Top Local Places

Krossobanen - Rjukan

Kraftledningsveien, Rjukan, Norway
Tourist Information Center

Description

ad

http://krossobanen.no/rutetider Krossobanen på Rjukan er en unik taubane som frakter personer og gods fra Krosso (403 m o h) til Gvepseborg (886 m o h) på ca 4 1/2 minutt. Banen ble bygd av Norsk Hydro i 1928 og gitt som en gave til befolkningen på Rjukan, slik at de kunne komme seg opp til solen i vinterhalvåret, når Rjukan ligger i total skygge. Under turen med Krossobanen fra øvre stasjon Gvepseborg, har man en formidabel utsikt over hele Vestfjorddalen / Rjukan, Gaustatoppen og innover Gausdalen. I mai 2009 vant Krossobanen en internettavstemning, som ble arrangert av Fortidsminneforeningens fylkeslag i Telemark, Buskerud og Vestfold og NRK Østafjells og ble utropt som det jeveste kulturminne i regionen. Ved påsketider 2013 skal den nye kafeen og opplevelsessenteret - med spektakulær utsikt over hele Vestfjorddalen og Gaustatoppen - etter planen stå ferdig.

Vi minner om at ALLE fotografier publisert på Krossobanens Facebook- og nettsider er beskyttet av opphavsrett.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Funnet på stien til Fjellstua,på vestsiden av Våerroisetra.Innlevert på Krossobanen.Kan fåes igjen her.

facebook.com

Vi har, som mange har oppdaget, problemer med web-kameraet på Gvepseborg. Det er nok gammelt og slitent. Vi jobber med å skaffe et nytt kamera. Vi beklager!

facebook.com

Ta deg en tur da vel!

facebook.com

Mandag 5.6.17 (2. Pinsedag) kjører vi til kl 18.00

facebook.com

Revisjonen er endelig ferdig, nytt tau (wire) er montert og prøvekjørt så nå er vi klare til å kjøre igjen. Fredag 19.05.17 16.00 -18.00 Lørdag og søndag 10.00- 18.00 Gvepseborg cafe er stengt denne helgen.

facebook.com

facebook.com

http://www.visittelemark.no/opplev-telemark/krossobanen-p525513

facebook.com

http://www.marispelet.com/

facebook.com

Krossobanen holder steng grunnet vedlikehold i to uker. Benytt anledningen til å gå Ryes Vei og retretten til sabotørene. http://visitrjukan.com/aktiviteter/vandring-paa-rjukan/(id)/ryes-vei-retretten?lang=no&id=422351#main

facebook.com

http://www.visitrjukan.com/aktiviteter/sykkelturer-paa-rjukan/(id)/sykkelpakke-1-med-sykkel-til-kalhovd-2-dager?lang=no&id=36612#main

facebook.com

https://www.facebook.com/Senkveld/videos/10154988605320862/

facebook.com

Camp Senkveld hadde en av de siste konkurransene sine på Krossobanen.

facebook.com

Quiz