Top Local Places

Åndal smådyrklinikk

Freikollveien 61, Kristiansund Nord, Norway
Veterinarian

Description

ad

Dyreklinikk åpningstidene gjelder klinikkens avdeling på Rensvik.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

ALT SKAL VÆRE OPPE OG GÅ SOM NORMALT NÅ :) Vi har hatt noe problemer med telefonlinjen idag. Vi kan nås på 48120723 Akutt utenom åpningstid: 40188775

facebook.com

ÅPNINGSTIDER JULEN 2017 God jul! 🎄☃🎅

facebook.com

GIS BORT Hunde-encyklopedi gis bort. Stor bok med masse informasjon om hund og hunderaser. Kommenter om du ønsker boken.

facebook.com

EN HEVELSE UNDER ØYET KAN SKYLDES EN BRUKKET TANN! Denne hunden var uheldig og hadde brukket en jeksel i overkjeven. Bruddet i tannen gikk inn i tannens pulpa (nerver og blodkar i tannen), og roten ble betent. Dette resulterte i en hevelse like under øyet. Behandlingen her var å fjerne problemet ,som her var de betente røttene til denne tannen. Tannen har tre røtter, og tannen må derfor deles i tre for at den skal kunne trekkes. Det er smertefullt for hunden å ha slike brukne tenner, men det kan være vanskelig for eiere å oppdage at hunden har vondt. Mange tenker at de vil vegre seg for å spise, men det skjer som regel ikke. De spiser for å overleve, og de lærer seg å håndtere smertene. De kan noen ganger bli mer irritable, og de kan noen ganger endre adferd. I dette tilfellet ble problemet synlig pga hevelsen under øyet, men det blir ikke alltid slike hevelser, og mange hunder går dessverre rundt med brukne tenner som ikke blir oppdaget. Tannen og de tilhørende røttene ble fjernet som vist på bildene, problemene og kulen under øyet forsvant, og hunden har det nå fint.

facebook.com

I dag har jeg vært på kurs i grunnleggende reptilmedisin i Oslo. Her har vi lært om hold av reptiler, deres behov, sykdommer, samt generell håndtering og klinisk undersøkelse 🙂🐢🐍

facebook.com

HUSK Å VAKSINERE KATTEN ! 🐱 Mange katter er ikke vaksinert, eller er bare delvis beskyttet mot smittsomme sykdommer. Det er mange gode grunner til å vaksinere kjæledyrene sine. Her er noen av dem: – Man beskytter dyrene sine mot farlige smittsomme sykdommer – Man får utført en generell helseundersøkelse hos dyrlegen – Man reduserer smittefaren for andre dyr Les mer om vaksinering og smittsomme sykdommer hos katt her.

facebook.com

Funnet i dag på parkeringsplassen vår. Ligger på klinikken om noen savner😊

facebook.com

TANNMÅNED! 😃 Torsdag, fredag og lørdag var vi på kurs i Oslo. Temaet var tannhelse hos hund, katt og gnagere. Her fikk vi oppdatert oss på tannsykdommer og teknikker innenfor tannpleie. Da tannhelse er så viktig for at dyret ditt skal ha et godt liv ønsker vi derfor å gi GRATIS TANNSJEKK ut hele måneden (forutsetter at munnhulen kan undersøkes uten bedøvelse). For å sette opp time til gratis sjekk, ring 48 32 27 60. Vi trekker også ut en heldig vinner som får en premie til dyret sitt blant alle som liker.

facebook.com

Fredag 3. november er det redusert åpningstid (åpen fra kl 9.00-12.00), da vi skal på kurs! Det er også noe redusert bemanning på torsdag 2. nov, men klinikken er åpen hele dagen. Vi henviser til andre klinikker i området denne dagen. For akutthjelp kan veterinær nåes på 932 28 417.

facebook.com

OBS! Råtten nedfallsfrukt kan forgifte hunden din!

facebook.com

Simba og Rufus sitt besøk på klinikken Litt lek før operasjonen :) Hva skjer etter du har levert katten din til kastrering? I dag har vi laget en liten bildeserie som forklarer rutinene rundt operasjonen (selve operasjonen blir det ikke lagt ut bilder av). Først starter vi med en klinisk undersøkelse. Her sjekker vi at katten er frisk nok til å legges i narkose og opereres. Etter undersøkelsen blir kattene gitt beroligende medisiner, deretter blir det lagt inn et venekateter, kattene får medisiner, blir barbert og klargjort til kirurgi. Hos Rufus som er hannkatt, blir begge testiklene fjernet gjennom et snitt i pungen, operasjonen tar ca 5 minutter. For Simba som er hunnkatt er operasjonen noe større. Eggstokker, livmor og livmorhals blir fjernet gjennom et snitt i buken, og operasjonen tar ca 30 minutter. Etter kattene er operert blir de lagt i bur til oppvåkning. Simba og Rufus var begge våkne etter ca 1 time, da fikk de tilbudet om å gå på do, Rufus benyttet seg av dette (for Rufus sin stolthet lot vi være å fotografere dette :) ). Etter 2 timer fikk de begge mat. Simba og Rufus ble hentet etter litt over 6 timer på klinikken, de ble begge veldig glade for å se matmor.

facebook.com

Simba og Rufus sitt besøk på klinikken Hva skjer etter du har levert katten din til kastrering? I dag har vi laget en liten bildeserie som forklarer rutinene rundt operasjonen (selve operasjonen blir det ikke lagt ut bilder av). Først starter vi med en klinisk undersøkelse. Her sjekker vi at katten er frisk nok til å legges i narkose og opereres. Etter undersøkelsen blir kattene gitt beroligende medisiner, deretter blir det lagt inn et venekateter, kattene får medisiner, blir barbert og klargjort til kirurgi. Hos Rufus som er hannkatt, blir begge testiklene fjernet gjennom et snitt i pungen, operasjonen tar ca 5 minutter. For Simba som er hunnkatt er operasjonen noe større. Eggstokker, livmor og livmorhals blir fjernet gjennom et snitt i buken, og operasjonen tar ca 30 minutter. Etter kattene er operert blir de lagt i bur til oppvåkning. Simba og Rufus var begge våkne etter ca 1 time, da fikk de tilbudet om å gå på do, Rufus benyttet seg av dette (for Rufus sin stolthet lot vi være å fotografere dette :) ). Etter 2 timer fikk de begge mat. Simba og Rufus ble hentet etter litt over 6 timer på klinikken, de ble begge veldig glade for å se matmor.

facebook.com

Quiz

NEAR Åndal smådyrklinikk