Top Local Places

Dierfysiopraktijk de Akkerhoeve

Achtmaalseweg 136, Zundert, Netherlands
Pet Service

Description

ad

Dierfysiotherapie i.o.
Gediplomeerde paarden sportmassage.
Acupressuur voor paarden
Vertebrae therapy voor paard & hond  Dierfysiotherapie (i.o.):
Dieren zijn sterk afhankelijk van hun bewegingsvrijheid. Een belemmering in het bewegingsapparaat kan hen niet alleen pijn doen, maar kan ook hun gedrag negatief beïnvloeden. dierfysiotherapie komt overeen met fysiotherapie bij mensen. Een juiste behandeling leidt tot meer bewegingsvrijheid en minder pijn voor het dier. (nvfd)
Enkele behandelindicaties voor dierfysiotherapie:
* verminderde bewegingsvrijheid of niet willen bewegen met/of zonder oorzaak
* verminderde sportprestatie
* revalidatie na een operatie, ziekte
* artrose en ouderdomsklachten
* letsel aan spieren, pezen, banden en gewrichten
* klachten als gevolg van gewrichtsafwijkingen

Sportmassage kan toegepast worden voor: ontspanning; fysiek en mentaal, het bevorderen van herstelprocessen; na arbeid of blessure, het verminderen van pijn en het vergroten van de mobiliteit van spieren. Sportmassage heeft automatisch effect op het bevorderen van het bloedcirculatie en lymfecirculatie en het normaliseren van de tonus.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Gisteren een interessante en leerzame seminar gevolgd over 'hersenziektes bij de honden' gegeven door dr. Paul Mandigers. Wisten jullie namelijk dat het voor kan komen dat een hond nauwelijks tot geen hersenen heeft maar dat de ruimte op gevuld met een vocht/ water. Dat de hond dan nog wel "gewoon" kan lopen, eten, drinken etc, maar dat die verder wel heel dom overkomt ( overal tegen lopen, geen commando's kunnen uitvoeren) Hopelijk kan ik nu door deze seminar sneller ziektes herkennen en eigenaren beter advies geven en begeleiden of sneller doorwijzen naar een neuroloog. Over 2 weken zal ik een nascholing volgen over dissectie cervicale wervelkolom van het paard. Hopelijk word het net zo interessant. PS; wanneer een hond ontwormingsmiddel binnen krijgt die voor paarden bedoelt is kan dit toxisch zijn. Het gevolg word dan ook als hersenziekte gezien. De symptomen kunnen zijn: * Braken * Speeksel * Verwardheid * Tremors * Coma * Ataxtie (dronken lopen) * Mydriasis (verwijde pupil) * Bradycardie (hartritmestoornis)

facebook.com

Gisteren heeft Gilmour deelgenomen aan de DIN-fonds wandeling op het strand. Hier heeft hij natuurlijk veel gerend en gespeeld met soortgenoten. Om te voorkomen dat hij last krijgt van spierpijn krijgt hij een massage. Hierdoor zullen de afvalstoffen beter en sneller zijn lichaam verlaten. Gilmour vind dit helemaal geen slecht idee 😴☺️

facebook.com

facebook.com

Voordeel van een plas water in je bak hebben is dat je hem goed kan gebruiken voor aquatraining. Aquatraining is o.a. goed om spierkracht te trainen Gebruiken jullie soms aquatraining als variatie op de "standaardtraining"?

facebook.com

Happy new year, dat 2018 een mooi, sportief, blessurevrij, gezond jaar wordt !

facebook.com

Gisteren kreeg Ivoco zijn welverdiende massagebehandeling, die hij had gewonnen tijdens de Blom's ponydagen. Wie wil er nou niet zo kerstcadeau?!

facebook.com

Bij deze wil ik iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen!

