează deopotrivă în industria alimentară, în silvicultură, în farmacie dar și ca plantă ornamentală. Fructul de cătină conține de două ori mai multă vitamina C decat măcesul și de 20 - 40 ori mai mult decat citricele. În fructele coapte conținutul depășește 1200 - 2400 mg la 100 g suc proaspat. Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloza, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe etc. Conform cercetărilor efectuate de specialişti de prestigiu precum Ing. Ştefan Manea, prof. univ. dr. chim. Ion Brad, dr. Luminiţa Brad şi Ing. Florica Radu, cătina care creşte în ţara noastră are un conţinut chimic de excepţie, poate cel mai bogat din întreaga lume. Planta a fost studiată şi ameliorată în Staţiunea Horticolă „Mărăcineni”, unde s-au obţinut varietăţi cu ţepi reduşi. Trebuie menţionat că nicăieri în lume nici varietatea naturală, nici soiurile ameliorate nu conţin atât de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi şi aminoacizi la nivelul cătinei care creşte în România, mai ales în zona subcarpatică. http://www.terraapis.ro/produs/miere-cu-catina-no-1/?v=f5b15f58caba Binețe din natură!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

VIN ROȘU FIERT CU MIERE, un excelent medicament pe timp de iarna. Consumat cu moderaţie, 1-2 pahare pe zi, vinul roşu este un excelent medicament. Iarna, vinul fiert impreuna cu mirodenii ca scortisoara, piperul si cuisoarele il transformă într-un duşman de temut al răcelilor datorită substanţei numită resveratrol care are proprietăţi inflamatorii dar si a principiilor active din mirodenii. Cercetătorii europeni au descoperit că persoanele care consumă mai mult de 2 pahare de vin rosu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decat cei care se abţin de la consumul de vin roşu. S-a dovedit că resveratrolul are proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii fizice generale din moment ce multe boli şi maladii sunt atribuite inflamaţiilor. Cuişoarele conţin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol, care a făcut subiectul a numeroase studii de prevenire a toxicităţii produse de poluanţii din mediu (precum tetraclorura de carbon) si studii privind prevenirea cancerului tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor. Una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice de pe planetă, vinul roşu, poate fi şi benefic organismului, băut în cantităţi moderate. Mai ales în perioada de iarnă, vinul fiert este una dintre băuturile preferate ale românilor.” În timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, cercetatorii sugerează că 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot, de fapt, să aducă beneficii”, spune Marina Grigore, specialist în apifitoterapie. Scortisoara măcinată, sub formă de baton sau ca ulei esenţial, stimuleaza memoria, incetineste caderea parului şi ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Fiind unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti ne mentine tineretea si combate stresul. Recent s-a descoperit ca scortisoara echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol important în prevenirea diabetului. Ingrediente: ● 750 ml de vin roşu ● 180 ml de apă ● 250 g de miere crudă de albine ● 15 boabe piper negru ● 15 cuisoare ●1 băţ de scorţişoară lung ( mai multe opţional pentru servit) ● coji subţiri de lămâie pentru decor Mod de preparare: Se toarnă vinul, apa, baţul de scorţişoară, cuișoarele și piperul într-o oală. Toate ingredientele se pun pe foc mediu până când se încălzeşte şi începe să formeze bule mici pe marginea oalei. Strecuraţi în căni, lăsați puțin să se răcească și adăugați mierea crudă apoi decoraţi cu o coajă de lămâie şi o bucată dintr-un băţ de scorţişoară. Binețe din natură! http://www.terraapis.ro/shop/?v=f5b15f58caba

