Top Local Places

Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein

Mozartplantsoen 1, Nieuwegein, Netherlands
Recreation & Fitness

Description

ad

Studio Zin verzorgt lessen, cursussen en workshops Taiji & Qigong in Nieuwegein. Voor iedereen die op zoek is naar een mindfull leven (www.studio-zin.nl). Taiji & Qigong zijn een manier om in contact te komen met jezelf. Door ontspannen en met aandacht te bewegen leer je allereerst je lichaam weer te voelen. Door je bewust te zijn van elk deel van je lichaam, kun je langzaam spanning loslaten. Wanneer je aandachtig beweegt, zul je merken dat je ook mentaal gaat ontspannen. Je zit minder in je hoofd en meer in je lichaam. Je voelt je krachtig staan. Dat is een mooie basis voor de balans in je eigen leven. Wanneer je je krachtig voelt, ben je beter in staat om keuzes te maken. Keuzes die goed zijn voor  jou, voor je gezin, je kinderen, je werk.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Wat gaat we vanavond in de lessen toch hiérmee doen?!

Timeline Photos
facebook.com

Natuurwandelen

Natuurwandelen
facebook.com

Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein's cover photo

Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein's cover photo
facebook.com

Timeline Photos

We did it! Een heerlijke sneeuwwandeling langs het Amsterdam Rijnkanaal. Een friswindje, dat wel, maar als dat zonnetje even doobreeekt worden we getrakteerd op een prachtig zonnetje. En hoe lang is het wel niet geleden om dat we dat knerpen geluid van sneeuw onder onze voeten hebben gehoord? Wow, dank jullie voor deze mooie wandeling samen. En de zelfgemaakte aardbeienjam van Willy na afloop was heerlijk!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Het wordt Sneeuwwandelen vanochtend, hoe bijzonder is dat? Om 10:00u verzamelen we bij het parkeerterrein van tuindersvereniging Galecop aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Om 11:30u zijn we weer terug voor een kop warme thee. Ontspannende Taiji-wandeltechnieken in de sneeuw, wandel je ook mee?

Timeline Photos
facebook.com

Natuurwandelen

Ik zie een zonnetje voor eind volgende week staan. Wie heeft zin in een lekkere ochtendwandeling? Vanuit lichaamshouding gaan we op zoek naar moeiteloos wandelen. De manier van wandelen ontlast de benen en maakt bekken en onderrug los. https://www.facebook.com/events/1792073987712418/

Natuurwandelen
facebook.com

Natuurwandelen

Wie wandelt er zondag 12 februari met ons mee? We starten om 10:00u bij Tuindersvereniging Galecop. Veel aandacht voor de techniek van het ontspannen wandelen. https://www.facebook.com/events/1792073987712418/

Natuurwandelen
facebook.com

Hoe zen ben je in een yoga-outfit van driehonderd euro?

Dit artikel stond een tijdje terug in NRC: Yoga in de juiste trui. Met als vraag hoe "zen" je bent in de outfit van 300 euro. In de Taiji zie je dit fenomeen nog niet. Daar zijn Taiji en Qigong denk ik niet populair genoeg voor. Maar ik vind de Yoga wel een mooi voorbeeld van wat er gebeuren kan als de populariteit met je aan de loop gaat. Dan ben je ineens onderdeel van een trend en een marketingmodel. En dan valt er geld te verdienen. Met vervlakking van een mooie kunst als gevolg. Daar waar je eigenlijk naar binnen zou moeten willen, ga je juist aandacht geven aan datgene aan de buitenkant. Dat is jammer. En zo blijf je als yogi eindeloos zoeken en nooit vinden. Gelukkig zijn er absoluut nog yogastudio's waar het wel om inhoud en kwaliteit gaat, en je gewoon in je joggingbroek naar binnen kunt, zoals bij Yoga Studio Nieuwegein. Waar ik me wel erg in vinden kan is dat yoga, net als taiji een levenskunst is. Het gaat inderdaad niet alleen om een wekelijks uurtje bewegen. Als het je lukt om de link te zien naar je dagelijkse leven, dan profiteer je pas echt van dat uurtje in(ont)spanning. https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/04/leuke-legging-mooie-mat-5136313-a1530022

facebook.com

Natuurwandelen

Wie wandelt er donderdagochtend mee? Het beloofd een koude maar zonnige dag te worden. Perfect voor een aandachtige wandeling langs het Merwedekanaal. https://www.facebook.com/events/1140022232734259/

