De Rotterdamse Handbalvereniging “De Meeuwen” is de oudste handbalvereniging van Rotterdam en omstreken een vereniging voor jong en oud. Lijkt handbal jou ook een leuke sport?
Of misschien weet je nog niet helemaal welke sport je wilt gaan doen en wil je liever eerst meer informatie? Kom dan eens een keertje kijken bij de trainingen. Of train gewoon zelf een keertje gezellig mee! Je mag zelfs drie keer meetrainen en ‘proefdraaien’ voordat je definitief besluit of je handbal wel leuk vindt.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Zaaltrainingen voorjaarsvakantie Er zijn geen trainingen i.v.m. de voorjaarsvakantie op dinsdag 21, vrijdag 24 en dinsdag 28 februari 2017. De eerste zaaltrainingen zijn op 03 maart 2017.

Timeline Photos

Keeperstraining vrijdag 03 maart en 17 maart 2017 Groep 1 van 18.30 tot 19.30 uur, D- jeugd, E- jeugd Dames B en Heren B Groep 2 van 19.30 tot 21.00 uur, Dames senioren, Dames recreanten en Heren senioren Indien dames recreanten trainen op bovengenoemde data’s traint HA van 21.00 tot 22.00 uur (halve zaal). Dames en heren coaches en trainers willen jullie de keepers op de hoogte brengen.

DES - Meeuwen dames, weekblad Hart van Holland. (Foto Wikimedia Commons)

De Meeuwen kan de titel op buik schrijven. Weekblad Hart van Holland Voor het hele artikel, klik met de rechtermuis op de foto.

Heren Meeuwen verliezen van Vires et Celeritas De heren van de Meeuwen moesten dit maal afreizen naar Gouda om daar tegen het lastige Vires et Celeritas te spelen. Het was Vires dat het eerste doelpunt op het scorebord wist te krijgen door middel van een 9 meter worp. Daarna ging het om en om, beide partijen gaven elkaar niets cadeau, voor iedere meter moest gespeeld worden en dat resulteerde in mooi en spannend handbal. De Meeuwen kregen wel meer kansen door hun sterke spel echter was de afmaak minder, paal lat, maar ook de keeper van Vires (Alex Meijerink) stond zijn mannetje en verdedigde het doel met zijn “leven”. En dat maakte het allemaal wel erg spannend in Sporthal de Zebra. Het publiek kreeg zeer leuk handbal te zien van beide partijen. Met stand van 10 tegen 10 gingen we de rust in. Daarna openden de Meeuwen goed en liepen iets uit (2 doelpunten) echter niet voor lang. Vires zette gelijk de tegenaanval in en zo was de voorsprong weer geslonken met 1 doelpunt. Daarna was het Vires dat de wedstrijd overnam en zo keken de Meeuwen weer tegen een kleine achterstand aan (2 doelpunten). Beide partijen wisten goed gebruik te maken van het overtal dat men soms had. De Meeuwen waren wel het technisch sterkere team (met een mindere afmaak) Maar Vires maakte wel alles goed af en zo was het spannend tot de laatste minuut van de wedstrijd. De tijd op het scorebord was dan wel om, echter volgens de scheidsrechter moest er nog doorgespeeld worden. Toen het eindsignaal klonk stond er op het scorebord 24 tegen 23, maar had de scheidsrechter 25 tegen 23 genoteerd. Zo lopen de heren van De Meeuwen de nodige 2 punten mis om bij te blijven bij Ventura 2, dat vandaag niet verzuimde om van ETC te winnen. Zoals het er nu naar uitziet zal Ventura 2 wel zaalkampioen worden (alvast gefeliciteerd Ventura). De heren van de Meeuwen moeten nog heel hard aan het werk om eventueel 2e te worden in deze poule, wat overigens nog best mogelijk is. Maar dan moeten wel de laatste 4 wedstrijden met winst afgesloten worden.

