Velkommen til Modum Kulturskole
Description
Modum Kulturskole tar opp elever fortløpende gjennom hele året. Vi underviser både i kulturskolen , Vikersund, Enger og Stalsberg skole, og i Åmot kirke. Har du lyst til å begynne på kulturskolen? Ta kontakt via vår hjemmeside: modum@kulturskolen.no. Her kan du søke opptak via vårt søknadsskjema.
Priser høst 2014: Musikkundervisning kr 1350,-, danseundervisning kr 1750,-
Modum kulturskole underviser 325 elever i musikk og dans
Modum kulturskole er en skole for opplæring og utfoldelse innen kultur til barn og ungdom:
◦Det undervises i ballett, hip hop, jazz/funk, fløyte, gitar, klarinett, piano, sang, saxofon og slagverk
◦Skolen har rockeband og storband for de som har spilt litt
◦Skolen har opptaksutstyr som eleven kan bruke til å spille inn egen musikk på CD
◦Målgruppen er elever i grunnskolen og i den videregående skole. Ved ledig kapasitet tilbys plass for voksne (til kostpris)
◦Gjennom arbeid med kunstfag utvikler elevene sine kreative evner – og allmennkunnskaper
◦Kulturskolen samarbeider med grunnskolen og korpsene i kommunen
◦Modum kulturskole har dyktige lærere og instruktører, profesjonelle pedagoger og utøvende musikere
◦Kulturskolen holder egne konserter
◦Elevene får også tilbud om "spilleoppdrag" rundt om i Modum
◦Kulturskolen er et aktivum for lokalmiljøet og bidrar til et frodig musikk- og kulturmiljø i kommunen
◦Skapende arbeid og samspill med andre gir den enkelte elev mulighet til å utvikle sin personlighet og kreative evner
◦Kulturskolen er kommunekontakt for Den kulturelle skolesekken og Den kulturelle spaserstokken i Modum.
Tell your friends
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comMånedens lærer: Lajla Renate Buer Storli Dette skoleåret er vi så heldige å ha en sprudlende folkemusiker inne som vikar på sang. I tillegg til undervisningen her, jobber Lajla som fulltids utøvende folkemusiker. Vi tenker hennes veivalg kan inspirere flere. Lajla begynte å spille hardingfele på kulturskolen i Hardanger som niåring. Miljøet for folkemusikk er stort på hjemplassen, og undervisningen på fele, er det største faget på kulturskolen. Hennes oldefar var dessuten felemaker. Lajla spiller fortsatt på en av hans feler. Lajlas far spilte trekkspill, og hans musikk var allestedsværende gjennom barndommen. Sangen har alltid vært der, som en naturlig del av livet for Lajla. – Jeg trodde jeg bare kunne det, sier Lajla selv. Det var først på ungdomsskolen hun tok et sangkurs i kveding. – Og da skjønte jeg at jeg måtte jobbe der og! At hun skulle drive med musikk hele livet, var ingen selvfølge, og hun valgte derfor studiespesialisering på videregående. Før hun dyrket folkemusikken i ett år på Raulandsakademiet, etterfulgt av tre år på lærerskolen. Det var særlig da hun jobbet som guide på Hardanger Museum, at musikkens styrke og effekt trollbandt henne. I omvisningene med publikum brukte hun ofte musikken; sang et stev eller spilte, og så hva det gjorde med folk. Kallet etter å dyrke musikken førte henne til Ole Bull akademiet på Voss, hvor hun underviste og frilandsjobbingen vokste seg større i takt med det viktige kontaktnettet. I dag bor Lajla på Åmot, sammen med ektemannen John Ole Morken, som også er folkemusiker. I tillegg til vikariatet her, tar hun et kurs i folkesang; Master Class Hardanger med Berit Opheim. Lajla jobber ustanselig med ulike prosjekter, og søker midler fra Kulturrådet oa. Her har hun blant annet fått midler til et bestillingsverk, som skal fremføres i Oslo i løpet av våren. – Du må hele tiden være på som frilanser, og det kan selvfølgelig være slitsomt til tider. Da betyr undervisningen med sangelevene mye. De kommer med impulsivitet og ren sangglede, en herlig påminnelse avslutter Lajla.
