Top Local Places

Hvalerhagen

, Skjærhalden, Norway
Landmark & Historical Place

Description

ad

Hvalerhagen er en sommerkafé, åpen hage og gårdbutikk midt i Hvalers skjærgårdsidyll.  Når man tar av på Stafsengveien, åpner landskapet seg. Svaberg, jorder og slåpebusker definerer landskapet, og litt bortgjemt ned mot vannet ligger et hvitt hvalerhus, en liten låve og flere drivhus av gamle vinduer. Mellom drueplanter, eiketrær, roser, rips og rogn, kan man nyte en kopp kaffe, iskrem, dagens bakst eller hva noe i utvalget av økologiske matvarer. Vi planter ut stadig flere stauder og nytteplanter, og øker gårdens landbruksareal. Det er mulig å gå på oppdagelsesferd mellom planter og blomster, snuse og se på dyreliv. Hvalerhagen er, og skal i enda større grad bli, en åpen opplevelseshage for store og små.

Hvalerhagen skal bygges opp stein på stein. Vi begynner i det små, men på sikt har vi mange planer og ideer. Kom gjerne ut og lytt på stillheten, kjenn på naturen, stress ned og kanskje har du en god idé å dele med oss? Vi har uteservering i hele hagen, og en liten gårdsbutikk med varer fra gården og økologiske, bærekraftige produkter. Velkommen!

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Så var det min tur å bli syk på ubeleilig tidspunkt. Med vondt i hals, ører og muskler og en kroppstemperatur som ikke ligger i nærheten av 37grader, tenker jeg at det ikke er lurt å steke vafler, servere suppe eller oppholde meg sammen med folk. Vi må dermed holde stengt i helgen. Jeg beklager dette, men anbefaler en tur i Høkelibutikken hvis du hadde planer om en tur i hagen. Vennlig hilsen Stine i Hvalerhagen

facebook.com

Kirsten

facebook.com

Det er vår og lange lyse dager i hagen. Poteter, georginer og ting som tåler litt nattefrost på overflaten går nå i jorda. Inne spirer alt som skal ut i drivhus og en haug med gresskar av litt usikker sort. Pinsa faller litt rart i år med 17. mai og det hele, så vi holder åpent 14. og 15. mai 12 til 17. Håper vi sees!

facebook.com

Det er vår og det ruges over alt, under høns, under and og i maskin. Andre fjærkre er lykkelige over frostfri bakke og isfri dam. Krokusen blomstrer i solveggen, småplanter spirer under plantelys og det er Påske. Skjærtorsdag er sesongen i gang, og vi har åpent fra 12 til 17 til og med 1. Påskedag (søndag). Vi har småplanter av paprika, tomat og chili, nye tøfler fra Tova og et større utvalg økologisk mat enn tidligere. Vaffelpressa er klar, formbrød skal bakes og menyen utvides litt. Velkommen til Påske i Hvalerhagen!

facebook.com

Quiz

NEAR Hvalerhagen