Dames - DES, 12 februari 2017 Vandaag hebben we in Papendrecht gespeeld tegen het 2e damesteam van DES. In de ranglijst stonden zij nog onder ons, maar helaas. Waar wij afgelopen week kans zagen om 18 doelpunten te scoren in een bekerwedstrijd tegen een eerste klas team, die we echter wel verloren hebben, moesten wij vandaag in onze eigen competitie ruim een kwartier wachten op het eerste doelpunt. Het lukte weer niet om de bal tussen de palen te krijgen .Ook de tegenstander lukte het gelukkig niet om te scoren, echter DES had na een kwartier nog een extra speler ingezet. In de rust aan de scheidsrechter gevraagd of deze speler op het formulier staat, nee dus. Achteraf geen onrechtmatige speler, maar toch vreemd, er deden na onze wedstrijd 4 spelers uit DES 2 met DES 1 mee. Verdedigend valt er bij ons niets te klagen ,dat gaat prima. Jammer dat we in de laatste minuut verloren hebben met 11-10 van DES door een onterechte pingel tegen.

Vrijdagtraining 17 februari 2017 Ondanks eerdere berichten gaan de trainingen en keeperstraining op vrijdag 17 februari 2017 gewoon door. Er zijn geen trainingen i.v.m. de voorjaarsvakantie op dinsdag 21 en vrijdag 24 februari 2017.

Ons E- jeugd team behaalde een uitstekende overwinning bij DWS. Eindstand 06 - 12.

Heren Meeuwen winnen eerste wedstrijd voor de Jan Alma Cup De heren van De Meeuwen moesten 9 februari uit spelen tegen De Treffers voor de Jan Alma Cup. De Meeuwen lieten duidelijk zien waarvoor ze waren gekomen en dat resulteerde in leuk handbal. Na 8 minuten spelen stond er op het scorebord een stand van de Treffers 0 tegen De Meeuwen 4. En de heren van de Meeuwen gingen door met hun spel. Er werd op snelheid gespeeld, goed druk gezet en er was een lekker baltempo. De heren van de Treffers hadden daar geen antwoord op. En liepen de Meeuwen uit in deze eerste helft. Wel moet gezegd worden dat de keepers van de Treffers een paar mooi ballen wisten te stoppen, maar geen seconde waren de heren van de Meeuwen in gevaar. Met een tussenstand van de Treffers 5 en de Meeuwen 19 gingen we de rust in. Tijdens de rust de heren gezegd om scherp te blijven omdat in de eerste helft ze wat nonchalanter gingen spelen (wat balverlies, minder tempo en wat minder scherp in de verdediging). Verder was de sfeer goed en hadden de heren zin in de tweede helft. Ook in deze tweede helft waren de heren van de Meeuwen heer en meester, maar de Treffers wisten toch een paar maal het doel van de Meeuwen te vinden met leuke en mooie combinaties en enkele breaks. Het was voor het publiek een leuke wedstrijd om naar te kijken en dat allemaal onder het toeziend oog van official dhr. P.R. van Wurmond, die een zeer goede wedstrijd floot (en dat is niet omdat wij gewonnen hebben). Gewoon lekker laten gaan daar waar dat kon en ingrijpen waar het te ver ging. Ook mag gezegd worden dat beide partijen zeer sportief speelden. Met een eindstand van de Treffers 10 tegen de Meeuwen 37, zijn de heren van De Meeuwen door naar de volgende ronde. En zijn we in afwachting wie onze volgende tegenstander wordt voor de Jan Alma Cup.

Treffers - Meeuwen heren

Bekerwedstrijd De Treffers - Meeuwen heren. Een eenvoudige overwinning van ons herenteam. Uitslag 10 - 37

De Meeuwen komt met de schik vrij, lees het artikel van Hart van Holland. Voor het volledige artikel klikken met je linkermuisknop op het artikel

Keeperstraining vrijdag 10 februari en 17 februari 2017 Groep 1 van 18.30 tot 19.30 uur, D- jeugd, E- jeugd Dames B en Heren B Groep 2 van 19.30 tot 21.00 uur, Dames senioren, Dames recreanten en Heren senioren Indien dames recreanten trainen op bovengenoemde data traint HA van 21.00 tot 22.00 uur (halve zaal). Dames en heren coaches en trainers willen jullie de keepers op de hoogte brengen.