Top Local Places

Midt-Østerdal videregående skole

Skoleveien 42, Koppang, Norway
Junior High School

Description

ad

Vi er en liten skole med store muligheter!

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

I dag har Vg2 BAA vært i Tekna og forberedt vinteraktivitetsdag som de skal arrangere neste tirsdag for 16 skolestartere fra Koppang barnehage. Det var en god del snø som måtte pakkes for å få til gode akebaner. Og etter endt arbeid måtte det inntas mat. Pølser grillet på bål. Dette blir og maten neste tirsdag, så det er håp om at skolestarterne liker pølser. Opplegget er en del av undervisningen på Vg2 BAA, der våre elever lærer seg å planlegge ulike fysiske aktiviteter for barn.

facebook.com

I dag er vi på Fagertun i Rendalen og forteller om studietilbudet hos oss for neste skoleår. TIP, EL, HO, ST og påbygg. Pluss RM, NA og TIP på Nordstumoen. Følg med, og se hva som skjer i storefri på Fagertun ungdomsskole!

facebook.com

Har du behov for snøscooterlappen? Vi arrangerer kurs 3.-4. mars og 10.-11. mars. Ring Sidsel hos oss og meld deg på. Nummeret hennes er 456 03 688. Tilbudet er åpent for alle.

facebook.com

Kjemiklassene våre samarbeider gjennom hele skoleåret med Trysil videregående skole. Det gjør at vi oppnår et større fagmiljø for elevene og lærerne våre. I dag er våre elever som tar kjemi og faglærer Jostein Stige i Trysil for å gjennomføre spennende laboratorieøvelser. Nærmere bestemt arbeider de med oksidasjon av propan. Det høres kanskje farlig ut, men sammen med elever og lærere fra Trysil går det helt fint. En gruppe arbeidet med undersøkelser av likevekter med kobberioner. Viktig i sammenheng med grunnleggende forståelse for kjemi.

facebook.com

Gode nyheter i Østlendingen. Mange gode grunner til å søke seg til skolen vår, og i kveld kommer rektor til foreldremøte i Stor-Elvdal ungdomsskole.

facebook.com

Utstillingen "Vendepunkthistorier" på skolebiblioteket på MØ-vgs er utvidet til onsdag 7. februar. Så løp, se og les de gripende historiene fra innvandrene. Hver dag fra 09.00 - 15:00. Velkommen!

facebook.com

Vi utvikler oss! I avdelingsmøte for lærerne i dag holdt Christopher og Jochen en leksjon i omvendt undervisning. Alle lærere i Midt-Østerdal vgs skal mestre dette. Om du er elev her, og mener det er en god måte å lære på, er alt lagt til rette for "flipped classroom". Hva omvendt undervisning er? Det kan du lære mer om gjennom denne lenken: http://www.statped.no/fagomrader-og-laringsressurser/finn-laringsressurs/teknologitema/omvendt-undervisning/

facebook.com

Håkki i Midt-Østerdal! Vi har hatt besøk av Håkki. Han delte med oss hvor kult det faktisk er å bo på bygda, og hvor mye bra vi kan vi som vokser opp her. Vi vet hvordan vi skal få det til å ryke i gummi og fyre bål. Noen kan danse swing, ri hester og gå på jakt etter elg og annen hjort. Og mye mer. Så lekte vi med fordommer. For det kan og være gøy, bare det er gjort med omtanke og glede. At vi ler med og ikke av, som de sier det. Takk til Håkki for at du kom og hadde det gøy med oss. Det er gøy å bo på landet!

facebook.com

Kom og se utstillingen "Vendepunkthistorien" på skolebiblioteket på MØ-vgs Kan du peke på en gang da livet ditt endret seg? En gang da livet tok en annen retning? Hva har disse endringene betydd for deg, hvordan har de formet deg? Besto du endelig førerprøven? Fikk du tilbud om ny jobb? Bestemte du deg for å ta helse og oppvekstfag likevel? Hva er dín historie? Nå kan du se på betydningsfulle historier fra flyktninger og innvandrere på skolebiblioteket til Midt-Østerdal videregående skole. Kjersti Blehr Lånkan, journalist i Norsk Telegrambyrå, og elever ved medielinja ved Hamar Katedralskole, har intervjuet, tatt bilder av og filmet flyktninger og innvandrere. Slik samlet de mange av historiene. Målet med utstillingen er å bidra til økt forståelse, dialog og integrering. Noen av tekstene og videoene er også laget av flyktningene/innvandrerne selv. - Vi vet alt, du lyver, sa de, og slo meg. Men jeg sa sannheten. - I Brasil var jeg noen. Her føler jeg meg som ingenting - ennå. - På veien traff jeg noen naboer som kom gående fort mot meg og sa: "De døde! De døde!" - Jeg vant en dansekonkurranse i 7. klasse. Etter det har jeg bare dansa og dansa. Midt-Østerdal videregående skole har en spesiell tilknytning til utstillingen. En av de som ble intervjua er Awet Kidanemariam Gebremeskel, elev på Vg1 helse og oppvekst. Og så har to av elevene som har jobbet med utstillingen - Brynjar Endré Neuberg og Leander Svendsen - vært elever på vg1 medier og kommunikasjon hos oss under skoleåret 2015-2016. Utstillingen står oppe til og med fredag 26. januar 2018. Skolebiblioteket er åpent for alle mellom kl. 09.00 og 15.00, og du er hjertelig velkommen!

facebook.com

Kjenner du noen som du mener burde jobbe hos oss? Vi har ledige stillinger: https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=111316525

facebook.com

Slik ser skiløypene ut på Koppang nå. Et Eldorado for alle elever med interesse for idrett.

facebook.com

Vi gjenoppretter opptak til alle tilbud for neste skoleår! Fylkesrådet har lagt fram sin innstilling for tilbudsstrukturen i de videregående skolene i Hedmark for neste skoleår. Konklusjonen er at Vg1 teknikk og industriell produksjon, Vg1 elektrofag og Vg3 påbygging til generell studiekompetanse lyses ut på nytt slik som tidligere. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om vårt tilbud for skoleåret 2018/2019. Vi er en skole som evner å løfte elever i et trygt og solid læringsmiljø. Og om du vil, vet vi du vil gjennomføre og bestå skolen hos oss.

facebook.com

Quiz