Top Local Places

Het Blauwhuis

Lange Nieuwstraat 183, Schiedam, Netherlands
Community organization
advertisement

Description

ad

Het in 1765 gebouwde Vrouwen-Verbeterhuis of Blauwhuis is sinds kort door Meurkens en Meurkens beschikbaar gesteld voor creatieve ondernemers in Schiedam. Het Vrouwen-Verbeterhuis of Blauwhuis, nu in eigendom van de Gemeente Schiedam, is sinds kort door Meurkens en Meurkens (www.meurkens.nl) beschikbaar gesteld voor creatieve en maatschappelijke ondernemers en kunstenaars in Schiedam.

In 1764 in gebruik genomen als verbeterhuis voor gevallen vrouwen onder de naam "Blauwhuis"; sinds 1897 Gymnasium. Zeer sober, bakstenen gebouw ter breedte van zeven vensterassen, onder een schilddak met achtkantig houten klokketorentje van twee verdiepingen met koepeldaken. De uitwendige versiering is beperkt tot de omlijsting van de toegangspoort, die in het boogveld boven de in zware rococo-vormen gebeeldhouwde latei drie familiewapens en als bekroning een groot stadswapen, omlijst door rococo-ornament heeft.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Er komen 2 kleine kamers vrij op de eerste verdieping. Eventueel samen te gebruiken. Geschikt als atelier of kantoorruimte.

facebook.com

Er komt weer een ruimte vrij. Dit keer een leuke kamer op de begane grond van ruim 6 bij 3 meter. Geschikt als atelier of kantoorruimte.

facebook.com

Het Blauwhuis heeft weer ruimte beschikbaar voor ondernemers werkzaam in de creatieve industrie. 2 mooie lichte ruimtes op de 1e verdieping. Interesse? Neem contact op met de beheerder: www.meurkens.nl

facebook.com

Skizzie

facebook.com

Recommended Before and After transformation