Top Local Places

ITIP School voor Leven en Werk

Marspoortstraat 16, Zutphen, Netherlands
College & University

Description

ad

ITIP School voor Leven en Werk Leren leven en werken vanuit bezieling

Onze school voor Leven en Werk is een plek om geïnspireerd en gevoed te worden. Je krijgt een diepgaand inzicht in wie je bent als mens en als organisatie. Je ontwikkelt je tot iemand die bezield en ontspannen leeft en werkt. Zo maak je het verschil in je omgeving.

We helpen je zo volledig mogelijk bewust te worden van wie je bent, van je diepste drijfveren tot je grootste angsten en weerstanden. Zo inspireren we je om vanuit vertrouwen in jezelf de werkelijkheid van je bestaan als uitgangspunt te nemen.

Op itip.nl kun je onze activiteiten vinden.

Leven

Itip biedt opleidingen in verschillende vormen aan. De kern in alle opleidingen is dat de deelnemers mensen zijn die tot in de kern van hun bestaan de stem van hun bezieling wensen te volgen en wensen uit te drukken.

Door het hele land heen geven wij regelmatig lezingen over algemeen menselijke thema’s die ons lief zijn en waar wij ons in verdiepen. Vaak zijn lezingen een goede eerste kennismaking met ons. De thema’s komen ook aan bod in workshops en groepstrajecten. Ook organiseren wij retraites en bezinningstochten.

Werk

Ons aanbod uit te splitsen in twee richtingen;

Organisatieontwikkeling

Vaak zien wij in organisaties dat er direct naar oplossingen gezocht wordt in structuur, procedures of werkwijze. Dan blijkt er wel van alles te veranderen, maar niet datgene waar het om ging: het gedrag van mensen en de cultuur van de organisatie. Wij zetten erop in datgene boven tafel te krijgen wat eigenlijk al lang geweten wordt, maar steeds weer uit het bewustzijn wordt verdrongen. Het gaat erom dat iedereen zich vrij voelt om zich zo eerlijk mogelijk uit te spreken, zodat ieders aandeel en verantwoordelijkheid in de situatie zichtbaar wordt. Zo komen wezenlijke veranderingen tot stand.


Loopbaanontwikkeling

Het ITIP biedt begeleiding aan mensen die op een kruispunt staan in hun loopbaan, en die hun werk in overeenstemming willen brengen met wie ze zijn en wat hen bezielt. We beschikken over een landelijk netwerk van loopbaan- en reïntegratiebegeleiders. Naast individuele begeleiding bij jou in de buurt, bestaat er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan groepstrajecten van vijf dagen met een elk een specifiek thema.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Heb je behoefte aan helemaal - niets-? En vanuit de stilte het leven in jezelf (terug) te vinden om weer een stromend en liefdevol mens te zijn. Of ken je iemand die je dit vreselijk gunt? Kom naar de Intensieve Retraite in juni.

facebook.com

Wil je proeven aan het ITIP? Of wil je het ITIP laten ervaren door jouw familie of vrienden, omdat het soms lastig uitleggen is wat het met jou doet? Kom naar het ITIP festival in Amersfoort op 26 mei.

facebook.com

Er zijn nog enkele plekken vrij voor een mooie dag in Antwerpen (aanstaande zaterdag), om de taal van je lichaam goed te verstaan door energetisch werk. Kom ook en meld je aan.

facebook.com

Eindelijk weer eens een lezing in Brabant. Is "hoppen van baan naar baan, van relatie naar relatie, snelle en korte cursussen" herkenbaar voor jou? Verlang je meer naar bescheidenheid, het geduld, de wijsheid, het uithoudingsvermogen en moed om je langere tijd te verbinden? Het is de moeite waard, vertelt Herma Meulenkamp je op 25 april in Breda.

facebook.com

We dachten: laten we het doen en niet te lang nadenken, gewoon gaan. De boel pakken en de oversteek maken. De oversteek naar zee. Zo voelt dat, als je in het oosten van Nederland woont en naar de zee rijdt. Een oversteek dwars door het land naar de andere kant. Met de kilometer komt er dan bij mij meer lucht en ruimte, om die eeuwig loerende allergie heen die alles versmalt. [ 411 more words ] https://eenzuchtvanverlichting.wordpress.com/2018/03/29/de-juiste-dag-om-te-beminnen/

facebook.com

Je lijf liegt nooit. Wat vertelt je lichaam je over hoe jij in het leven staat? Kom op 21 april in Antwerpen ontdekken wat jouw lichaam je vertelt. Deze dag is de eerste van drie themadagen (21 april, 12 mei, 2 juni). Schrijf je in! Oost West Centrum vzw

facebook.com

Wil je leren hoe jij zelf het belangrijkste instrument kan zijn voor hulp? Vergaar een diepgaand inzicht in jouw natuurlijke werking als coach en jouw instrumentschap. Kom naar onze informatie avond "Instrument voor Hulp" op 4 april in Utrecht.

facebook.com

Leef jij je leven zoals je het wilt leven? Tijdens de lezing Kiezen of Delen op 3 april in Rotterdam spreekt Claartje Kocken over hoe het erop aankomt als je voor keuzes staat in je leven. Hoe blijf je op keuzemomenten in je leven in contact met jezelf en maak je keuzes die echt bij jou horen?

facebook.com

'Commitment' is de titel van de lezing die Herma Meulenkamp gaat geven op dinsdag 13 maart in Huizen. Vanuit de I Tjing, andere bronboeken en uit eigen ervaring spreekt Herma over hoe lastig en waardevol het is om langdurig verbonden te zijn en waarom het alle moeite waard is. Welkom! Voor meer informatie en inschrijven: https://itip.nl/activiteiten/commitment/

facebook.com

Nieuw leven in je werk; bij ieder mens kan de behoefte aan verandering en vernieuwing in het werk zich op een andere manier manifesteren. Over dit thema geeft Ellen van Damme op 15 februari een lezing in Driebergen. Je bent op deze avond van harte welkom. Inschrijven via de website: https://itip.nl/activiteiten/nieuw-leven-in-je-werk/

facebook.com

Het leuke van opruimen vind ik dat ik dan weer dingen vind. Op mijn buro heb ik een stapel papieren liggen die door het jaar heen alsmaar hoger wordt. Praktische informatie, mapjes met mijn lezingen, groepen, indelingen, maar ook allerlei teksten en briefjes met inspirerende quotes, gedichten of inhoudelijke artikelen, waar ik vast nog eens iets mee ga doen. Zo’n soort stapel. [ 979 more words ] https://eenzuchtvanverlichting.wordpress.com/2017/12/14/vrede-op-jouw-aarde/

facebook.com

Op vrijdag 1 december is er een themadag met als thema: De dynamiek van je familiesysteem: Iedereen maakt deel uit van een familiesysteem, waardoor zijn lot verbonden is met dat van anderen. Pijn en angst worden onbewust generaties lang doorgegeven en kunnen leiden tot patronen die je belemmeren vrij en voluit te leven. Heb je interesse? Schrijf je dan nu in, viia: https://itip.nl/activiteiten/de-dynamiek-van-je-familiesysteem/

facebook.com

Quiz