Top Local Places

Nostalgisch Vinkeveen en Waverveen

, Vinkeveen, Netherlands
Nonprofit Organization

Description

ad

Als u nog oude foto's van Vinkeveen en Waverveen hebt en u wilt die
hier plaatsen, stuur ze dan met tekst naar onderstaand mail-adres.
jpdm@live.nl

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Een avondconcert door de Vinkeveense harmonie en drumband Unitas in 1960. Mogelijk een aubade aan een dorpsgenoot.

facebook.com

WOENSDAG 21 MAART 2018 VERKIEZINGEN. De verkiezingen komen er aan, maar ik heb nog steeds moeite met het verliezen van "onze" raad. Hier de laatste raad uit 1988 van Vinkeveen en Waverveen, wat was het nog heerlijk simpel. Bovenste rij: Piet van Boekel, Toon v/d Meer, Ab van Rijn, Jan van Egmond, Leo Hartsink, Hein Sterk, Henk Bun, Kees Eindhoven, Ad Hoefs. Zittend: Wim Blok, Jan Blum, Burgemeester Bunjes, Ton Mollema, Jan Langeraar en Gijs Vossesteyn.

facebook.com

Kajotters zaten bij de KJT, de Katholieke Arbeidersjeugd, een voorloper van de KWJ (Katholieke Werkende Jongeren) in de jaren zestig, die meer een vakbond was. Opgericht ter vorming van katholieke jongeren werd de KJT later meer een organisatie voor ontspanning en sport. Een voorziening die weer later door de KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren) is overgenomen. We zien een sportdag met zaklopen, touwtrekken, hardlopen en volleybal. Het vindt allemaal plaats op het voormalige Herthaveld langs de Provincialeweg in Vinkeveen.

facebook.com

Ik heb hier nog zoiets als het "gele evenementenboekje"van VP Dit was ongeveer hetzelfde "De Gids voor Vinkeveen en Waverveen 1932 - 1933" met alle benodigde informatie uit die tijd.

facebook.com

Dit is de kruising bij de brug Baambrugse Zuwe -Herenweg uit 1930 (links slagerij van der Weijden) en de tweede foto is in het Achterbos uit 1938 (ter hoogte van Wally Huijbreghs ) Het gaat mij even niet om de locaties maar eigenlijk meer om de muzikanten. Deze muzikanten heette "de Veermannen" en kwamen uit Utrecht.

facebook.com

De Boerenleenbank aan de Herenweg 31. Het pand was verhuurd door Phol (die er naast woonde) aan de Boerenleenbank. De eerste Boerenleenbank was gevestigd naast de R.K. jongensschool met als directeur Peit van Zwieten sr. Daarna ging de bank naar dit pand. Zijn zoon Piet van Zwieten jr. volgde zijn vader op en kreeg als medewerker onder andere Gertje Haak. Deze laatste twee hadden een voorliefde van tafeltennis en dat werd dan ook in de pauze op een grote tafel gespeeld. Als er dan een klant aankwam verstopte zij zich onder het raamkozijn en wachtte tot de klant vertrok, zodat zij de pot konden uitspelen. De ingang van de bank zat aan de zijkant.

facebook.com

Deze kreeg ik gisteren van een oud Vinkevener opgestuurd, Rob de Kruijf u weet wel van de drogisterij. Het is een foto van The Faroek Band. Daarin speelde de oude loodgieter Jan Hottinga (op accordeon), die nu 112 jaar zou zijn geweest. Ik schat dat de foto zo'n 80 jaar oud is. De naam van Jan is bekend, maar heeft u enig idee wie de andere twee zouden kunnen zijn? De andere twee zijn, (op trompet) Chris van Vliet (de kolenboer) en de man achter het drumstel is Dolf van Leeuwen.

facebook.com

Eens een keer iets heel anders, wielrennen, programmaboekje van Benny Schockman oud 10 jaar. Tevens een handtekening van Gerrit Schulte, de nummer 1 "De Ronde van Vinkeveen" uit 1938 met klinkende namen. Het parcours liep via Waverveen en de Veenweg (waterzuivering Mijdrecht) toen Vinkeveen. Verkleden en wassen kon in de stal van de boerderij van der Weijden (Hoek N201 - Hoofdweg Waverveen) De prijsuitreiking was bij café de Rijk in Vinkeveen.

facebook.com

Wie weet hoe de speelfilm heet die zo'n 40 - 45 jaar geleden is opgenomen bij het spoorhuis van Vinkeveen, over het transport tijdens de 2e wereldoorlog van Joden per trein naar Duitsland ?

facebook.com

Wie kent ze nog? Het was in het Achterbos 1950 t.o. Wally Huijbreghs.

facebook.com

Wie kent ze nog, een foto uit 1957

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Unas chelas

Unas chelas
@, instagram.com

Room view #3

Room view #3
@, instagram.com

#sunset #summernight #holland #vinkeveenseplas

#sunset #summernight #holland #vinkeveenseplas
@, instagram.com

quick and dirty | #running |#nike | #brother | #sister

quick and dirty | #running |#nike | #brother | #sister
@, instagram.com

Quiz