Top Local Places

Romsåsen gruveopplevelser

Kykkelsrudveien, Askim, Norway
Arts & Entertainment

Description

ad

Spennende opplevelser i historiske omgivelser, klatring, rappell,zip-line,treklatring,overnatting, leirplass,flaggermus og gruvevandring. Romsåsen gruver
Romsåsen gruver er den største av i 30 nikkelgruver i Norge, og den eneste åpne nikkelgruven i Norge. Rom nikkelverk startet i 1866 og gruvene ble drevet frem til 1876. På det meste arbeidet til sammen 100 mann i gruvene og det ble dannet et lite samfunn rundt gruvedriften. Her var det boliger, bakeri, kontorer, brakker, smie og smelteverk. Men gruvedriften fikk relativt kort levetid på grunn av det lave nikkelinnholdet i malmen.

Gruven er åpen for publikum om sommeren Det er guiding i gruvene kl.12:00 hver søndag i sesongen, med oppmøte ved gruveinngangen. Forespørsler om sesongstart etc. og avtale om guiding av grupper rettes til sevicetorget; Askim kommune, tlf.:             69 81 91 00      .

Romsåsen gruver ligger ved E18, mellom Askim og Spydeberg. Ta av mot Kykkelsrud og følg veien ca. 500 meter til skiltet til Romsåsen og parkeringsplasser. Turveien er fremkommelig for funksjonshemmede.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Ønsker alle våre gjester en riktig god jul og godt nytt år. Velkommen tilbake i Mai 2018, vi har flere spennende nyheter for neste sesong. 🎄🎅

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Årest første omvisning og åpning av sesongen for de faste omvisningene på søndag kl 12.00. Oppmøte for å kjøpe billetter kl 11.45 ved gruva. NB! Vi tar ikke kort.

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Innvielse på Søndag...velkommen, vi har flere nyheter å vise frem, flotte artister, spennende aktiviteter og en helt spesiell gruve! Kanskje vi sees..?

facebook.com

Quiz

NEAR Romsåsen gruveopplevelser