facebook.com

Vandaag is het 21 december en is het official begin van de winter. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is winter gekoppeld aan de blaas- en nier meridiaan. Meridianen zijn energiesystemen, onzichtbare banen in het lichaam. De meridianen zijn verbonden aan de organen, en werken eigenlijk samen. Wanneer er in meridiaan een blokkade aanwezig is kunnen er fysieke en mentale klachten ontstaan. Elk meridiaan heeft zo zijn eigen functies in het lichaam. Om een meridiaan weer normaal te laten functioneren is het belangrijk om de Yin en de Yang en de Qi weer in balans te krijgen in het lichaam. Zo horen er altijd twee meridianen samen, dit zijn dan ook altijd een Yin en Yang meridiaan. Er zijn 12 hoofdmeridiaan aanwezig: long- en dikke darm meridiaan maag- en milt meridiaan hart- en dunne darm meridiaan blaas- en nier meridiaan pericard- en drievoudige warmer meridiaan galblaas- en lever meridiaan Omdat het winter is de symptomen die behoren bij een minder goed functioneerde blaas- en nier meridiaan: - rugklachten (voornamelijk de onderrug/ lendenen). Dit kan zowel spieren als wervels zijn - blaasproblemen - reumatische aandoeningen, artrose, artritis, zwakke botten - gevoelig voor kou, loopneus - hormonale problemen - gezwollen hakken, kogels - angstig zijn ( deze angst kan weer rugklachten, gehoorverlies, blaasproblemen, astma, allergieën geven). Het hoeft natuurlijk niet te beteken dat jouw paard of hond, nu dat het winter is een minder goed functioneerde blaas- en nier meridiaan heeft of gaat krijgen. Maar herken jij toevallig enkele symptomen bij je dier of misschien wel bij jezelf ;) (want bij mensen zijn de symptomen namelijk niet veel anders)? Dan zou het goed kunnen dat er blokkade aanwezig is.

facebook.com

Voor de verandering een dagje honden masseren i.p.v. paarden 🐶👐 #dierfysiotherapie #opleiding #massage #hond #dog #dogsofinstagram #animalphysiotherapy #intraining

facebook.com

Heb jij door het weer minder goed kunnen trainen? Of staat jouw paard meer binnen door het slechte weer en wil jij hem helpen om toch soepel te blijven? Dat kan d.m.v. stretch oefeningen. Door stretchen kan je: - de bewegingsvrijheid, souplesse vergroten - stijfheid verminderen - coördinatie verbeteren - rompstabiliteit verbeteren - de huidige souplesse in stand houden - de kans op blessures verkleinen Op de toegevoegde afbeelding zie je verschillende manieren om de hals te laten stretchen, ook wel de bekende carport strechts. Terwijl de hals aan het strekken is zal er ook andere gebieden in het lichaam aangesproken worden. Zo zullen a.o. de schoft en rug spieren ook gestrekt worden. Doordat de buikspieren zullen gaan aanspannen zal de rug omhoog gebracht worden. Ook zal er in de oefeningen de bekken aangesproken worden om te gaan kantelen. Wanneer jouw paard niet gewend is om te stretchen bouw dan de oefeningen rustig op. Het kan zijn dat jouw paard bij het begin niet zover kom of de oefening niet lang volhoud. Door de oefeningen 2 á 3 keer in de week uit te voeren zul je merken dat het steeds makkelijker word voor je paard. Probeer uiteindelijk de oefeningen 5 -10sec vast te houden (zowel links als rechts voor de zijdelingse buigingen). Blijft jouw paard een oefening moeilijk vinden? Dan is het mogelijk dat er een blokkade aanwezig is in zijn of haar lichaam, deze blokkade zou je kunnen verhelpen door een fysiotherapeut of osteopaat erbij te halen. Deze oefeningen zullen namelijk een blokkade in de halswervels niet verhelpen. PS: Let bij de oefeningen op dat je paard correct op zijn hoeven blijft staan, en niet vals probeert te spelen door een hoef op te tillen van de grond of door een been te buigen 😉. Bij de oefening “the flank/hip region” is het belangrijk dat je probeert het hoofd van je paard zo recht mogelijk te houden. Zijn of haar hoofd mag dus niet scheef/ schuin gaan. Bij de oefening “toward the hind fetlock” mag dit wel. Veel succes 🍀💪

