Top Local Places

Schutterij St. Urbanus Maasniel

Maalbroek 201, Roermond, Netherlands
Community Organization

Description

ad

Facebook pagina voor schutterij Sint Urbanus Maasniel. Een traditionele Limburgse schutterij die zowel de schietsport beoefent als muziek maakt. Zoals de meeste "traditionele" schutterijen bestaat Sint Urbanus Maasniel uit verschillende onderdelen: Een Bordjesdrager, Tamboer-Maître, Muziekkorps (incl. een Jeugd- en Leerlingenkorps), Marketentsters, Vaandeldrager, Koning (Koningin, Koningspaar) en Schutters.
In 2010 bestond de schutterij 125 jaar (sinds 1885). Het muziekkorps is in 1953 opgericht. Eerst alleen als een tamboerkorps, later als klaroen- en jachthoornkorps.

De schutterij treedt voornamelijk naar buiten bij schuttersfeesten, het Oud Limburgs Schuttersfeest, het Limburgs Dames Schuttersfeest, taptoe's, festivals en natuurlijk bij het traditionele koningschieten op tweede Pinksterdag.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Terwijl de meeste korpsleden vandaag betrokken zijn bij vastelaovesaktiviteiten hebben andere muzikanten een extra lange repetitie gehad met theorie en praktijk.

facebook.com

Teun behaalde vanmiddag 84 punten, een mooie eerste prijs! Na afloop ook nog op de foto met José Aben en jurylid Rob Janssen.Een mooi juryrapport met een eerlijke beoordeling!

facebook.com

Solist Teun Kuijltjes bij het LBT solistenconcours vandaag in Melick.Je solistenstuk uitvoeren in een muisstille en volle zaal is toch heel iets anders dan in een tentje op een schutterweide....de spanning was zeker merkbaar bij Teun...

facebook.com

facebook.com

facebook.com

We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een geweldig & sportief 2018 toe. Dat al jullie dromen uit mogen komen!

facebook.com

facebook.com

Afscheid Bisschop Wiertz.

facebook.com

Vandaag een optreden ter gelegenheid van het afscheid van Bisschop Wiertz.We mochten de gasten en een grote delegatie schutters van de OLS-federatie muzikaal begeleiden naar de Oranjerie.

facebook.com

Onze schutterij is weer 2 buksmeesters rijker. Glenn Tacken & Pascal Peeters van harte gefeliciteerd.

facebook.com

Beste korpsleden, denk aan de gezamenlijke repetitie vanavond om 20.30 uur in 't Dörp

facebook.com

Ondanks de griepgolf toch een zinvolle repetitie gehad.De instructeurspupieter is helemaal gepimpt tot een volwaardige orkestlessenaar, met dank aan Piet! En ons jeugdlid Soof kwam vandaag een kijkje nemen bij de repetitie, en begon gelijk enthousiast mee te doen!

facebook.com

Quiz

NEAR Schutterij St. Urbanus Maasniel