Natuurwandelen
facebook.com

Timeline Photos

Deze week stond in het teken van zinken. Voor mij is zinken naast structuur de belangrijkste pijler van Taiji en Qigong. Zinken vergroot de balans waardoor je bewegingen superlangzaam kunt uitvoeren. De draai op één been in de enkelvoudige zweep is zo'n voorbeeld. Deze draai hoort eigenlijk nóg langzamer uitgevoerd te worden terwijl het tempo al zo langzaam is. Aandacht bij het zinken is dus belangrijk. Deze week hebben we tijdens de Qigong gekeken hoe aandacht bij de beweging het zinken beïnvloedt. In hoeverre lukt het om aandacht te verdelen. Dus zowel de aandacht te hebben bij de beweging in de bovenrug als bij het zinken. In de enkelvoudige zweep in de Taiji gebeurt al helemaal veel tegelijk. Een van de benen wordt omhoog gebracht, de armen maken verschillende bewegingen, vanuit het centrum én ontspannen. En dat alles zonder omhoog te komen. Zelf door extra goed te zinken. Om dit aspect van de Taiji en Qigong te trainen kun je gedurende de dag voelen waar je aandacht is. En dan bewust je aandacht omlaag brengen, naar je voeten. Het is aardig om te voelen waar je aandacht is als je iets spannend vindt, je blij bent of misschien verdrietig. En wat er met dat gevoel gebeurt als je je aandacht omlaag brengt en heel bewust voelt dat je voeten op de grond staan. Stevig. Voelt dat anders aan?

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein's post

In het kader van Durf te Vragen: wie kan ons helpen met het verspreiden van onze flyers in Nieuwegein? Wie heeft er bijvoorbeeld op z'n werk een plekje waar flyers over Taiji/Qigong of Taiji Light op z'n plek zijn? Of misschien ken je wel mensen in je omgeving die interesse hebben. Taiji Light is een aangepast vorm van Taiji, speciaal voor iedereen die zich - om wat voor reden ook - beperkt voelt in het bewegen. Maar wél graag wíl bewegen. Als je ons helpen kunt, meld het even, dan zorgen we dat er een stapeltje flyers jouw kant op komt. Met vereende krachten zou het toch moeten lukken op Taiji en Qigong verder op de kaart te zetten in Nieuwegein.

Photos from Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein's post
facebook.com

Timeline Photos

Wat een heerlijk Taiji-weekend. Op zaterdag alvast een start gemaakt en met Evert en een paar uurtjes getraind. Puntjes op de i gezet op een aantal bewegingen. Om helemaal klaar te zijn voor de basistraining van Jos Horst op zondag. Zondag hebben we vanuit ontspanning van de armen gewerkt aan de fah jing. Als de structuur klopt en de bewegingen wordt vanuit het centrum angedreven heb je nog maar minimale spierspanning nodig. Hoe mooi, maar tegelijkertijd moeilijk, is dit? Door de ijzeren hemd qigong waren onze armen ontspannen, maar gevuld. IJzer omwonden met katoen. Verder hebben we gekeken naar kruisverbindingen in het lichaam. Hoe armen en benen gekruisd verbonden zijn en zo elkaar versterken in de houdingen. De dag werd in stilte afgesloten met meditatie en kinhin (meditatief lopen). 14 mei is Jos weer in Nieuwegein voor een training. Deze trainingen staan voor iedereen open. Meer info: www.studio-zin.nl. Dank iedereen voor deze mooie trainingsmomenten.

Timeline Photos
facebook.com

Quiz

NEAR Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein