Top Local Places

Pecunia Causa

Thomas van Aquinostraat 5.0.06 , Nijmegen, Netherlands
Non-profit organization

Description

ad

Welkom op de Facebook pagina van Pecunia Causa, al sinds 2009 de studentenbeleggingsclub van Nijmegen! Interesse? Mail dan naar info@pecuniacausa.nl. Het VIIde bestuur der Pecunia Causa bestaat uit:

Tomas Durlinger: voorzitter
Kirsten van den Ham: secretaris
Mike van den Berg: penningmeester
Jelle Beernink: PR-Coördinator

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Pecunia Bijeenkomst

Vanavond is het zover: de eerste bijeenkomst van het jaar! Vanaf 19.15 zijn jullie allemaal welkom om onder het genot van een koud biertje af te koelen en bijgepraat te worden over de ontwikkelingen van de aandelenportefeuille van Pecunia Causa. Tevens zal vanavond de bestuurswissel plaatsvinden en is er een bedrijfsanalyse. Tot vanavond!

Pecunia Bijeenkomst
facebook.com

Pecunia Bijeenkomst

Pecunia Bijeenkomst
facebook.com

Timeline Photos

Gisteren stonden wij op de intromarkt om Pecunia Causa te promoten. Het was een geslaagde middag met mooi weer en volop interesse in onze vereniging. Studenten van veel uiteenlopende opleidingen hebben kennis kunnen maken met Pecunia. Wij willen alle aankomende studenten nog een fijne introweek wensen en hopelijk tot ziens op één van de volgende bijeenkomsten van Pecunia Causa!

Timeline Photos
facebook.com

Vandaag begint de introductie voor nieuwe studenten! Pecunia Causa staat dit jaar voor het eerst op de intromarkt om onze vereniging te promoten onder de nieuwe studenten! Voor de intromarkt zijn we nog op zoek naar enthousiaste leden die willen meehelpen met het promoten van Pecunia Causa. De markt wordt morgen gehouden tussen 15.00 en 18.00. Lijkt het je leuk om mee te helpen stuur dan even een berichtje met je 06-nummer naar secretaris@pecuniacausa.nl

facebook.com

Britse bankaandelen duikelen meer dan 20%

De inwoners van het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben besloten om uit de Europese Unie te stappen. Dit heeft verstrekkende gevolgen. Er was gisteren nog weinig angst op de financiële markten voor een Brexit, wat zorgde dat de koers van de UK pound de hoogste notering in afgelopen weken bereikte met een waarde van 1,50 USD. Deze koers daalde tot 1,35 USD (10%), maar staat nu echter weer op 1,39 USD. De FTSE 100, de belangrijkste graadmeter van de London Stock Exchange, daalde van 6.250 bij opening van de markt meteen naar 5.805 (6,9% daling). De huidige koers van de FTSE 100 is 6.042. De Britse bankaandelen zijn hard getroffen door de Brexit, met koersdalingen van meer dan 20% voor Lloyds Banking Group (-23,3%) , Barclays (-23%) en Royal Bank of Scotland (-21,6). De AEX merkt ook de gevolgen van de Brexit. De koers van de AEX-index daalde van 449,76 naar de huidige koers van 419,14 (6.8% daling). Hoewel het effect op Unilever en Shell mee viel, daalde de koersen van ING (-17%) en ABN AMRO (-10%) fors. Dit is in lijn met de andere Europese aandelenbeurzen waar voornamelijk banken, autofabrikanten en vliegmaatschappijen zwaar zijn getroffen. Door de Brexit verliest het VK waarschijnlijk ook haar AAA-rating bij S&P. Fitch (AA+) en Moodys (Aa1) hadden de rating van het VK al langer geleden verlaagd. Het is nu afwachten welke gevolgen de Brexit heeft voor de overname van SABMiller door AB Inbev. De koers van SABMiller daalde van 4.293 naar 4.235,5, maar staat nu al weer op 4.251.

facebook.com

Photos from Pecunia Causa's post

Vanavond een zeer productieve bijeenkomst gehad. Met de aankoop van SABMiller is Bas belegger van de maand geworden, wat hem de traditionele foto met de penningmeester opleverde. Nu fingers crossed voor Brexit. Bovendien is het IXde bestuur van de vereniging gepresenteerd.

Photos from Pecunia Causa's post
facebook.com

Vanavond is alweer de laatste bijeenkomst van dit collegejaar. Met twee analyses en de presentatie van het nieuwe bestuur is er een mooi programma. Hopelijk zien wij u allen in 't Haantje vanavond!

facebook.com

Pecunia Causa Bijeenkomst

Pecunia Causa Bijeenkomst
facebook.com

Met trots presenteren wij het bestuur der Pecunia Causa 2016-2017. Het IXde bestuur bestaat uit: Voorzitter: Nino Geboers Secretaris & PR-Coördinator: Marco Koevoets Penningmeester: Florian Heijdenrijk Het nieuwe bestuur zal zich presenteren tijdens de eerstvolgende bijeenkomst op maandag 6 juni om 19:30 uur bij Café ´t Haantje.

facebook.com

Timeline Photos

Gisteren was de Hollandse Aandelenavond van IEX en BNP Paribas en wij waren er bij. Voorspellingen van de avond: AEX naar 330 in november en olie zakt naar $10 per vat. Schrijft u mee?

Timeline Photos
facebook.com

Infinera Corp. Reports Fast Growth, but Guidance Fails to Impress -- The Motley Fool

Onze twee recente aankopen, Baidu en Infinera, waren de afgelopen week erg volatiel op de Nasdaq. Baidu is vrijdag na de bekendmaking van de resultaten van het eerste kwartaal sterk gestegen met een 4,45%. Het aandeel heeft zelfs even op 200 USD gestaan. http://www.thestreet.com/story/13551341/1/baidu-jumps-another-8-to-200-doubling-august-lows.html Infinera is donderdag met bijna 24% gedaald als reactie op de kwartaalcijfers met teleurstellende prognoses.

facebook.com

Vanavond is er weer een bijeenkomst in Café 't Haantje om 19:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur). We gaan onder andere kijken naar een bedrijfsanalyse over Trina Solar. Na de reguliere bijeenkomst vindt de filmavond plaats. Tot vanavond!

facebook.com

Quiz

NEAR Pecunia Causa