Van Dijk Duikopleidingen
Description
Wij verzorgen PADI duikopleidingen in Friesland. Persoonlijke aandacht staat daarbij centraal. Niet kwantiteit is belangrijk, maar de kwaliteit. Dick van Dijk is als PADI Instructeur de drijvende kracht en deelt zijn kennis en ervaring graag met jou. Zijn gedrevenheid en enthousiasme zorgen voor een plezierige sfeer. Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan daarbij centraal.
Van Dijk Duikopleidingen heeft ruime ervaring met cursisten die in het verleden nare ervaringen hebben ondervonden in het water. Alle opleidingen die gegeven worden vallen onder PADI.
PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors. Deze internationale organisatie verzorgd gecertificeerde duikopleidingen. PADI is verreweg de bekendste en grootste organisatie met PADI professionals in ruim 170 verschillende landen. Daarom kun je met een PADI brevet vrijwel overal terecht. PADI heeft opleidingen ontwikkeld voor de recreatieve sportduikers en professionele duikinstructeurs in een uitgekiend lessysteem waarbij in kleine stapjes nieuwe vaardigheden aangeleerd worden. De volgende stap wordt pas genomen als het voorgaande helemaal beheerst wordt. Hierdoor hoeft er aan het eind van de cursus geen examen afgenomen te worden. Tijdens de les wordt het wel duidelijk welke vaardigheden je beheerst. Door dit systeem zijn de opleidingen laagdrempelig en geschikt voor iedereen.
PADI houdt zich uitsluitend bezig met het ontwikkelen van duikopleidingen en lesmateriaal en is geen producent van duikmateriaal. PADI werkt met een kwaliteitsbewakingssysteem en houdt daardoor toezicht op de strenge eisen welke gesteld worden aan PADI duikscholen.
PADI promoot de duiksport en neemt als duikorganisatie verantwoordelijkheid voor het behoud van de onderwaterwereld. Hiervoor is een non-profit organisatie opgericht, ‘Project AWARE’ Aquatic Awarness, Responsibility and Education.
Van Dijk Duikopleidingen heeft als duikschool een gevarieerd aanbod van duikmaterialen, ook voor de verhuur daarvan. Voor onderhoud of reparatie van uw duikmateriaal kunt u ook bij ons terecht. Wilt u hier gebruik van maken, neem dan contact op voor het maken van een afspraak.
Heeft u het als duikschool en/ of duikvereniging plotseling druk en heeft u te weinig bevoegde instructeurs? Schroom niet contact met ons op te nemen. Van Dijk Duikopleidingen gelooft in samenwerken en wij staan ook voor collega's klaar.
Tell your friends
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comnieuwsbrief14b - Van Dijk Duikopleidingen
Tips om te voorkomen dat je masker beslaat Elke duiker heeft wel eens een beslagen masker gehad. Het probleem is meestal vervelend en zorgt ervoor dat je veel minder kunt genieten van je duik. Het maakt niet uit of je een ervaren duiker bent of net je brevet hebt gehaald, met deze tips proberen we je te helpen om een heldere kijk te krijgen en te houden, voor een duik met weinig stress. Klik op de foto om verder te lezen>>>
nieuwsbrief14a - Van Dijk Duikopleidingen
Hoe hoofdpijn na het duiken te voorkomen Je wordt heel kalm tijdens het duiken in een rustige onderwaterwereld, maar voor veel duikers, kunnen de uren na de duik door hoofdpijn een grote hel zijn. Laat die hoofdpijn geen domper worden voor je volgende duik. Hier volgt een lijstje met de meest voorkomende boosdoeners en hoe dat te voorkomen. Klik op de link om verder te lezen>>>
Hoe je fles voor een perf4ecte trim te plaatsen - Van Dijk Duikopleidingen
Hoe je fles voor een perfecte trim te plaatsen Er is één ding dat duikers vaak fout doen, ook al zijn ze ervaren: de plaats van hun fles. Behalve als je een sidemount duiker bent zal je de fles achter op je rug dragen. Maar de sleutel van succes is hoe hoog of hoe laag je de fles draagt. Hoe hoog of laag deze hangt (terwijl je staat) is erg belangrijk voor de controle over je trim en hoe zo horizontaal mogelijk in het water te liggen. Klik hieronder op de link op verder te lezen.
