Top Local Places

DierenZorg Eemland

Eemweg 2 d-e, Soest, Netherlands
Animal Shelter

Description

ad

voorheen Dierenbescherming Eemland DierenZorg Eemland is een vrijwilligers (non profit) organisatie.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Wat er in 2017 echt uitsprong waren de Spechten die wij binnenkregen, maar liefst 43 stuks. De Grote Bonte Specht was helaas koploper. Het waren er veel meer dan de jaren daarvoor. DE SPECHT........DRUMMER VAN HET BOS In Nederland leven de Kleine Bonte Specht ( zeldzaam ), de Middelste Bonte Specht ( iets minder zeldzaam ), de Grote Bonte Specht en de Zwarte Specht. Je ziet ze weinig ( behalve de Grote Bonte Specht ) omdat ze altijd aan de andere kant van de boom zitten. Spechten leven meestal in bomen en timmeren met hun scherpe snavel op de schors zodat ze met hun lange kleverige tong insecten kunnen los peuteren. Hun voedsel bestaat uit wormen, kevers, vliegen, bessen, insecten en noten. Doordat ze poten hebben met 2 naar voren en 2 naar achteren gerichte tenen zijn het uitstekende klimmers. Ze kunnen zich goed vastgrijpen aan boomstammen en takken. De Groene Specht zit echter vaker op de grond en doet zich ook tegoed aan mieren. Nest maken doen het vrouwtje en mannetje samen door een gat te maken in een boomstam. Met een snelheid van 8 tot 10 kloppen per seconde lukt ze dat ook prima. Hoofdpijn krijgen ze niet van het hakken, omdat hun schedel extra verstevigd is om de schokken op te vangen. Wij plaatsen de Spechten altijd in een ruimte met verschillende maten aan boomstammetjes. Het zijn niet zo van die lopers maar hangen graag. Ze bewegen zich van rechts naar links en van boven naar beneden aan hun stammetjes. Niet heel schuw maar wel heel oplettend. Het voeren van de jonge Specht is een feest want ze maken een geluid waar je heel vrolijk van wordt.

facebook.com

facebook.com

Hier zit hij heerlijk te genieten van zijn bakje water met andijvie.

facebook.com

Wij wensen iedereen een fantastisch, gezond en diervriendelijk 2018 toe! Bedankt voor alle steun die wij in 2017 mochten ontvangen. Het vogelopvang jaar is voor ons alweer begonnen. Ondanks of misschien wel dankzij, de hoge temperatuur kregen we vandaag een pulletje binnen...best wel vroeg. Helemaal in z’n “eendje”. Dat is natuurlijk niet leuk voor zo’n kleintje. Als gezelschap krijgt-ie een spiegel en een knuffel. Heerlijk met z’n allen onder de warme lamp. Zo voelt ons eendje zich niet zo alleen.

facebook.com

Stichting Dierenzorg Eemland staat pal achter de campagne #steunjedier. Lees snel hoe jij jouw dieren de oudejaarsavond door helpt!

facebook.com

*Konijnen- en Knaagdierenopvang Eemland* BONNIE & DAVID Dit zijn Bonnie (voor) en David (achter). David is een gecastreerd beertje dat bij ons kwam omdat hij ging vechten met zijn kooigenoot en Bonnie is een klein zeugje dat werd afgestaan in verband met allergie. Beiden waren bij binnenkomst best angstig, maar eenmaal met z’n tweetjes bleken ze een heel stuk zekerder van zichzelf. Samen genieten ze nu volop van alle aandacht, waarbij vooral Bonnie een echte kletskous blijkt te zijn. Deze twee worden als stelletje ter adoptie aangeboden. Wie geeft deze leukerds een fijn thuis?

facebook.com

Wij wensen jullie warme kerstdagen en een goede overgang naar het nieuwe jaar! Hartelijk dank voor alle steun en aandacht die ons ook in 2017 ten deel mochten vallen. Wij hopen dat jullie er in 2018 ook weer voor ons zullen zijn. Namens de dieren, bedankt!

facebook.com

Onze medewerkers van de dierenambulance hadden een nare ervaring, vandaag. Voor serieuze vragen, aanwijzingen en/of tips graag contact opnemen met ambucoördinator@dierenzorgeemland.nl

facebook.com

*Vogelopvang Soest* EEN GROTE JAGER Soms komt er een bijzondere vogel binnen. Deze grote jager, een beschermde meeuwensoort, werd gevonden in de bossen bij Zeist terwijl dit een èchte kustvogel is. Hoe de vogel in het bos kwam weten we niet, maar wellicht hadden de wind en sneeuwval van de voorgaande dagen daar iets mee te maken. Hoewel hij wat wiebelig op zijn poten stond, bleek hij verder gezond, dus na een kort verblijf binnen onze opvang kon hij weer vrijgelaten worden aan de Nederlandse kust. Hij trok wel even zijn snavel op voor de visjes die wij hem gaven. Degene die de vogel had gevonden, had natuurijk geen visjes in huis en verwende hem met zalm! Dan waren deze 'gewone' visjes wel weer even wennen. Deze geweldenaar, want dat is 'ie, jaagt naast vis ook op kleinere meeuwensoorten, zoals de kokmeeuw en de stormmeeuw. Omdat in ons binnenbad een aantal van deze kleine meeuwensoorten zaten bij te komen van hun verwondingen, hebben wij deze grote jongen maar even apart gezet. Maar zeg nou zelf, is het geen prachtvogel?!

facebook.com

HELP DE VOGELS DE WINTER DOOR Met zo`n pak sneeuw als er nu ligt, hebben de vogels moeite om voedsel te vinden. Het zou daarom goed zijn om wat voer voor ze op te hangen of te strooien, zoals een zadenmix, vetbollen of pindaslingers. Zorg voor kwalitatief hoogwaardig voer en ga hiervoor naar een dierenspeciaalzaak. Bij Eemland Diervoeders aan de Birkstraat in Soest vindt u bijvoorbeeld een grote hoeveelheid verschillende soorten voer om vogels de winter door te helpen. Bovendien krijgen donateurs van onze stichting, op vertoon van onze jaarkaart, 5% korting op het hele assortiment (m.u.v. op dat van de Aquariumhal en Dierenkliniek Pet's Health). EN VERDER: Deze vrouwelijke zwarte specht had geen staartreflex en dat betekent meestal een rugbeschadiging. Ze is waarschijnlijk ergens tegenaan gevlogen en ziet er behoorlijk verfrommeld uit. De roek heeft last van een oude breuk aan zijn vleugel maar het gaat steeds beter. Inmiddels is hij van zijn binnenverblijf naar buiten verhuisd. In een buitenvolière heeft hij meer ruimte om te oefenen met vliegen.

facebook.com

Ter adoptie aangeboden. Deze kwartel, een dame, zit alleen en dat is best sneu. Zij is op zoek naar een lief vriendje of vriendinnetje. Kwartels zijn uitstekend geschikt voor in een grote buitenvolière omdat zij de grond mooi schoon houden en zij overweg kunnen met alle andere volièrevogels. Onze dame zit nog binnen en kan niet gelijk in een buitenvolière geplaatst worden. Zij houden van tropisch en kanariezaad en zijn dol op wormen, meelwormen. Een zandbad is ook een feest.

facebook.com

RTV Baarn doet maandelijks verslag van de asieldieren binnen onze opvanglocaties, maar dit keer geeft Yolanda Bes van 2-of-a-kind ook nog een aantal belangrijke tips over honden en vuurwerk. Kijk snel! https://youtu.be/lP9cYlU7p8k

facebook.com

Quiz