Top Local Places

Faculteit Der Rechtsgeleerdheid

Montessorilaan 10, Nijmegen, Netherlands
University

Description

ad

Op deze Facebookpagina bekijk je het actuele nieuws, updates, foto's en video's van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Nijmegen Aan de Nijmeegse rechtenfaculteit combineer je een grondige theoretische opleiding met een focus op de rechtspraktijk. Dat maakt de stof levendiger. Bovendien ben je zo beter voorbereid op de arbeidsmarkt. De docenten leiden je op tot ‘allround' jurist met een brede kennis van de belangrijkste rechtsgebieden. Zo krijg je een stevige basis waarmee je veel kanten op kunt. Zo maak je werk van je studie.


CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Openingstijden Grotiusgebouw in april en mei

facebook.com

Rechtswinkel de Langstraat

Studenten Recht & Management, Jan Paijmans en Charelle van Tilborg, hebben samen met een rechtenstudente uit Tilburg een rechtswinkel opgericht in regio de Langstraat (ten westen van Den Bosch). Ze zijn nu op zoek naar medewerkers voor de spreekuren. Bekijk de vacature.

Rechtswinkel de Langstraat
facebook.com

Maak kennis met de praktijk

Maak intensief kennis met de praktijk tijdens de Masterclass Burgerlijk recht. Een mastervak dat de faculteit heeft ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde advocatenkantoren, zoals Boels Zanders, DAAN Advocatuur & Notariaat, Dirkzwager, Hekkelman, Nysingh en Poelmann van den Broek. Ben je een ambitieuze rechtenstudent met goede studieresultaten? Meld je dan aan voor vrijdag 20 mei.

facebook.com

Meld je aan voor Radboud Sports op 24 juni

Vorig jaar werd de rechtenfaculteit knap tweede tijdens Radboud Sports. Wil je dit jaar de eer van de faculteit verdedigen door mee te doen in één van de competitieteams? Meld je dan snel aan voor Radboud Sports 2016 op 24 juni. We zijn op zoek naar enthousiaste en sportieve (maar alleen enthousiast is ook goed) studenten, medewerkers en alumni van de faculteit voor de volgende sporten: basketbal, gamen (FIFA) hockey, schaken, teambattle, tennis, veldloop, voetbal en volleybal.

facebook.com

Timeline Photos

Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) verstrekt onder bepaalde voorwaarden beurzen en stipendia aan jonge wetenschappers die voor hun onderzoek in Rome dienen te verblijven.

Timeline Photos
facebook.com

Prof. mr. Steven Bartels: "Kabels en leidingen: bevoegdheid leidt tot eigendom"

In de Nederlandse bodem bevinden zich duizenden kilometers kabels en leidingen die dienen voor transport van vaste, vloeibare of gasvormige stoffen, van energie of van informatie. Al tientallen jaren stellen juristen met belangstelling voor het goederenrecht zich de vraag wat de status van dergelijke netwerken is. Ook prof. mr. Steven Bartels vraagt zich af: zijn ze roerend of onroerend? En van wie zijn ze? (Deze column verscheen eerder in Nijmeegs Juridisch Faculteitsblad Actioma.)

facebook.com

Radboud University

Radboud University
facebook.com

Uniforme afspraken over civiel effect togaberoepen

facebook.com

Food for thought | There is no greater sorrow on earth than the loss of one’s native land...

“Niets geeft meer verdriet op aarde dan het verlies van je geboortegrond” (Euripides, Medea, 431 v Chr.). Dit is de eerste stelling geplaatst door prof. mr. Ybo Buruma op het blog dat is gekoppeld aan de expositie van Faces of Food for Thought. Iedereen is uitgenodigd om te reageren op de stellingen van sprekers uit de Food for Thought-collegereeks. De stellingen staan telkens een week online.

facebook.com

Word jij de nieuwe student-assessor?

Tot maandag 9 mei kunnen rechtenstudenten solliciteren naar de functie van student-assessor. Als student-assessor ben je adviserend lid van het faculteitsbestuur en vertegenwoordig je daar de studenten. Hierdoor heb je de mogelijkheid om klachten, opmerkingen of suggesties van studenten binnen de faculteit onder de aandacht te brengen. Bekijk voor meer informatie de vacature online en/of kom op maandag 18 april om 12.30 uur in GR 1.133 naar een voorlichtingslunch over de functie van student-assessor. Je kunt ook direct contact opnemen met de huidige student-assessor, Julie Wassenberg (assessor@jur.ru.nl).

facebook.com

Timeline Photos

In de gang naar de grote collegezaal van het Grotiusgebouw is tot 1 juni de expositie ‘Faces of Food for Thought’ te bezichtigen, waarin vluchtelingstudenten zijn geportretteerd door fotograaf Henny Boogert van Imagesconnect. Vanmiddag werd de expositie geopend. Rondom de opening waren er indrukwekkende toespraken van onder andere de burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, decaan Steven Bartels, politiek-geograaf Henk van Houtum en niet in de laatste plaats drie vluchtelingstudenten uit Heumensoord.

Timeline Photos
facebook.com

Pleitgenootschap Rota Carolina

Op maandag 18 april organiseert Pleitgenootschap Rota Carolina een pleitavond om 19.30 uur in de Rota-zalen van het Grotiusgebouw. Daarnaast geeft de pleitvereniging op maandag 2 mei een pleittraining ter voorbereiding op de Rota Criminalis.

facebook.com

Quiz

NEAR Faculteit Der Rechtsgeleerdheid