Tijd voor vitaliteit
Description
Vitaal eten, vitaal bewegen en vitaal voelen. Ik bied je advies en begeleiding om vitaal te worden en vitaal te blijven.
Het is tijd voor jouw vitaliteit! Mijn naam is Caroline Sheklanova - de oprichtster van de pagina Tijd voor vitaliteit.
Ik ben een Vitaliteitscoach, Personal trainer, voedingsconsulent, fitness - en groepslessen instructrice.
Mijn bedrijf YPPT biedt advies en begeleiding op het gebied van vitaal eten, vitaal bewegen en vitaal voelen. Ik verzorg meest uiteenlopende groepslessen, individuele/small group programma's en trainingen, lifestyle workshops en persoonlijke coachingstrajecten.
Wil je goed leren bewegen, je lichaam voeden, uitgerust wakker worden, je sportdoelstelling behalen, je werkprestatie verbeteren, of gewoon beter worden in wie je bent en/of in wat je doet? Ik help je floreren - energiek en krachtig het maximale uit je leven halen!
Tell your friends
CONTACT
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comDat gezonde voeding en regelmatig bewegen belangrijk zijn om gezond te blijven, weet iedereen. Welke van de twee de meeste invloed op onze gezondheid heeft, is lastig vast te stellen. Omdat zowel gezonde voeding als voldoende beweging naast hun eigen voordelen ook overeenkomsten hebben. Maar hoe weerhouden deze twee, voor je gezondheid belangrijke, aspecten zich tot elkaar eigenlijk? Een kleine greep uit het artikel: "Veel bewegen versus weinig bewegen is geassocieerd met een 19% lager risico op diabetes mellitus type II."
Meer bewegen? Doe het liever buiten! Probeer iedere dag minstens een half uurtje snel te fietsen of stevig te wandelen. Neem je lunch(afspraak) gewoon mee naar buiten. Ga samen met je kinderen op avontuur in het bos of park bij jou in de buurt. De frisse lucht helpt om je hoofd leeg maken. En in het daglicht wordt Vitamine D aangemaakt. Dat is belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Plan je dagelijkse beweegmomenten gewoon in je agenda net als je dat met de andere afspraken zou doen. Zo wordt meer bewegen heel makkelijk een gewoonte! #NSW2017 #ikneemjemee #beactive #vitaalbewegen #vitaliteit #krachtvangroen
Zijn wij verslaafd aan suiker? Zoals de vele media ons al een tijdje doen geloven. Maar hoe? Denk eens na. Zit je de hele dag aan de suikerklontjes te kabbelen omdat je er niet vanaf kan blijven? Of vind je gewoon snoep, koekjes, cake en andere zoetigheid lekker? Net als iedereen eigenlijk. Suikerverslaving bestaat niet! Je kunt niet verslaafd raken aan een bepaald macronutriënt, je houdt gewoon van lekker eten. 😉 Wanneer een dieet, boek, blog, website of een 'voedingsdeskundige' jou een bepaald macronutriënt (suiker, vet, eiwit), een bepaald voedingsmiddel of een combi daarvan verbiedt (ervan uitgaande dat je geen intolerantie of allergie hebt) - rennen, want je wordt opgelicht waar je bij staat. Iedereen heeft een mening. Maar niet iedereen heeft een geschoolde mening. 😜😝 Om dit verhaal, wat ik jaren vertel, extra kracht bij te zetten, kijk even naar de presentatie van Caroline Slikker, een van mijn docenten bij Chivo Opleidingen. Deze stof is zo klaar als een suikerklontje. En toch zaten er nogal wat professionals met de klapperende oren tijdens de FitFair afgelopen weekend. Zoek je een voedingscoach die je voedingspatroon en dus ook je leven kan verrijken, mail me: caroline@tijdvoorvitaliteit.nu
Goede nachtrust is zeer belangrijk voor je vitaliteit. Aan (structureel) minder slapen wen je niet, je bouwt namelijk een slaapschuld op, die serieuze consequenties kan hebben voor jouw gezondheid.
VU-hoogleraar Jaap Seidell beantwoordt voor Het Parool wekelijks vragen van lezers over voeding en gezondheid. In het artikel van deze week hebben vele vragen de revue gepasseerd. Over de misleidende etiketten op onze voedingsmiddelen, het grote snoepaanbod op scholen en over het waarom van de lage prijs van junkfood. Maar ook een vraag of fruit eten als toetje gezond is en wat de gezondheidsvoordelen van alcoholconsumptie zijn. De eerlijke en goed onderbouwde antwoorden van Jaap Seidell op deze en vele andere vragen in dit artikel zullen je gelijk aan het denken zetten. Immers, jij en ik weten wat goed voor ons is en waarom. Het enige puzzelstukje dat vaak ontbreekt, is HOE. Hoe komt het nou weer dat wij onze goede voornemens ook dit jaar niet (helemaal) gaan realiseren? En hoe kunnen wij het toch bereiken maar ook vooral vasthouden? Ligt het aan onze wilskracht? Is gezondheid een kwestie van wilskracht? Heb je ook hulp nodig bij 'hoe' van je doelstellingen t.a.v. voeding, beweging, persoonlijke groei of professionele ontwikkeling? Mail caroline@tijdvoorvitaliteit.nu en ontdek hoe ik jou ga helpen om je sterke eigenschappen in te zetten voor het succesvol worden in wie je bent en wat je doet!