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Preparate din propolis. Tinctura de propolis Daca nu vrem sa luam acest remediu gata preparat din comert (se gaseste practic in toate farmaciile si magazinele naturiste), putem sa-l obtinem casnic: se pun intr-un borcan cu filet cincisprezece linguri rase de propolis, peste care se adauga doua pahare (aprox. 400 ml) de alcool alimentar de 90 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de doua saptamani, timp in care se agita zilnic, dupa care se filtreaza. Tinctura rezultata va fi pusa in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza din acest remediu cate 50 de picaturi, puse pe putina paine uscata sau in miere, de patru ori pe zi. Cu foarte putine exceptii, pe care le vom preciza ulterior, tinctura de propolis nu se ia diluata in apa, deoarece anumite substante din compozitia sa precipita (se intaresc) in contact cu apa, devenind insolubile si ca atare trec prin organism fara efect. De asemenea,nu se ia tinctura de propolis simpla, deoarece in contact cu saliva se va produce acelasi efect ca in cazul diluarii in apa. Propolisul brut O bucatica de propolis de marimea unei alune se suge asemenea unei bomboane, cat putem de mult, asa incat principiile sale active sa isi faca efectul local. Este un tratament recomandat in infectii la nivelul gurii, in faringite si in amigdalite. Dezavantajul acestei metode consta in faptul ca propolisul nu are o actiune ampla, asupra intregului organism, ci doar locala. Un alt inconvenient este ca propolisul adera foarte puternic pe dantura, necesitand apoi o spalare indelungata si repetata. Unguentul de propolis Intr-o cescuta (50 ml) de untura incinsa pe foc foarte mic se pun trei linguri de tinctura de propolis si o bucatica de ceara de marimea unei alune, dupa care se amesteca incontinuu vreme de 10 minute. Se ia de pe foc untura, dupa care se amesteca in continuare pana cand se intareste. Preparatul se pastreaza la frigider, folosindu-se extern contra arsurilor, pentru vindecarea contuziilor si a ranilor usoare, contra eczemelor (mai ales a celor uscate). Apa de propolis Asa cum afirmam anterior, in contact cu apa, propolisul precipita si devine insolubil, pierzand astfel cea mai mare parte din calitatile sale. Totusi, cercetarile arata ca o solutie obtinuta din cinci lingurite (aprox. 25 ml) de tinctura de propolis la un pahar de apa (200 ml) are efecte terapeutice in anumite cazuri, cand tinctura simpla nu poate fi folosita, deoarece are o actiune prea dura asupra tesuturilor. Apa de propolis, obtinuta in proportiile pe care le-am prezentat, are efecte excelente in combaterea stomatitelor si acariei dentare (se fac clatiri atente ale gurii dupa fiecare spalare pe dinti), precum si in tratarea unor afectiuni genitale la femei (leucoree, cervicita). Mierea propolizata Se obtine prin combinarea unei lingurite de tinctura de propolis cu 3 lingurite de miere. Este un produs recomandat copiilor, carora li se va administra jumatate de lingura de 3 ori pe zi, pentru intarirea sistemului imunitar, pentru combaterea infectiilor respiratorii si intestinale. Mierea propolizata poate fi facuta si in functie de kg./corp intre 1 si 6 picaturi tinctura de propolis pe kg. corp) si administrata la recomandarea unui specialist in apifitoterapie in combaterea diferitelor afectiuni specifice. http://www.terraapis.ro/produs/extract-de-propolis-no-1/?v=f5b15f58caba Binete din natura!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Actionati atat asupra cauzei cat si a efectului. Daca copilul dumneavoastra face constant infectii respiratorii, iar tratamentele alopate care v-au fost recomandate de catre medicul pediatru dau rezultate doar pe termen scurt sau au devenit ineficiente in timp, e momentul sa faceti o schimbare de paradigma. Incepeti prin a va adresa echipei de specialisti in apifitoterapie de la APIARIUM. Colegii nostrii vor evalua starea de sanatate a copilului si vor stabili o schema de tratament personalizat (doza, frecventa, alternanta), cu produse ale stupului, 100% naturale, care sa sustina si sa inlocuiasca, dupa caz, tratamentul alopat. Actionati atat asupra cauzei, prin intarirea sistemului imunitar, dar si asupra bolii prin produse antivirale specifice si nu-i administrati copilului din prima si fara analize specifice de laborator, antibiotice. Caci ele, antibioticele, actioneaza doar asupra infectiilor bacteriene. Insa infectiile virale!!! sunt cele care cauzeaza peste 90% dintre afectiunile tractului respirator. Tratamentul de sustinere a imunitatii trebuie sa fie constant si de durata. Este mai putin eficient sa-i administrati copilului vitamina C sintetica, echinaceea sau alte produse "miraculoase" doar atunci cand este bolnav. Daca ati observat ca cel mic face des infectii respiratorii, tratamentul de sustinere imunitara trebuie sa dureze saptamani sau chiar luni intregi pe parcursul unui an. In acest fel, preveniti aparitia bolilor si scadeti din intensitatea simptomelor, atunci cand copilul se imbolnaveste. Un complex de produse apicole format din Tonic No.8, polen crud, extract de propolis, miere si/sau laptisor de matca administrate intr-o doza, frecventa si alternanta bine stabilite, de catre un apifitoterapeut cu experienta, in functie de nevoile individuale ale copilului, il vor ajuta pe acesta sa preintampine si sa treaca mai usor peste boala. http://www.terraapis.ro/shop/?v=f5b15f58caba Binete din natura!