Diverse duiktips, want we kunnen altijd leren - Van Dijk Duikopleidingen
Diverse duiktips, want we kunnen altijd leren Duiken is zo’n sport waarbij je nooit uitgeleerd bent. Er zijn zoveel verschillende soorten duiken, duikstekken en duikcondities dat je bij elke duik weer meer leert en meer en/ of verschillende ervaringen opdoet. Nog beter is dat als je met verschillende duikbuddy’s, duiktrips of vakanties gaat je goede tips en tricks kunt op doen. Hier volgen een aantal die we voor jou verzameld hebben
10 Tips om onze onderwaterwereld te beschermen - Van Dijk Duikopleidingen
10 Tips om onze onderwaterwereld te beschermen Wanneer jij een levensstijl met outdoor activiteiten -zoals duiken- erop na houd, is het waarschijnlijk dat je een diepe liefde voor de onderwaterwereld hebt ontwikkeld. Waarschijnlijk wil je leren om een “goede duiker” te zijn en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Dat alles om onze onderwaterwereld te beschermen. Net zoals bergbeklimmers of wandelaars een ethische code naleven, zo hebben duikers ook een eigen code. Project AWARE heeft die code 20 jaar geleden voor het eerst bekendgemaakt. Tegenwoordig veranderd de wereld snel, ook onderwater! Bijvoorbeeld de altijd maar veranderende gevaren die onze oceanen bedreigen. Maar ook onze manier van leven, reizen en de manier waarop we leren duiken is aan verandering onderhevig. Als we denken aan veranderingen ten aanzien van Project AWARE, lag de nadruk altijd op onze oceanen, maar nu kijken we meer naar de individuele duiker die het verschil kan maken wanneer ze reizen, duiken, fotograferen en nog veel meer
Levenslessen: Fatale enkele reis naar de bodem - Van Dijk Duikopleidingen
Fatale enkele reis naar de bodem Natalie voelde zich niet comfortabel met haar duikuitrusting maar besliste om haar ongerustheid naast zich neer te leggen. Zij wilde echt het wrak zien dat onder haar lag te wachten. Natalie sprong met een grote stap van de boot en moest een beetje vechten om met haar extra duikuitrusting en loodgordel aan de oppervlakte te blijven. Ze was ervan overtuigd dat het onderwater veel beter zou gaan. Ze begon haar vest te ontluchten en zakte vrijwel onmiddellijk naar beneden. Ze verdween al snel uit het zicht... Klik op de afbeelding om dit artikel verder te lezen.
Negen redenen waarom jij duiken leuk gaat vinden - Van Dijk Duikopleidingen
Negen redenen waarom jij duiken leuk gaat vinden! Het is een wereld die je nergens mee kunt vergelijken, zelfs niet met de ruimte. Is het geen tijd om zelf te leren duiken? Lees in dit artikel waarom jij duiken ook leuk zal gaan vonden!
Hoe veilig op te stijgen na een veiligheidsstop - Van Dijk Duikopleidingen
Hoe veilig op te stijgen na een veiligheidsstop De grootste kans op DCZ (decompressie ziekte) of AGE (Artiële Gas Embolie) ontstaat meestal na je veiligheidsstop. Hier volgen enkele tips om het laatste deel van je duik veilig te maken. Klik op de foto hieronder.
Slecht zicht hoeft niet perse je duik te verpesten - Van Dijk Duikopleidingen
Slecht zicht hoeft niet perse je duik te verpesten Als ze tijdens een briefing spreken over kristalhelder water, klinkt dat als muziek in je oren. Vooral als je al lang duikt. Helaas is er geen enkele garantie dat het zicht prachtig is. Met “het zicht” bedoelen we de horizontale afstand die we onder water kunnen zien. “Het zicht” is afhankelijk van veel factoren, vooral het weer, de samenstelling van de bodem en waterbeweging. In sommige gevallen is het zicht altijd beperkt, zoals in grotten en in planktonrijk water. Duiken tijdens slecht zicht is net zo gevaarlijk als autorijden tijdens mist. Op zijn best is het heiig onder water maar zie je nog wel de objecten. Zij het dan dat ze wazig lijken. In het slechtste geval zie je echter geen hand voor ogen en loop je het risico om overal tegenaan te zwemmen, zoals ook gebeurt tijdens een kettingbotsing in dichte mist. Hoe het ook zij, zorg ervoor dat je een strategie hebt en weet wat je doet als het zicht plotseling slecht wordt. Klik op de link hieronder om de tips van de Pro’s te lezen.
