Top Local Places

Odion

Purmerweg 19a, Purmerend, Netherlands
Nonprofit Organization

Description

ad

Met zorg het gewone leven ondersteunen! Bij Odion vinden wij dat iedereen met een beperking - lichamelijk, verstandelijk of auditief, van jong tot oud – zijn leven op z’n eigen manier moet kunnen invullen. Op school, thuis, op zijn werk of in zijn vrije tijd. Daarom biedt Odion gehandicaptenzorg waar nodig, op allerlei vlakken. Ons werkgebied beslaat de regio’s Waterland, Zaanstreek en Kennemerland.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

B U U R T C I R K E L S ! In december vorig jaar zijn twee Buurtcirkels in Noord Kogerveld en Wormerveer gestart. Deze Cirkels bestaan uit buurtbewoners die elkaar ondersteunen. De deelnemers vinden samen oplossingen. Iedereen zet hierbij zijn eigen vaardigheden in. De één is bijvoorbeeld goed met geld en de ander in tuinieren. Zo kunnen ‘kwetsbare’ mensen met hulp van elkaar zelfstandig wonen. Iedere buurtcirkel krijgt hulp van een vrijwilliger. De vrijwilliger wordt weer begeleid door een coach. De Buurtcirkcels zijn gestart door Odion, Leviaan en Leger des Heils. Wil je meer lezen? http://bit.ly/2EkI6V7 Op de foto zie je Els en Rilana. Zij zijn coaches van de Buurtcirkels.

facebook.com

V A L E N T I J N ! Hester is één van de kunstenaars van het Kunstatelier Odion. Vandaag maakte zij dit mooie schilderij over de liefde. En dat is niet toevallig, het is vandaag namelijk 14 februari. Het is Valetijnsdag! Meer lezen over het Kunstatelier in Purmerend? https://www.odion.nl/locaties/kunstatelier

facebook.com

K E R S T P A K K E T ! Een kerstpakket in februari? Het kan allemaal bij Odion. ;-) Odion verlootte de kerstpakketten die over waren. Mevrouw Versteeg van Dagactiviteitencentrum PurmerGeul in Purmerend is blij verrast met het pakket. We hopen dat u er van geniet!

facebook.com

V A C A T U R E S ! Odion heeft verschillende vacatures in de regio's Waterland, Zaanstreek en Kennemerland. Alle informatie vind je op onze website: http://bit.ly/2fKtGzI Wil je dit bericht delen? Heel graag!

facebook.com

V A L E N T I J N S D A G ! Woensdag 14 februari is het Valentijnsdag. Stuur jij je geliefde, vrienden of familie een kaartje? Je hoeft geen postzegel te plakken op je valentijnskaart. Je verstuurt je valentijnskaart namelijk gratis met een echte kus. Lees hier hoe dit werkt: - Plaats een lippenstiftkus op de plek van de postzegel. - Schrijf het adres op van jouw valentijn binnen Nederland. - Post jouw kaart op dinsdag 13 februari voor 17:00 uur. Psssst... laat je het weten als jij post ontvangt?

facebook.com

V L I N D O R A D O ! Tijdens het logeren bij Logeerhuis Odion staat plezier voorop. Daarbij hoort ook af en toe een leuk uitje. Dit keer vermaken de logés van Het Logeerhuis Odion zich in de Vlindertuin Vlindorado. Dit vlinderparadijs ligt in Waarland. (kop van Noord-Holland) Naast vlinders zie je prachtige planten en tropische vogels. Op de website van Odion lees je meer over Het Logeerhuis. https://www.odion.nl/locaties/logeerhuis .

facebook.com

P A N N E N K O E K E N ! Kun je pannenkoeken bakken zonder gas? Jazeker! Het was de week van de duurzaamheid in Gemeente Zaanstad. Daarom gingen 9 bewoners van woonlocatie Jachtenlaan van Odion bijzonder eten. Ze aten pannenkoeken bij Stichting Met Elkaar koken-eten-daten. De pannenkoeken zijn gebakken op een inductiekookplaat. Dit is de zuinigste manier van koken... euh bakken. En dat is maar goed ook, want er gingen stapels pannenkoeken doorheen. De bewoners komen graag nog een keer terug naar Westzaan.

facebook.com

V R I J W I L L I G E R ! Op zondag 11 februari komt er een bijzondere vrijwilliger van Odion op TV. In het programma Kruispunt vertelt Wim over zijn alcoholverslaving. Wim is een vrijwilliger bij dagactiviteitencentrum Het Watermerk, Odion. Hier leert hij Joline om met Excel te werken en hij helpt op de houtgroep. Dit vrijwillgerswerk is heel belangrijk voor Wim. Het geeft hem structuur en voldoening. Mede door dit werk kreeg hij zijn leven weer op de rit. Tijdens de uitzending zie je ook beelden van Het Watermerk. KRO Kruispunt NPO1 22:40 uur

facebook.com

D I N E R E N ! Joehoeiiii, woensdag 14 februari is het Valentijnsdag. Wil jij die ene hele lieve persoon verrassen? Kom dan dineren bij Andere Oever lunch-eetcafe Odion. Voor maar € 25,- per persoon wordt er een heerlijk drie gangen menu geserveerd. Reserveren is verstandig. 0299 419 555 info@deandereoever.nl

facebook.com

S P E C I A L - A R T S ! De kunstenaars van Kunstatelier Odion bezochten Special Arts in Amersfoort. In deze galerie hangen kunstwerken van buitengewone kunstenaars. Er hangt ook werk van Sonja en Steven van het Kunstatelier van Odion. Dus het atelier was extra leuk om te bezoeken. In het gebouw is ook een tentoonstelling over Rietveld. De kunstenaars hebben veel inspiratie opgedaan. Wil je meer weten over Special Arts? http://www.specialarts.nl

facebook.com

D U U R Z A A M ! Ben jij bekend met een duurzaam leven? Dit betekent dat je de natuur zo weinig mogelijk schaadt. Je brengt jouw glas naar de glasbak en pakt de fiets in plaats van de brommer. Bij woonlocatie Jachtenlaan in Zaandam gaan ze aan de slag met dit onderwerp. Er is een plan gemaakt om duurzamer te leven. Bij de Jachtenlaan noemen ze dit plan 'JEP' Het betekent Jachtenlaan-Energieneutraal-Plan. De bewoners leren waarom het belangrijk is om duurzaam te leven. Maar natuurlijk ook hoe zij dit kunnen doen. Op 15 februari start het project met een uitleg van het 'JEP' plan. We houden jullie op de hoogte van JEP! (grappig woord he?)

facebook.com

M O D D E R L O O P ! Dit bericht is voor mensen die het niet erg vinden om moe en vies te worden. Ieder jaar oganiseert zorgboerderij Griftenstein namelijk een modderloop. Ofwel de Special Obstacle Run. Deze loop is voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Je loopt zo'n 3 km en komt allerlei hindernissen tegen, waaronder een grote modderpoel. Mensen helpen elkaar over de opstakels en komen trots over de finish. Dit jaar is de modderloop in Nieuwegein op 6 oktober. Je leest meer op de Facebookpagina van Griftenstein & Zorg.

facebook.com

Quiz

NEAR Odion