Top Local Places

Hetouderaadhuis van Warmond

Dorpsstraat 36, Warmond, Netherlands
Museum/art gallery

Description

ad

In het monumentale pand aan de Dorpsstraat 36 is de galerie Het Oude Raadhuis van Warmond gevestigd.  De Vereniging Het Oude Raadhuis van Warmond is in 1981 opgericht met als doel het uit 1867 daterende monument Dorpsstraat 36 te behouden als ‘openbare ruimte’. De vereniging tracht dit onder meer te bereiken door:

- het pand te gebruiken als galerie
- in en om Het Oude Raadhuis concerten en markten te organiseren;
- het pand te betrekken bij Warmondse festiviteiten;
- alle andere middelen die aan het doel bevorderlijk kunnen zijn; er kan bijvoorbeeld getrouwd worden en besturen van verenigingen, instellingen en dergelijke zonder eigen onderkomen kunnen er vergaderen.

Het lidmaatschap bedraagt € 13,50 per jaar. Stuur een mailtje met uw naam en adresgegeven naar leden@hetouderaadhuisvanwarmond.nl en u krijgt in het voorjaar een acceptgiro en 10 x per jaar een uitnodiging voor een opening van een expositie in de gelijknamige galerie of maak anders eerder gemeld bedrag over naar bankrekening 5676809 ten name van de vereniging Het Oude Raadhuis van Warmond.


Routebeschrijving

Het Oude Raadhuis staat midden in Warmond, een min of meer langgerekt dorp dat slechts via twee wegen bereikbaar is. Vanuit richting Sassenheim komt u Warmond binnen via het Oosteinde. Vanuit richting Oegstgeest via de Oranje Nassaulaan en (het verlengde daarvan) de Sweilandstraat. Beide wegen komen uit op de Herenweg. Ter hoogte van nummer 73 gaat u de Burgemeester Schölvinckstraat in. Een bord op de hoek wijst de weg. Aan het einde ziet u een pleintje met een monumentale pomp. Daar is ook Het Oude Raadhuis, het pand met de trap.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Zaterdag, 24 maart was de opening van de expositie van Annelies Landsman (schilderijen)en Fons Uydehaag, ( glasobjecten) Het was een prettige bijeenkomst, de bezoekers genoten van de prachtig op elkaar afgestemde werken!

facebook.com

Annelies Landsman & Fons Uytdehaag

facebook.com

foto's van de activiteiten rond het 35-jarig Jubileum: kunstproject voor groep 7 en 8 van basisschool de Buitenplaats

facebook.com

Opening expositie "leidse school"

facebook.com

facebook.com

Afgelopen zondag vond de opening plaats van de expositie van Sybren de Graaff en Jo van den Biggelaar.

facebook.com

Warmond - Vanaf woensdag 23 augustus tot en met zondag 21 september exposeren Saskia de Rooy en Jan Tervoort in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 27 augustus om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. Saskia de Rooy (1968) exposeert met beelden in keramiek. In 1993 studeerde zij af aan Christelijke Hogeschool voor Schone Kunsten in Kampen, richting beeldhouwen. Mensen zijn altijd het middelpunt in haar werk. Sommige beelden zijn abstract en andere letterlijk maar ze gaan allemaal over hoe het voelt om mens te zijn. Jan Tervoort (1955) exposeert met “floatisme” dit is een door hemzelf ontwikkelde techniek die voortkomt uit jarenlange materiaalstudies waarbij het gebruik van watergedragen transparante giethars een belangrijk element is. Door de combinatie van verf, pigmenten en gepigmenteerde giethars ontstaat abstract expressionistisch werk.

facebook.com

facebook.com

Textielmarkt 2017

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Een stralende dag voor de jaarlijkse boekenmarkt rond het Dorpsplein..

facebook.com

Quiz