Contact - Van Dijk Duikopleidingen
PADI Nachtduik Specialty Als de zon ondergaat, trek je je duikuitrusting aan zet je je masker op en stop je je automaat in je mond. Je ademt diep in en stapt de onderwaternacht in. Hoewel je deze omgeving al veel vaker hebt gezien, zak je deze keer een nieuwe wereld in en kijk je hoe die tot leven komt onder de gloed van je duiklamp. Je kunt de opwinding en sensatie en het avontuur van nachtduiken meemaken als je de specialty PADI Nachtduiker afrondt. Je leert over de planning en uitrusting van nachtduiken en hoe je 's nachts navigeert. Je oefent dit in drie nachtduiken, en je maakt kennis met een hele nieuwe groep dieren die tevoorschijn komt nadat de zon onder gaat. Je brevettering telt mee voor het Master Scuba Diver-brevet. Ga nachtduiken en zie de onderwaterwereld in een heel nieuw licht – lamplicht. De cursus bestaat uit drie nachtduiken (of twee, als je al eerder een nachtduik hebt gemaakt voor je PADI Advanced Open Water brevet). Wij starten zaterdagavond 3 juni om 20:00 uur met een beetje theorie en gaan aansluitend een nachtduik maken in het Veenmeertje te Tynaarlo. Nu speciale aanbieding, geen 179, maar nu 99 euro!
Contact - Van Dijk Duikopleidingen
PADI Navigatie Specialty Kom je boven water al nooit waar je moet zijn? Dan zal het onder water misschien nog veel moeilijker zijn. Je hebt je je misschien er wel eens over verbaasd tijdens de opleidingen of tijdens duiken die je maakte, hoe komt het toch dat de Divemaster of instructeur die de duik leidde nauwkeurig terugkwam op de plaats van vertrek van de duik. Zelf had je geen idee waar je zat en opeens was je terug. Dat zal je niet meer gebeuren na het afronden van de Padi Navigatie speciality. Goede navigatievaardigheden zijn erg belangrijk. Je gebruikt het simpelweg elke duik en het scheelt je ook een hoop tijd. Zowel in water met goed zicht, als in water met minder zicht en uiteraard ook tijdens nachtduiken. We leren je gebruik te maken van kompasnavigatie en verder leer je ook gebruik te maken van natuurlijke navigatie. Hierbij moet je denken aan stroming, zon, golven en de contouren van de bodem/riffen etc. Voordelen van het goed kunnen navigeren zijn er te over: je bent in staat je duik beter te plannen, je bespaart lucht, voelt je zekerder door te weten waar je bent en je bent ook instaat om daadwerkelijk je duik planning uit te voeren. Je brevettering telt mee voor het Master Scuba Diver-brevet. De cursus bestaat uit drie duiken (of twee, als je al eerder een navigatie duik hebt gemaakt voor je PADI Advanced Open Water brevet). Wij starten zaterdagmiddag 3 juni om 14:00 uur met een beetje theorie en gaan aansluitend een duik maken in het Veenmeertje te Tynaarlo. Nu voor de speciale aanbieding van 99 euro!
Contact - Van Dijk Duikopleidingen
Beter leren trimmen? Doe dan de Peak Performance Buoyancy Specialty! Indien je je drijfvermogen in het water perfect wilt kunnen regelen en graag moeiteloos wilt kunnen zweven over riffen, langer onder water wil blijven en zo min mogelijk lucht wil verbruiken, je duikuitrusting een langer leven wilt laten leiden… dan is de Peak Performance Buoyancy Specialty-cursus echt iets voor jou. Tijdens de Peak Performance Buoyancy-cursus ga je de juiste hoeveelheid lood bepalen die je nodig hebt om te duiken – niet zomaar ‘genoeg en een beetje extra om makkelijk te kunnen afdalen’. Je nieuwe theoretische kennis wordt in de praktijk omgezet gedurende twee duiken in open water waarbij je eerst een drijfvermogen (buoyancy)-check doet. Daarna leert je je lood juist positioneren waardoor je comfortabeler in het water ligt, je leert perfect uittrimmen zodat je gestroomlijnder duikt: kortom, je leert ontspannender duiken waardoor je minder lucht gaat verbruiken. We doen de PPB Specialty op zaterdag 3 juni om 09:30 uur in het Veenmeertje te Tynaarlo We doen die dag twee duiken waarmee je gelijk deze Specialty afrond. Voor de prijs hoef je het niet te laten, nu met extra korting, slechts 99 euro, inclusief brevetaanvraag!