Top Local Places

Historisch Museum

Bosweg 17, Hoofddorp, Netherlands
History Museum

Description

ad

www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl Tijdens je bezoek ontmoet je hier de vroegste pioniers die het verhaal over de moeilijke start en verdere ontwikkeling van de voor de polder zo belangrijke landbouw vertellen. Ook komt het dagelijkse dorpsleven aan bod.

Op ons marktplein kan je een kijkje nemen in het - op manshoge schaal nagemaakte - café, kerk, bankgebouw of de school. Smid, timmerman en kruidenier hebben er hun nering. Ook wordt het angstige maar menigmaal ook heroïsche verhaal over de oorlogsjaren in de polder aanschouwelijk gemaakt. De wandeling eindigt bij de polder van vandaag, bij Schiphol en de vele moderne bedrijventerreinen.

Behalve door het tonen van vele historische objecten en werktuigen wordt de rijke geschiedenis van Nederlands unieke polder ook uit de doeken gedaan door interactieve albums die door middel van foto’s, film en geluid een indringend beeld geven van de ruim anderhalve eeuw die Haarlemmermeer bestaat.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Hier weer een mooie compilatie van Hoofddorp centrum van de hand van Kees van der Veer. Te zien zijn de Machinefabriek Spaans aan de Melis Spaansweg toen en het Vier Meren winkelcentrum en meer, nu. Zoek de overeenkomsten 😉 .

facebook.com

Vanmorgen bij tv programma koffietijd een reportage over Gemaal de Cruquius.vanaf 10 uur. Kijken!

facebook.com

facebook.com

Een Valentijnsbericht uit 1725, lees de Nieuwsbrief van haarlemmermeermuseum om uit te vinden van wie. https://mailchi.mp/82a0137349af/een-valentijnsbericht-uit-1725?e=3e4168adf7

facebook.com

Tentoonstelling "De natuur in schoolplaten" tot 7 mei 2018 Aansluitend op het boekenweekthema Natuur vertoont het Historisch Museum een aantal bekende 19de eeuwse schoolplaten uit de collectie van het museum zelf, van dieren en planten uit allerlei delen van de wereld. De meeste van de hand van de illustrator Marinus Koekkoek.

facebook.com

Aanstaande zaterdag is er weer vanaf 13.30 u kunstclub: kom schilderen of aquarelleren in het museum.

facebook.com

facebook.com

Geweldig!! Het nieuwe museum is binnen handbereik! De Bankgiroloterij schenkt Haarlemmermeermuseum De Cruquius vierhonderdduizend euro voor de nieuwbouw. Directeur Elise van Melis is dolblij met de cheque die ze vandaag uit handen van Robert ten Brink ontving

facebook.com

Een extra reden om Cruquius Museum te bezoeken. Robuuste industriële objecten vastgelegd met een zelfgemaakte pinhole camera. Deze unieke techniek creëert beelden met een concentratie van helder licht in het centrum en donkere partijen aan de randen, een geheimzinnig clair-obscur. Tot 7 mei 2018 in Cruquius Museum te bezichtigen.

facebook.com

Kom tijdens de koude wintermaand schilderen op de zaterdagse Kunstclub in Historisch Museum. Iedereen is welkom, jong en oud en met elk niveau. Ontdek je talent. Gezamenlijk ontspannen plezier hebben in het schilderen, elkaar inspireren en stimuleren. De workshops worden begeleid door beeldend kunstenaar Francisca Janssen (www.francisca-jans.nl). 3 februari: Vogels 10 februari: Kattenkabinet 17 februari: Trouwe viervoeter Plaats, tijd en aanmelden Tijd: Zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur. Kosten: 7,50 per workshop, inclusief materiaal en koffie of thee, exclusief entree museum (5 euro of gratis toegang met museumkaart) Waar: Bosweg 17, 2131 LX in Hoofddorp, achter Claus party house. Opgeven voor de kunstclub Historisch Museum via aanmelden@shmdc.nl. Reserveren is handig in verband met het beperkt aantal plaatsen.Bij grote interesse volgen wellicht meer workshopdagen..

facebook.com

Louisehoeve 1911 Neeltje A. Slooten trouwt met Germent J. Borst te zien in de tentoonstelling Op zoek naar Huwelijksgeluk nog te zien tot 15 januari 2018

facebook.com

Quiz

NEAR Historisch Museum