Timeline Photos
facebook.com

Apiarium

PROPOLISUL - panaceul primaverii. Cel mai puternic medicament al naturii e preparat in stupul albinelor. Nici n-apuca primavara sa vina, cu cortegiul ei de muguri si flori, cand roiurile de albinei isi pornesc colindatul prin lumina cruda a soarelui. Niciodata nu-i prea devreme, pentru ca zburatoarele harnice si aurii sa plece in cautarea nectarului. Dar prima urgenta de primavara o reprezinta propolisul, unul dintre cele mai puternice medicamente ale naturii. Amestec de substante de consistenta rasinii, culese de pe cel putin 20 de specii de arbori, propolisul este pentru stup o adevarata bariera de protectie. De altfel, cuvantul propolis vine din greaca si inseamna „partea dinaintea cetatii”. El a fost denumit asa de catre invatatii greci care, observand cum isi construiesc albinele stupul, au ajuns la concluzia ca aceasta substanta joaca rolul de pavaza impotriva agresorilor externi, propolisul facand din stup o adevarata cetate. Studiile moderne privitoare la proprietatile acestui preparat natural i-au uimit pe oamenii de stiinta: nu mai putin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzand si varietatile lor) sunt distruse de catre propolis, care este cel mai puternic medicament anti infectios cunoscut. Iar proprietatile sale terapeutice nu se opresc aici, eficienta sa fiind demonstrata in nu mai putin de 200 de afectiuni. http://www.terraapis.ro/produs/extract-de-propolis-no-1/?v=f5b15f58caba Binețe din natură!

facebook.com

Timeline Photos

Tonic No.9 pentru viitoare si proaspete mamici. Tonic No.9 este un produs special realizat pentru nevoile mamicilor pre si post partum. Prin compozitia sa armonioasa, miere de albine cruda, polen crud de albine, catina alba, propolis integral, laptisor de matca crud, armurariu, chimen, fenicul si anason, ajuta la refacerea rapida a organismului si la instalarea respectiv stimularea lactatiei. In acelasi timp este si un excelent stimulator al celulelor stem, regenerator, intineritor, trofic general, antiviral; stimuleaza refacerea tesuturilor, modulator al nivelului colesterolului si trigliceridelor si determina cresterea capacitatii de autoaparare a organismului. Crema solida cu propolis, prin ingredientele ei naturale, are un efect cicatrizant, antimicrobian, antiinflamator, antiseptic și fungicid. Se stimulează sinteza de colagen și influențează pozitiv nivelurile antioxidanților în țesuturile care se regenerează, stimulând astfel cicatrizarea rănilor și refacerea tisulară post partum. http://www.terraapis.ro/produs/tonic-no-9/?v=f5b15f58caba Binețe din natură!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Racelile la copii, un serial cu multe episoade. Debuteaza cu o tuse, apoi nasul da semne ca ceva nu este in regula si totul culmineaza cu o febra mare. La aceste simptome se mai adauga frisoanele, durerile de gat si de cap. Orice parinte cunoaste scenariul, iar in sezonul rece acesta se repeta frecvent. Fie ca vorbim despre gripa, viroza, laringita, faringita, bronsita, pneumonie, infectiile respiratorii sunt bolile cu cea mai mare prevalenta la copii, in sezonul rece. Chiar daca parintii fac eforturi sa trateze fiecare episod de boala al copilului, invariabil aceasta revine, manifestandu-se la fel de intens. Statisticile arata ca peste 25% dintre copiii pana la un an si 18% dintre copiii cu varsta 1-4 ani, din tarile dezvoltate, sufera din cauza infectiilor respiratorii recurente. Bolile tractului respirator superior au o prevalenta mai mare in infectiile respiratorii recurente, fiind afectati intre 10% si 30% dintre copii. Acestea au doua varfuri de manifestare: - intre varsta de 6 si 12 luni, atunci cand se epuizeaza resursele imunitare pe care copilulul le primeste la nastere, de la mama, prin transferul imunoglobulinelor; - in momentul in care copilul intra in colectivitate, odata cu inceputul gradinitei si al scolii. O imunitate puternica poate oferi copilului protectia de care are nevoie pentru a lupta cu infectiile respiratorii, de aceea este recomandat un tratament de sustinere imunitara cu Tonic No.8. Adaugati si un antiviral natural (Extract de propolis), acesta va contribui atat la imbunatatirea imunitatii cat si in lupta cu agentii patogeni in perioadele de boala. In acest fel veti avea din ce in ce mai putine episoade de boala si vor fi din ce in ce mai scurte ca si durata. Pentru recomandari si scheme individualizate de tratament nu ezitati sa ne contactati telefonic la 0735 735 000 sau la sediul firmei in Timisoara, P-ta. Al. Mocioni 3, apt. 3. http://www.terraapis.ro/produs/tonic-no-8/?v=f5b15f58caba Binețe din natură!

Timeline Photos
facebook.com

Quiz

NEAR Apiarium