Een beschuitje met kersenjam eet je niet alleen op Valentijnsdag! Net als aandacht en liefde geven aan je gezin, familieleden, vrienden, huisdieren en collega's. Dus zet vanaf morgen de positieve emoties, waar liefde er één van is, op je dagelijkse to-do-lijstje! ❤️Glimlach, ook naar vreemden ❤️Voel dankbaarheid ❤️Geef een compliment ❤️Toon belangstelling ❤️Wees trots, ook op jezelf ❤️Laat je inspireren ❤️Heb plezier en GENIET❤️ Probeer deze emoties niet alleen te voelen, maar ook te beleven en dát vooral samen met anderen = liefde! ❤️
Het is heel makkelijk om één schuldige aan te wijzen. Echter, je wordt niet dikker door alleen veel suiker eten, maar door te veel eten van alles en nog wat. Ken je dat? Je hebt voldoende gegeten, misschien zelfs meer dan genoeg en toch, er is altijd ruimte voor een toetje en daarna nog iets lekkers bij de koffie/thee. Juist. Door enorm aanbod van de meest bijzondere, lekkere, goedkope, extra aantrekkelijk gemaakte producten any time any where, heeft men zijn eigen probleem gecreëerd: je blijft eten, ook als je geen honger (meer) hebt. De oplossing: eet gevarieerd en met mate. Heb je moeite met mate houden, neem contact met mij op voor een voedingsscan en voedingsadvies, waarbij je niet gedwongen wordt om je eetpatroon zodanig te moeten veranderen, dat je het niet kunt volhouden.
Het nieuwe jaar is nog maar een week oud en de verstandige jij doet aan de goede voornemens. Aangezien goed begin het halve werk is, raad ik je aan om eerst al je wensen in kaart te brengen, alvorens je hard van stapel gaat met het realiseren van al je goede voornemens. Immers, je hebt een wens om vanaf nu iets (anders) te gaan doen, je neemt je voor om het voortaan ook daadwerkelijk te gaan doen en dus heb je voor jezelf een doel geformuleerd. Gezonder eten, meer sporten, gelukkiger worden, vaker met je familie/vrienden leuke dingen doen, je huis afmaken, je verder professioneel ontwikkelen - dit kunnen allemaal wensen zijn die je op een SMART manier voor jezelf kunt definiëren. Alleen dan kunnen het haalbare doelen worden en zullen je goede voornemens slagen. Wat wordt je volgende stap? Je hebt een heel jaar voor je en toch is het voorbij voordat je het weet. Kies ten eerste weloverwogen één wens uit. Beantwoord vervolgens voor jezelf de volgende vraag: wat zou nou absoluut een geweldig doel zijn om dit jaar te behalen. Bedenk een doel waar je echt achter staat en dat je binnen een jaar zou kunnen behalen. En ga gewoon van start! Elke dag is namelijk een nieuw begin, en daar moet je gebruik van maken. De meeste mensen wachten tot een symbolisch moment om hun leven te veranderen. Ze gaan vanaf 1 januari gezonder leven, vanaf maandag elke avond vroeger naar bed of vanaf de eerste van de maand beter hun to do lijst afwerken. Het gekke is dat deze afspraken met jezelf juist averechts werken. Des langer je wacht, des kleiner wordt de kans dat je het nieuwe gedrag gaat uitvoeren. Wanneer je gemotiveerd bent, moet je namelijk zo snel mogelijk beginnen. Als je het gaat uitstellen dan zakt de motivatie weg en blijf je hangen in je vertrouwde patronen. Dus ga vandaag nog beginnen! Maar blijf vooral klein denken. Voer steeds één kleine verandering door. Het voelt misschien wat nutteloos in het begin. Maar je komt wel steeds een klein beetje vooruit. En als je elke week twee kleine stappen zet, ben je aan het eind van het jaar 100 kleine stappen verder! Succes bereik je stap voor stap want je resultaat is het gevolg van consistentie! Heb je hulp nodig bij het realiseren van je goede voornemens, neem contact met mij op via caroline@tijdvoorvitaliteit.nu
Ik wens iedereen veel vitaliteit in 2017! Door je bezig te houden met de dingen die voor jou het leven de moeite waard maken, kun je de kwaliteit van je leven verhogen. Op deze manier zul je meer uit je sportprestatie, je werk, je gevoel, kortom, meer uit je leven halen! En dat is vitaliteit - energiek en krachtig leven, fysiek, mentaal en emotioneel in balans.
Ik wens iedereen een gezellige en liefdevolle Kerst!