Top Local Places

N31Harlingen

Kanaalweg 14, Harlingen, Netherlands
Highway

Description

ad

De N31 is de directe verbinding tussen Amsterdam en Leeuwarden, via de Afsluitdijk en Harlingen. Deze weg wordt opnieuw aangelegd en is eind 2017 klaar. De N31 is de directe verbinding tussen Amsterdam en Leeuwarden, via de Afsluitdijk en Harlingen. Deze weg wordt opnieuw aangelegd om de bereikbaarheid van Fryslân te verbeteren. De nieuwe weg is bovendien veiliger en zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer in en om Harlingen. De nieuwe N31 wordt een autoweg met twee keer twee rijbanen en komt grotendeels verdiept te liggen.

In de huidige situatie zorgt de N31 voor een tweedeling van Harlingen. Met de verdiepte ligging van de nieuwe weg tussen het Van Harinxmakanaal en de Kimswerderweg verdwijnt die ‘visuele tweedeling’: je kijkt niet meer tegen de weg aan maar er overheen. Harlingen wordt weer één geheel. De weg kruist in de nieuwe situatie het Van Harinxmakanaal in de vorm van een aquaduct, wachttijden bij de Koningsbrug voor het autoverkeer zijn hiermee verleden tijd. De spoorlijn wordt ‘ongelijkvloers gekruist’, waarbij het spoor over de N31 heen loopt. De weg wordt naar verwachting eind 2017 in gebruik genomen.

De aanleg van de N31 door Harlingen is een gezamenlijke opdracht van Rijkswaterstaat, Provincie Fryslân en de gemeente Harlingen.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Hierbij het weekoverzicht van alle werkzaamheden voor volgende week:

facebook.com

Naast de wekelijkse weekfasering delen we ook iedere maand nieuwe maandfaseringskaarten. Hierop staat aangegeven wat de werkzaamheden zijn en krijg je een beeld van wat er zoal gebeurt: http://n31harlingen.nl/planning/ #blijfopdehoogte #blijfactueel

facebook.com

Morgenochtend vanaf 9 uur vinden er herstelwerkzaamheden aan de weg over het Spaansen terrein plaats. Hierbij is een tijdelijke stop nodig. We zetten daarom verkeersregelaars in om je de weg te wijzen.

facebook.com

Foto: Joachim de Ruijter

facebook.com

Bekijk de overzicht van de werkzaamheden voor volgende week. Zo hoef je niet voor verrassingen komen te staan! Check het overzicht hier:

facebook.com

Trouwe kijkers opgelet! We hebben een aantal webcams weggehaald, deze hadden geen nut meer omdat de N31 zelf al klaar is. Toch gebeurt er nog genoeg rondom de N31 en dit willen we jullie niet ontnemen. Er staan nog een aantal webcams op verschillende locaties zodat je ons gewoon nog een tijdje kunt blijven volgen. Bekijk de beelden live via: http://n31harlingen.nl/webcams/ De webcams worden mede mogelijk gemaakt door @BallastNedam en webcam-harlingen.nl

facebook.com

Trots: Bewuste Bouwers heeft onze bouwplaats behoordeeld met een 8,9! Hiermee heeft het project de derde plaats behaald van de in totaal 220 bezochte bouwplaatsen. Meer info? Lees hier een samenvatting van het rapport: https://tinyurl.com/y99svv6l Complimenten Ballast Nedam

facebook.com

Op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 januari is het Van Harinxmakanaal ter hoogte van de Koningsbrug bij Harlingen tussen 8.00 en 16.00 uur gestremd. Aannemer Ballast Nedam voert dan duikwerkzaamheden uit bij het nieuwe aquaduct van de N31. Van maandag 29 januari tot en met vrijdag 2 februari gelden er tijdelijke stremmingen. Deze duren maximaal een uur. Ook dan worden er duikwerkzaamheden uitgevoerd.

facebook.com

Was het jou al opgevallen dat er naast de nieuwe Almenumerweg een aantal piketpaaltjes in de grond staan? Dit klopt! Op de plek van elk piketpaaltje wordt binnenkort een nieuwe boom geplant. De weg krijgt hiermee het gevoel van een ‘laan’ en dit maakt de nieuwe entree van Harlingen een mooi groene binnenkomer. In totaal planten we ongeveer 380 bomen en 17 are bosplantsoen de komende periode. #wemakenHarlingeneenbeetjegroener #checkdepiketpaaltjes ;-)

facebook.com

Benieuwd wat de werkzaamheden voor volgende week zijn? Lees het in de weekfasering in onderstaand overzicht:

facebook.com

De werkzaamheden voor volgende week staan voor je klaar in een overzicht. Lees het hieronder of voor een betere kwaliteit op onze website: http://n31harlingen.nl/planning/ Iedereen alvast een fijn weekend!

facebook.com

Snelheidsbeperking van 70 km/h in de verdiepte N31 We krijgen regelmatig de vraag waarom het 70 km/h bord op de nieuwe N31 staat. In de definitieve situatie is de nieuwe weg immers een autoweg en mogen we dus 100 km/h rijden. Dat klopt! Alleen hebben we hier met nieuw asfalt te maken. Dit asfalt is nog erg glad wat betekent dat het een langere remweg heeft. De weg moet letterlijk ‘stroef’ gereden worden de komende periode. Hoe lang dit precies duurt is nog moeilijk te zeggen. We doen regelmatig metingen en zodra de weg stroef genoeg is halen we de snelheidsbeperking weg. Nog even geduld dus.

facebook.com

Quiz