ad

Amateurs Owc Oldenzaal Dames en Heren

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Het Nederlands Club Kampioenschap werd afgelopen zaterdag, net als vorig jaar, in Dronten gehouden. OWC stond aan de start met een volledig amateur-selectie. De regen maakte de ploegentijdrit van 52km zwaar en koud. Onder leiding van Frank Strohm en Koeno Mulder werd de afgelopen weken flink getraind. Het draaide daarom ook super de eerste 20km. Helaas sloeg toen het noodlot toe. Roy Roesthuis kwam hard ten val en Patrick kon het hoge tempo van de overigen niet meer volgen. Ook Lars Bekhuis had het zwaar maar bleef, dankzij goede communicatie en een dosis 'grinta', keurig bij de groep. Dankzij de lange beurten van Harm Wantia konden Daan Steffens en Rob van den Berghe enigszins herstellen. Dit zorgde ervoor dat ook zij goede beurten op kop konden doen. Uiteindelijk realiseerden ze een gemiddelde van 47kmpu. Even hard als vorig jaar, maar in compleet andere omstandigheden. Vorig jaar nog 36e, dit jaar opgerukt naar een 26e plek! Na afloop werd er als vanouds Chinees gegeten in het clubhuis. Alle vrijwilligers; bedankt voor alle hulp en verzorging!

Aanstaande zaterdag rijden 6 mannen het NCK in Dronten. Vandaag werd het parcours alvast verkend.

Onze Rens wist enkele weken terug de VIRO-cup te winnen. Een geweldige prestatie! Met Daan Steffens op de 2e plek had owc een tweede man op het podium.

Wedstrijdverslag Ronde van Borne. Lars Bekhuis schrijft. De tweede wedstrijd van de VIRO criterium-cup was de Ronde van Borne. Aan de start stonden 5 OWCers: Rens (als leider in de VIRO-cup), Daan (nr 3 in de VIRO-cup), Harm, Hans Eric en ik. Na het opspelden van de rugnummers nog snel even samen de benen warmdraaien, de dames zien finishen en opstellen voor de loting van de startvolgorde. Met het lichaam vol spanning door het zien van onze medestrijders werden we weggeschoten voor 70km koers. Het tempo werd vanaf de start hoog gehouden. Na nauwelijks een halve ronde zagen we Hans Eric terugzakken door het peloton: binnen de eerste kilometer een lekke band, maar na een snelle wielwissel kon hij zijn weg vervolgen. In de tussentijd werden de eerste aanvallen reeds geplaatst en afgeslagen. Halverwege de koers kon voorzichtig de balans worden opgemaakt: Rens zat nog stevig in het peloton, maar ook de nummer 2 (Rochez Harbers) zag er nog fit genoeg uit om de trui aan te vallen. Harm en Daan waren door een aantal breuken in het peloton gedwongen om vroegtijdig hun strijdlust op te sparen voor de Ronde van Oldenzaal. Voor mij de taak om te proberen alle amateurs bij elkaar te houden en af en toe te peilen hoe Rens zich voelde. Tot mijn verbazing bleek dit ook nog te lukken. Aan het einde van de koers wist Rens goed naar voren op te schuiven en met een 20e plek was hij wederom de snelste amateur waardoor hij nog steviger in de trui zit! Met een 32e plek kwam ik als 3e amateur over de streep. Ook Daan wist door het uitrijden van de koers zijn 3e plek in het klassement te behouden. Zondag zullen we verder strijden in de Ronde van Oldenzaal.

Gisteren vond de Ronde van Borne plaats. Rens wist zijn Viro trui met verve te verdedigen. Frank Strohm maakte enkele foto's. Een wedstrijdverslag van Lars volgt.

Een mooi interview met onze eigen Rens. De drager van de blauwe Viro trui!

Rens Moorman mocht gisteren na de wedstrijd in Markelo de blauwe Viro-trui aantrekken! Hieronder zijn verslag. Ronde van Markelo Het is 19:30 en de bel luidt voor een tig lokale rondjes om de kerk in Markelo. Het snelle parcours telt 1.100 meter en is voor het grootste deel voorzien van klinkers. Klinkers die bij nat wegdek veranderen in een gladde ondergrond. Met Harm en Daan stonden we met 3 OWC’ers aan de start. De overige OWC jongens hadden hun zinnen gezet op de wedstrijd die een uur eerder begon in Neede. De start begon droog en er glipte al gelijk een groep met favorieten weg. Het tempo lag op niveautje moordend en er vielen gaten in het peloton. Het was gaten dichtrijden en vechten om erbij te blijven. Geleerd van de weersomstandigheden van vorig jaar in Markelo, heb ik besloten toch wat minder lucht in de banden te laten. Een goede zet. Toen eenmaal de regen met bakken uit de lucht viel, zakte het tempo en kon ik opschuiven naar voren. In de regen vallen er nog sneller gaten dus was het voor mij zaak om voorin de groep te blijven. Dit lukte aardig en resulteerde in een eindsprint voor plek 14. Genoeg om de blauwe VIRO trui te pakken. Wim Kleiman was de uiteindelijke winnaar uit de kopgroep. Daan Steffens eindige als 3e amateur en pakt daarmee ook belangrijke punten in het VIRO klassement. Met twee OWC’ers in de top 3 gaan we vechten voor de trui en het klassement in de nog resterende wedstrijden. Donderdag aanstaande is het vervolg van de VIRO cup Twente. Dan wordt er gereden in Borne. De overige wedstrijden zijn Oldenzaal (zondag) en Goor (za 2 september). (foto's: sportfoto.nl)

Gisteravond vond de Ronde van Dedemvaart plaats. Lars, Harm, Patrick, Martijn v., Michiel, Rens en Rob stonden aan de start. Rob wist in de derde ronde in de kopgroep van 5 te raken. In het peloton werd door de andere OWC'ers met iedere tegenaanval meegesprongen. Op deze manier werd de vlucht van Rob beschermd. Met nog twee ronden te rijden wist de Nederlands kampioen amateurs (die ook in de kopgroep zat) weg te rijden en zo solo aan te komen. Erachter werd gesprint voor plek 2. Helaas kwam Rob niet verder dan een derde plek. Al met al een mooie avond en dankzij super ploegenspel toch weer de sponsoren op het 'podium!'