GUDRUND OG PER MØRKS STIPEND FOR NÅVÆRENDE ELLER TIDLIGERE ELEVER I MODUM KULTURSKOLE Stipendet for 2017 ble i går tildelt Ole Henrik Bottolfs. Han begynte å spille trommer som åtteåring i Åmot barnegospel. Ett år senere startet han i Stalsberg Skoles Musikkorps hvor han fikk slagverk undervisning gjennom kulturskolen. Etter hvert ble han også fast inventar i et av kulturskole bandene. Gjennom musisering i Geithus Musikkorps, Stalsberg S. Musikkorps, Heggen gospel og Åmot Barnegospel, har musikken gått fra å være en hobby til en fulltids livsstil. Gratulerer til Ole Henrik Bottolfs!
Gratulerer Tom Are Skinstad med tildeling av Modum kommunes hedersmarkering i går! Her følger begrunnelsen: Tom Are Skinstad har oppnådd nasjonal og internasjonal anerkjennelse gjennom flere år. Under Norges Mesterskap i Janitsjar i Trondheim har Tom Are vunnet to år på rad første pris i elitedivisjon med Dragefjellets Musikkorps. Tom Ares internasjonale debut var under selve åpningsseremonien til OL 2000 i Sydney, Australia. Der representerte han Norge som én av 2000 musikanter i verdens største sammensatte Marching Band. Tom Are ble også håndplukket for innspilling og turné sammen med det verdenskjente, Grammy-vinnende Jordi Savall og barokkorkesteret - «Le Concert des Nations» Savall er den ledende eksperten på nisjefeltet barokk og renessanse musikk. Tom Are er én av tre nordmenn som har fått lov til å spille sammen med orkesteret og det er en stor prestasjon som veldig mange musikere skulle ønske å få oppleve. Han har turnert sammen med orkestret rundt om i Europa. Og deltatt på film – og plateinnspillinger med orkesteret. Tom Are vil dele sin kunnskap og talent med unge moinger heller enn å enn å skape blest rundt seg selv. Han legger til rette for at barna kan få de mulighetene har fått og på sikt oppnår de kanskje det samme han har oppnådd.
Kulturskolens elev Håvar satte stemningen med Gran Vals av F. Tarrega på Modum kunstforenings utstillingsåpning med Hans Normann Dahls bilder.
Oppdatert aktivitetskalender er nå lagt ut på vår hjemmeside. Her er det blant annet lagt inn datoer for forestillinger til sommeren. God vinterferie! https://www.modum.kommune.no/kulturskole.317669.no.html
I disse karnevalstider, deler vi gjerne et bilde fra Tone Marthas musikkstunder i barnehager i Modum. I regi av kulturskolen reiser Tone Martha til ulike barnehager, og deltar på samlingsstund med gitar, piano, trommer, sang og dans. Dette bildet er tatt på karnevalsdagen i Kilden barnehage. Vi setter stor pris på at vi nå kan tilby et musikkopplegg for barnehagene i kommunen.
Fra huskonserten med våre eldre elever. Her har alle som er med mulighet for å få tilbakemelding fra et lærerpanel.
Meld deg på UKM! Påmeldingsfristen er 29. januar, og selve arrangementet går av stabelen 10. februar i Modum kulturhus. https://ukm.no/krodsherad-modum-sigdal/2018/01/11/na-naermer-det-seg/
Hei, du lyst til å begynne på hiphop eller jazz-funk? Vi har ledig kapasitet på kursene våre - og det er mulighet for å komme på gratis prøvetime :) Timeplan jazz-funk, mandager i småsalen på kulturhuset: Gruppe A - G/J (8-9 år) kl. 17.15-18.10 Gruppe B- G/J (10-11 år) kl. 18.15-19.10 Gruppe C - G/J (12-14 år) kl. 19.15-20.10 Gruppe D - G/J (15 år og eldre) kl. 20.15-21.10 Timeplan hiphop, torsdager i auditoriet på Søndre Modum ungdomsskole: Hiphop gruppe 1: kl. 17.00-17.45 (G/J 6-8 år) Hiphop gruppe 2: kl. 17.50-18.35 (G/J 9-11 år) Hiphop gruppe 3: kl. 18.40-19.25 (G/J 12-13 år) Hiphop gruppe 4: kl. 19.30 - 20.25 (G/J, 14 år og eldre) Se vår hjemmeside for mer informasjon og evt. innmelding: https://www.modum.kommune.no/kulturskole.317669.no.html
Vi ønsker elever og foresatte en riktig god jul. Undervisningen starter opp igjen onsdag 3. Januar😀