facebook.com

Trainen met balkjes of cavaletti's je hoort wel vaker dat het goed is voor je paard. Misschien heb je het wel als oefening mee gekregen van de diefysiotherapeut/osteopaat/ sportmasseur etc. Maar waarom is het nou zo goed voor je paard, wat bereik je er eigenlijk mee? Trainen met balkjes is niet alleen een leuke afwisseling voor je (dressuur of spring) paard maar je kan er ook verschillende aspecten mee trainen. Door balkjes te gebruiken in een training wordt het paard uitgenodigd om zijn hals meer te laten zakken. Bij het laten zakken van zijn hals zal dit niet alleen een positieve bijdrage leveren aan de hals(wervels, spieren) maar ook zal je paard hierdoor makkelijker zijn schoft kunnen liften. Dit heeft o.a weer invloed op het aanspannen van zijn buikspieren en het omhoog brengen van zijn rug. Wat uiteindelijk weer invloed heeft op het achter over kantelen van het bekken en het beter ondertreden van het achterbeen. Sommige paarden hebben een grotere prikkel nodig dan balkjes om hun hals te laten zakken, hiervoor zou je mooi de cavaletti kunnen gebruiken. Heeft jouw paard moeite met het laten zakken van zijn hals wanneer die over de balkjes/ cavaletti loopt? Dan zou het goed mogelijk kunnen zijn dat er een blokkade aanwezig is in zijn lichaam. Neem bij twijfel contact op met een therapeut. Wil je een constante ritme trainen of het ritme verbeteren, dan zou je een rij balkjes achter elkaar kunnen leggen (bijvoorbeeld 6 balkjes) met dezelfde afstand. Dit zorgt ervoor dat je paard uitgedaagd wordt om een lengte de zelfde tempo vast te houden en evengrote passen te maken. Is jouw paard niet gewend om balkjes te lopen, begin dan met minder balken achter elkaar. Door meerdere balken achter elkaar te zetten train je tegelijk ook het uithoudingsvermogen van je paard. Sommige paarden zijn zich niet altijd even bewust van hun eigen lichaam. Door met balkjes te trainen worden ze hier meer op geattendeerd. Begin hier ook weer eerst met paar balkjes achter elkaar. Gaat dit goed, dan zou je de balkjes af kunnen wisselen met hoogte verschillen of een cavaletti erbij kunnen doen. Ook zou je de afstand tussen de balken kunnen gaan variëren, zodat je paard soms kleinere passen of juist grotere passen moet maken. Door met hoogtes en afstand te spelen komt er ook meer concentratie bij je paard. Als extra uitdaging zou je je paard om een halt kunnen vragen tussen twee balken ( liefst dat er dan nog een of twee achterbenen voor een balk bevind), paar seconden stil laten staan en dan weer weg stappen. Je paard moet zich dan herringen dat die nog over een balk moet stappen met zijn achterbenen. Dit geeft een prikkel om bewust te worden over zijn achterbenen. Naast dat je over balkjes kan lopen is er ook de mogelijkheid om tussen de balken door te lopen, wat op slangenvoltes gaat lijken. Hiermee train je de souplesse van je paard. Buigt die rechtsom net zo makkelijk als linksom of is er toch verschil aanwezig? korte samenvatting waarom je balkjes/ cavaletti zou kunnen gebruiken bij je training: - als uitnodiging om zijn hals te laten zakken -> effect op de schoft lift, buikspieren aanspannen, rug omhoog brengen - om de achterhand te versterken van je paard, oftewel het is spierversterkend - coördinatie en balans verbetering - souplesse - constante ritme trainen of verbeteren - uithoudingsvermogen - leuke afwisseling voor zowel mentaal als fysiek - trage/ slome paarden worden activeren, frisse paarden worden rustiger door concentratie Heeft jouw paard moeite met een bepaalde oefening? Dan kan het zijn dat die niet snapt wat de bedoeling is of hij heeft lichamelijke blokkades/ klachten waardoor die de oefeningen niet kan uitvoeren. Raadpleeg dan een specialist, om ervoor te zorgen dat de klachten niet erger worden maar verholpen kunnen worden. Is jouw paard niet gewend om met balkjes te trainen of is die wat angstig voor balkjes? Begeleid hem dan eerst aan de hand zodat die kan wennen. Zijn deze trainingen nieuw voor je paard, houd er dan rekening mee dat die de volgende dag (beetje) spierpijn kan hebben omdat die misschien andere spieren heeft gebruikt dan normaal. in de afbeeldingen zie verschillende oefeningen die je zou kunnen toepassen tijdens een training.

facebook.com

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Praktijk de Akkerhoeve wishes you a merry Christmas and happy new year! #christmas #newyear #horse #dog #equinetherapy

Praktijk de Akkerhoeve wishes you a merry Christmas and happy new year!
#christmas #newyear #horse #dog #equinetherapy
@, instagram.com

Learning the anatomy of the dog 📚 #anatomy #dog #animal #physiotherapy #animalphysio #student

Learning the anatomy of the dog 📚
#anatomy #dog #animal #physiotherapy #animalphysio #student
@, instagram.com

Gefeliciteerd topper van me 💙 (23 years old). #horse #horses #horsesofinstagram #equine #equi #pony #newforest #happybirthday

Gefeliciteerd topper van me 💙 (23 years old). #horse #horses #horsesofinstagram #equine #equi #pony #newforest #happybirthday
@, instagram.com

Quiz